Rasbeschrijving van de Siberische Husky

De Siberische Husky is ontstaan in het noordoosten van Siberië als een sledehond. In 1909 kwamen grote aantallen van dit ras in Alaska om deel te nemen in de slee racen. Het uithoudingsvermogen en hun kracht maakte de Siberische Husky al snel een populair ras in het Noordpoolgebied.

Karakter

De Siberische Husky is een compacte en sterke werkhond. Ze zijn beschermd tegen temperaturen zo laag als 75 graden onder nul, dus zijn het best geschikt voor koelere en koude klimaten. Ze vertonen een zekere mate van waardigheid en reserve. De Siberische Husky is een beminnelijke metgezel en werkt graag.

Temperament

De Siberische Husky heeft een aanhankelijk, zachtaardig en vriendelijk karakter, zijn alert en willen graag behagen. Ze zijn zeer intelligent en hebben een onafhankelijke geest, wat soms een uitdaging zal zijn voor de baas . Deze veelzijdige ras kan goed opschieten met kinderen en andere middelgrote honden. Echter, hun sterke roofzuchtige instinct maakt hen gevaarlijk voor katten en andere kleine huisdieren. De Siberische Husky gedijt in een familiale omgeving en raakt niet overdreven sterk gehecht aan een specifieke persoon. Ze zullen geen angst of reserves vertonen bij vreemden. Ze leven bij voorkeur in roedels.

Verzorging

De Siberische Husky is van nature schoon en vrij van lichaamsgeur. Ze vereisen dagelijks borstelen om overtollig losse haren, klitten te minimaliseren. De Siberische Husky is gevoelig voor heupdysplasie, cataract, en huidallergieën. Het is uiterst belangrijk dat ze niet oververhit raken.

Vacht

De Siberische Husky heeft een middelgrote lengte dubbele vacht. De ondervacht is dicht en zacht van structuur en de bovenvacht is langer en grof met rechte dekharen. Hun vacht komt in een verscheidenheid van kleuren en patronen. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en wit, grijs en wit, koper rood en wit, en zuiver wit. Markeringen op het gezicht zijn maskers en brillen. De Siberische Husky verhaard constant, de ondervacht tweemaal per jaar.

Trainen en opvoeden

De Siberische Husky is zeer intelligent, maar heeft een eigen mening. Ze zullen alleen gehoorzamen aan een opdracht als ze het nut er van inzien. Je hebt geduld nodig bij ze en je moet consequent zijn want ze zullen snel profiteren bij een baas die niet de overhand heeft. Het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Ze zullen het goed doen met vroege gehoorzaamheidstraining.

Activiteit en bewegen

De Siberische Husky heeft een aangeboren en diep verlangen om te rennen. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin. Als ze alleen gelaten worden voor langere perioden zullen ze zich gaan vervelen. De Husky is niet geschikt voor het wonen in een appartement, tenzij ze genoeg uitgelaten worden, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: Reu 20-27 kg, Teef 16-23 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

marlou

geplaatst op 7 maart 2017 | 00:48

Hoi ik heb een schitterende lieve en mooie husky. Hij is nou 12 jaar en begin me een beetje zorgen te maken. Doorde dag rent en wandelt hij best veel en is kwikfit. Maar als hij s'avonds gaat slapen dan draait hij zeker 20 keer in een rondje voordat hij gaat liggen maar we hebben wel laminaat overal zou dat daardoor komen? En soms dan springt hij ineen keer op moet ik mij zorgen gaan maken??? Gaarne een antwoord a.u.b. we houden zielsveel van hem.

marlou

geplaatst op 7 maart 2017 | 00:47

Hoi ik heb een schitterende lieve en mooie husky. Hij is nou 12 jaar en begin me een beetje zorgen te maken. Doorde dag rent en wandelt hij best veel en is kwikfit. Maar als hij s'avonds gaat slapen dan draait hij zeker 20 keer in een rondje voordat hij gaat liggen maar we hebben wel laminaat overal zou dat daardoor komen? En soms dan springt hij ineen keer op moet ik mij zorgen gaan maken??? Gaarne een antwoord a.u.b. we houden zielsveel van hem.

Sem van Haasen

geplaatst op 8 november 2015 | 17:17

Waar kan ik het beste een puppy kopen, want ik hoor over elke fokker wel iets slechts. Dus waar kan ik een leuke gezonde puppy kopen

j.h.veenstra

geplaatst op 6 oktober 2015 | 10:33

het gaat goed met onze husky reu ,hij heeft hem goed aangepast in ons huishouden .wij hebben er een teefje bij gekocht en dat gaat super .ze spelen nu en met de katten gaat het uitstekend. zelfs met de omazeggers doen ze het ook goed ,kinderen mogen alles van hun. wij hebben altijd andere honden gehad en nooit huskys want die waren zo anders ,maar zou nu zo meer huskys in huis nemen.wat een pit en rust hebben deze honden.

