Rasbeschrijving van de Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes zijn grote werkhonden. Dit ras is oorspronkelijk gefokt als sledehond waren hun geleerd is om zelfstandig te denken. Hierdoor kan dit ras ook nu nog koppig zijn. De Alaskan Malamutes hebben absoluut een prachtige kleur en een mooie en sterke bouw en het zijn zeer intelligente en trouwe dieren

Karakter

De Alaskan Malamute is vriendelijk, aanhankelijk en loyaal, maar kan een eigen willetje hebben. Hoewel de Alaskan Malamute een sterk ras is zijn er erfelijke gezondheidsproblemen die onder andere kunnen leiden tot heupdysplasie. De levensverwachting is ongeveer 12-15 jaar.

Temperament

Deze rashond is buitengewoon loyaal, is zeer intelligent en bovendien erg vriendelijk. Eenmaal volwassen is deze rashond een mooie, rustige en stille hond. Door hun vriendelijk karakter zijn ze niet echt geschikt als waakhond. Ze hebben sterk instinct, dus het is aan te raden om een oogje in het zeil te houden bij kleine dieren.

Verzorging

De Alaskan Malamute heeft een zeer dikke en grove vacht en u zou er goed aan doen deze 2x per week te borstelen. Ze zijn erg zwaar behaard en hun ondervacht komt er tweemaal per jaar door. De vacht wassen is voor dit ras eigenlijk niet nodig omdat hun vacht gemakkelijk vuil afstotend is. Omdat het een energieke werkhond is, hebben ze ruimte nodig om te lopen en moet minstens tweemaal per dag worden gewandeld met ze.

Vacht

Deze rashond heeft een zeer mooie dubbele vacht. De bovenste laag is dik en grof beschermt de hond in de meest extreme weersomstandigheden. Onder de grove vacht zit een zeer zachte, dichte en vette vacht. Kleuren mogen licht grijze schaduw naar zwart bevatten. De poten van deze rashonden zijn bijna altijd wit en hun kop heeft een wit masker.

Trainen en opvoeden

Omdat ze gefokt zijn om te dienen als sledehond heeft de Alaskan een zeer onafhankelijkheid karakter wat zich kan uiten in koppigheid.

Activiteit en bewegen

De Alaskan Malamutes is een rashond die erg energiek en actief is. Als je de ruimte hebt zullen ze de hele dag buiten rennen en spelen. Mocht het buiten nou erg warm worden, dan zul je ze echt moeten temperen.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12
Schofthoogte: Reu: 55-63cm, Teef 50-58cm
Gewicht: Reu ca. 38kg, Teef ca. 31kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Eveline

geplaatst op 20 juli 2015 | 23:50

Goede avond, ik zou koken voor hem. Kipfilet groentes ect producten waar geen zetmeel in zit. En dit in de avond geven dat hij het niet gelijk verbrand. Wij mensen worden van in de avond eten ook sneller dik. Heb zelf een malamute met darmproblemen. Alles geprobeerd van speciale voeding vezels ect ect. Hij eet nu al een paar jaar mee met ons in de avond en dat gaat prima! Succes iig met je beestje!

chantal aarts

geplaatst op 8 juni 2015 | 09:47

Dringend!! Mijn malamute genaamd Maison word 4 September 2015 1 jaar oud. Nu heeft hij een slechte start gemaakt qua gezondheid. Hij had zijn linker balletje in de lies zitten daar is hij 27 maart 2015 aan geopereerd. We hebben toen voor de operatie bloedonderzoeken moeten laten doen omdat hij te mager was (12 kilo onder het normale gewicht van een pup van zijn leeftijd) Nu is uit het bloedonderzoek gekomen dat Maison geen zetmeel kan verteren. Nu heb ik al speciaal voer van BRITT voor hem waar GEEN zetmeel inzit. Maar hij blijft aan de diaree en is wel iets aangekomen maar niet dat je zegt wauw het is echt te zien aan hem. Mijn vraag is : Weet u misschien hoe ik kan zorgen dat mijn lieverd zijn gewicht gaat krijgen die hij ook nodig heeft.? Ik vind dit behoorlijk zielig voor hem. Ik hoop op reactie!!! Met vriendelijke groeten, Chantal Aarts

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test