Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes zijn grote werkhonden. Dit ras is oorspronkelijk gefokt om als sledehond te werken, waardoor het een zeer zelfstandige en intelligente hond is. Het is ook een ras die nogal koppig en dominant kunnen zijn. De vacht van de Alaskan Malamutes heeft schitterende kleuren en ze hebben een een mooie en sterke bouw. De Alaskan is een zeer intelligent en trouw dier.

Karakter van een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute is vriendelijk, aanhankelijk en loyaal, maar kan een eigen willetje hebben. Hoewel de Alaskan Malamute een sterk ras is zijn er erfelijke gezondheidsproblemen die onder andere kunnen leiden tot heupdysplasie. De levensverwachting is ongeveer 12-15 jaar.

Temperament van een Alaskan Malamute

Deze rashond is buitengewoon loyaal, is zeer intelligent en bovendien erg vriendelijk. Eenmaal volwassen is deze rashond een lieve, rustige en stille hond. Door hun vriendelijk karakter zijn ze niet echt geschikt als waakhond. Ze hebben sterk instinct, dus het is aan te raden om een oogje in het zeil te houden bij kleine dieren. Alaska Malamute’s gaan uitstekend om met kinderen.

Verzorging van een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute heeft een zeer dikke en grove vacht en u zou er goed aan doen deze 2x per week te borstelen. Ze zijn erg zwaar behaard en hun ondervacht komt er tweemaal per jaar door. De vacht wassen is voor dit ras eigenlijk niet nodig omdat hun vacht gemakkelijk vuil afstotend is. Omdat het een energieke werkhond is, hebben ze ruimte nodig om te lopen en wordt het aanbevolen om minstens tweemaal per dag stevige wandelingen te maken met de hond. Onvoldoende aandacht en beweging uit zich in sloop en huil gedrag.

Vacht van een Alaskan Malamute

Deze rashond heeft een zeer mooie dubbele vacht. De bovenste laag is dik en grof beschermt de hond in de meest extreme weersomstandigheden. Onder de grove vacht zit een zeer zachte, dichte en vette vacht. Kleuren mogen licht grijze schaduw naar zwart bevatten. De poten van deze rashonden zijn bijna altijd wit en hun kop heeft een wit masker.

Trainen en opvoeden van een Alaskan Malamute

Omdat ze gefokt zijn om te dienen als sledehond heeft de Alaskan een zeer onafhankelijkheid karakter wat zich kan uiten in koppigheid. Over het algemeen heeft de Alaska Malamute een consequente opvoeding nodig van een baas die een natuurlijk overwicht heeft op de hond en sterk in zijn schoenen staat . Omdat het een intelligent ras is, kun je ze vrij makkelijk dingen leren. Zorg hiervoor wel voor voldoende afwisseling.

Activiteit en bewegen van een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamutes is een rashond die erg energiek en actief is. Als je de ruimte hebt zullen ze de hele dag buiten rennen en spelen. Mocht het buiten nou erg warm worden, dan zul je ze echt moeten temperen.

Kenmerken van een Alaskan Malamute

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:12
  • Schofthoogte: Reu: 55-63cm, Teef 50-58cm
  • Gewicht: Reu ca. 38kg, Teef ca. 31kg
Grootte:
5
Beweging:
4
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Alaskan Malamute

Van een Alaskan Malamute is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test