Siberische Husky

Alles wat je wilt weten over de Siberische Husky

Rasbeschrijving van de Siberische Husky

De Siberische Husky is ontstaan in het noordoosten van Siberië als een sledehond. In 1909 kwamen grote aantallen van dit ras in Alaska om deel te nemen in de slee racen. Het uithoudingsvermogen en hun kracht maakte de Siberische Husky al snel een populair ras in het Noordpoolgebied.

Karakter van een Siberische Husky

De Siberische Husky is een compacte en sterke werkhond. Ze zijn beschermd tegen temperaturen zo laag als 75 graden onder nul, dus zijn het best geschikt voor koelere en koude klimaten. Ze vertonen een zekere mate van waardigheid en reserve. De Siberische Husky is een beminnelijke metgezel en werkt graag.

Temperament van een Siberische Husky

De Siberische Husky heeft een aanhankelijk, zachtaardig en vriendelijk karakter, zijn alert en willen graag behagen. Ze zijn zeer intelligent en hebben een onafhankelijke geest, wat soms een uitdaging zal zijn voor de baas . Deze veelzijdige ras kan goed opschieten met kinderen en andere middelgrote honden. Echter, hun sterke roofzuchtige instinct maakt hen gevaarlijk voor katten en andere kleine huisdieren. De Siberische Husky gedijt in een familiale omgeving en raakt niet overdreven sterk gehecht aan een specifieke persoon. Ze zullen geen angst of reserves vertonen bij vreemden. Ze leven bij voorkeur in roedels.

Verzorging van een Siberische Husky

De Siberische Husky is van nature schoon en vrij van lichaamsgeur. Ze vereisen dagelijks borstelen om overtollig losse haren, klitten te minimaliseren. De Siberische Husky is gevoelig voor heupdysplasie, cataract, en huidallergieën. Het is uiterst belangrijk dat ze niet oververhit raken.

Vacht van een Siberische Husky

De Siberische Husky heeft een middelgrote lengte dubbele vacht. De ondervacht is dicht en zacht van structuur en de bovenvacht is langer en grof met rechte dekharen. Hun vacht komt in een verscheidenheid van kleuren en patronen. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en wit, grijs en wit, koper rood en wit, en zuiver wit. Markeringen op het gezicht zijn maskers en brillen. De Siberische Husky verhaard constant, de ondervacht tweemaal per jaar.

Trainen en opvoeden van een Siberische Husky

De Siberische Husky is zeer intelligent, maar heeft een eigen mening. Ze zullen alleen gehoorzamen aan een opdracht als ze het nut er van inzien. Je hebt geduld nodig bij ze en je moet consequent zijn want ze zullen snel profiteren bij een baas die niet de overhand heeft. Het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Ze zullen het goed doen met vroege gehoorzaamheidstraining.

Activiteit en bewegen van een Siberische Husky

De Siberische Husky heeft een aangeboren en diep verlangen om te rennen. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin. Als ze alleen gelaten worden voor langere perioden zullen ze zich gaan vervelen. De Husky is niet geschikt voor het wonen in een appartement, tenzij ze genoeg uitgelaten worden, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Kenmerken van een Siberische Husky

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:11 - 13 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: Reu 20-27 kg, Teef 16-23 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Siberische Husky

Van een Siberische Husky is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test