De Alaskan Malamute: een krachtige en intelligente hond

Alles wat je wilt weten over de Alaskan Malamute

Over de Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes zijn grote werkhonden. Dit ras is oorspronkelijk gefokt om als sledehond te werken waardoor het een zeer zelfstandige en intelligente hond is. Het is ook een ras die nogal koppig en dominant kunnen zijn. De vacht van de Alaskan Malamutes heeft schitterende kleuren en ze hebben een een mooie en sterke bouw. De Alaskan is een zeer intelligent en trouw dier.

Wat kost een Alaskan Malamute

De kosten voor een Alaskan Malamute kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Alaskan Malamute ergens tussen de € 1.000 en de € 2.500 zal liggen.

Karakter van een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute is vriendelijk, aanhankelijk en loyaal maar kan een eigen willetje hebben. Hoewel de Alaskan Malamute lichamelijk een sterk ras is zijn er erfelijke gezondheidsproblemen die onder andere kunnen leiden tot heupdysplasie. De levensverwachting is ongeveer 12-15 jaar.

De Alaskan Malamute is een vriendelijke en loyale hond, bekend om zijn nauwe band met zijn baasjes. Het ras is nieuwsgierig, energiek en speels, en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn gezin. De Alaskan Malamute is ook zeer sociaal en houdt ervan om met andere honden en mensen om te gaan. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze honden oorspronkelijk zijn gefokt als trek- en jacht honden en van nature territoriaal zijn. Dit kan soms leiden tot conflict met andere honden, vooral als ze niet goed gesocialiseerd zijn of als ze zich bedreigd voelen..

Temperament van een Alaskan Malamute

Deze rashond is buitengewoon loyaal, is zeer intelligent en bovendien erg vriendelijk. Eenmaal volwassen is deze rashond een lieve, rustige en stille hond. Door hun vriendelijk karakter zijn ze niet echt geschikt als waakhond. Ze hebben sterk jachtinstinct, dus het is aan te raden om een oogje in het zeil te houden bij kleine dieren. Alaska Malamute’s gaan uitstekend om met kinderen.

De Alaskan Malamute is bekend om zijn zachtaardige en loyale persoonlijkheid. Het ras is zeer aanhankelijk naar zijn familie, en is ook beschermend en waakzaam. Het is belangrijk om de Alaskan Malamute op te voeden en te socialiseren vanaf een jonge leeftijd omdat het ras de neiging heeft om dominant te zijn ten opzichte van andere honden. De Alaskan Malamute is een actieve en energieke hond, en heeft veel beweging en vermaak nodig.

Verzorging van een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute heeft een zeer dikke en grove vacht en 2x per week borstelen wordt aangeraden. Ze zijn erg zwaar behaard en hun ondervacht komt er tweemaal per jaar door. De vacht wassen is voor dit ras eigenlijk niet nodig omdat hun vacht gemakkelijk vuil afstotend is. Omdat het een energieke werkhond is, hebben ze ruimte nodig om te lopen en wordt het aanbevolen om minstens tweemaal per dag stevige wandelingen te maken met de hond. Onvoldoende aandacht en beweging uit zich in sloop en huil gedrag.

Vacht van een Alaskan Malamute

Deze rashond heeft een zeer mooie dubbele vacht. De bovenste laag is dik en grof beschermt de hond in de meest extreme weersomstandigheden. Onder de grove vacht zit een zeer zachte, dichte en vette vacht. Kleuren mogen licht grijze schaduw naar zwart bevatten. De poten van deze rashonden zijn bijna altijd wit en hun kop heeft een wit masker.

Trainen en opvoeden van een Alaskan Malamute

Omdat ze gefokt zijn om te dienen als sledehond heeft de Alaskan een zeer onafhankelijkheid karakter wat zich kan uiten in koppigheid. Over het algemeen heeft de Alaska Malamute een consequente opvoeding nodig van een baas die een natuurlijk overwicht heeft op de hond en sterk in zijn schoenen staat . Omdat het een intelligent ras is, kun je ze vrij makkelijk dingen leren. Zorg hiervoor wel voor voldoende afwisseling.

Activiteit en bewegen van een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamutes is een rashond die erg energiek en actief is. Als je de ruimte hebt zullen ze de hele dag buiten rennen en spelen. Mocht het buiten nou erg warm worden, dan zul je ze echt moeten temperen.

Kenmerken van een Alaskan Malamute

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd: 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 55-63 cm. Teef: 50-58 cm
  • Gewicht: Reu: 36-43 kg. Teef: 32-38 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Alaskan Malamute is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test