Dorien van Ravenstein

geplaatst op 6 oktober 2015 | 08:49

De witte husky van onze zoon heeft het niet op katten. Nooit gehad, van pup zijnde al. Onze andere husky's wel, maar alleen onze eigen katten. Die zullen ze niets doen. Het is altijd riskant om een volwassen kat in huis te nemen. Het kan goed gaan, maar vaak gaat het niet met vreemde katten. Als nu alles goed gaat zou het jammer zijn als er daardoor irritatie's ontstaan voor beide dieren.

thea

geplaatst op 5 oktober 2015 | 21:49

wij hebben ook een husky uit het asiel teef is heel lieve hond af en toe omstuimig maar voor rest heel leuke hond

Heleen Zwart

geplaatst op 26 augustus 2015 | 15:41

hoi, ik heb een husky teefje van 8 jaar oud, zeer lief een aanhankelijk ook voor kinderen en mijn kat van 16 jaar oud,maar nu wil ik heel graag een nieuwe kat aanschaffen ,oud of jong maakt mij niet uit maar ik weet niet of dat gaat met mijn hond,ik wil heel graag advies hierover. bvd Heleen Zwart

wim

geplaatst op 25 augustus 2015 | 15:30

onze husky Milo , een reu , van nu ruim 1 jaar , perfect luisterend , niet weglopend en goed etend , en schijnbaar gezond , hebben wij als zodanig gekregen door hem het 1e half jaar keihard en gedisciplineerd op te voeden , ook heeft hij regelmatig een tik gehad , en hij heeft altijd onder in onze familie in de roedel gestaan , we hebben er nu een toppertje aan , dit advies kreeg ik in het vondelpark van een oude dierenarts , misschien een idee voor anderen .

Kyra

geplaatst op 12 juni 2015 | 13:24

Ik heb ook een siberische husky pup. Het zijn moeilijke maar enorm lieve honden. Geduld is vereist maar dat kan ook niet anders met zo'n lief koppie.

j.h. veenstra

geplaatst op 10 maart 2015 | 10:02

hallo wij hebben een husky van bijna 2 jaar oud ,wij hebben hem nu bijna 2 weken in huis bij onze andere honden,maar nu heeft hij onze sheltie een teefje aangevallen.en hij loopt soms in huis als of het zijn terrein is met staart hoog en stramme benen. wij houden heel veel van hem maar waarom is hij zo dominant en hoe kunnen wij dat er een beetje uitkrijgen.want onze kleindochtertje komt hier ook vaak over de vloer en dan zijn we bang dat hij haar ook een keer wat aan zal doen ,want kleindochtertje is 2 jaar en niet bang voor honden. wij ook niet maar mijn man is wat gespannen nu met hem in huis ,en ja dat voelt hij wel aan. we gaan nu met hem fietsen zodat hij zijn energie kwijt kan.maar buiten de deur valt hij ook naar andere honden uit.weet u hier een oplossing voor ,en hoe wij dat dominante gedrag er uit kunnen krijgen. hoop op antwoordt terug.

elies

geplaatst op 9 maart 2015 | 13:01

Ik heb 12 jaar een rode husky gehad. Wij kregen haar dat ze anderhalf was. Helaas was ze mishandeld en overal bang voor.Na een paa maanden begin ze op te leven en merkte we dat ze toch wel training had gehad. Ze liep meestal los en was een zeer makkelijke hond. Mijn kinderen werden zonder problemen geaccepteerd en ook de katten waren geen probleem. We missen haar nog elk dag. Nu wachten we op een nieuwe pup. Ook een rode husky. Ik ben zo benieuwd hoe dit zal gaan en hoe zijn karakter zal zijn. Nu moeten we hem zelf opvoeden. Is toch weer ff anders, maar ik weet zeker dat t goed komt.

dirk

geplaatst op 25 januari 2015 | 14:07

men broer heeft een husky uit asiel.blauw oog en bruin.de hond is volgens mij iets te mager en eet weinig.nu is da blauw oog weg en bruin geworden .is da normaal

kris

geplaatst op 29 december 2014 | 13:08

waar kan ik beste terecht voor pup te kopen ben al even aant zoeken maar hoor over iedere fokker wel iets slecht

dlm

geplaatst op 7 oktober 2014 | 14:00

Een vraagje. zelf heb ik vorige week een husky gekocht. super lief hondje. maar hoe kan je een husky het beste zuiver krijgen. ik hoor het graag mvg dave

Dorien van Ravenstein

geplaatst op 26 juli 2014 | 20:02

Een ras waar je alleen maar van kunt houden. Ze zijn lief en aardig tegen iedereen. Wij hebben er twee.Shanuq en Dayco en onze zoon heeft een witte husky genaamd Eska. De honden gingen mee met de tourcaravan naar Belgie, Duitsland, Luxenburg, waar we kilometers gingen lopen . Nu staan we op de veluwe en maken erg lange wandelingen. Veel mensen vinden ze mooi en willen ze daarom aanschaffen. Jammer, vaak belanden ze dan in een asiel. Triest. Een husky verliest veel haren en je moet zeker de baas zijn. Ze zijn erg eigenwijs. Is de thuisroedel bepaalt, dan kun je geen beter hond hebben.

M. Cremer

geplaatst op 2 november 2013 | 21:56

Fantastische honden. Ik heb er al eens één gehad, dertien jaar lang. Nu , voor de laatste keer, heb ik weer een pup aangeschaft. Het sterke, maar o zo mooie karakter is niet te evenaren. Een trouwe vriend voor een groot deel van je leven. Wel moet je investeren en consequent zijn bij de opvoeding. Voor mij een uitdaging, je krijgt er zoveel voor terug!

alex

geplaatst op 22 december 2012 | 12:06

onze huskys waren allemaal fantastische vrienden, enigszins teruggetrokken in zichzelf, je mag ze niet beledigen, want daar staan "ze boven", altijd met rede behandelen,

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test