Rasbeschrijving van de Pointer

Dit ras is zeer actief en zit vol energie waardoor hij ideaal is voor een eigenaar die van buitenleven houdt. Hij is zeer aanhankelijk en intelligent en de Pointer is een uitstekende metgezel. Jachtinstinct is meestal altijd aanwezig in dit ras.

Karakter

Ze zijn vriendelijk en energiek, alhoewel dit ras ook zeer timide kan zijn als ze niet goed gesocialiseerd worden op jonge leeftijd. De Pointer is moeilijk om te trainen. Aangezien dit ras jachtinstincten heeft wordt hij niet aanbevolen voor gezinnen met kleine en passieve dieren.

Temperament

Een zeer gelijkmatig temperament en een alerte hond die het over het algemeen heerlijk vindt om rond mensen te zijn. Deze hond is een geweldige metgezel, maar wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde thuisgebruiker. De Pointer doet het het beste in een weidse omgeving, maar hij zal het ook goed doen in een reguliere woning mits hij beschikt over een ervaren baas en voldoende lichaamsbeweging krijgt.

Verzorging

Zo nu en dan stevig borstelen is voldoende voor dit zeer gemakkelijk te verzorgen ras.

Vacht

De Pointer heeft een zeer korte vacht. De vacht moet kort zijn, dicht en glad en de vacht moet ook een glanzend uiterlijk hebben.

Trainen en opvoeden

De Pointer heeft een korte aandachtsspiek en moet altijd variëteit hebben. Ze kunnen zeer eigenzinnig zijn en zijn gemakkelijk afgeleid dus stevig training is een must. Gehoorzaamheidscursussen op een vroege leeftijd wordt aanbevolen.

Activiteit en bewegen

De Pointer houdt van het buitenleven en het is een zeer onvermoeibare ras.

Kenmerken

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 63-69cm, Teef 61-66 cm
Gewicht: Reu 25-30 kg, Teef 20-25 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Linda-Marie Pattyn

geplaatst op 8 juni 2018 | 17:19

Hallo lieve mensen, ik heb iets meer dan 3 weken geleden een hond uit Spanje geadopteerd (een mix pointer/galgo of whippet ?) op zijn boekje staat Pointer. Ik heb een kattinnetje van 2 jaar. De hond is zeer lief, zindelijk, aanhankelijk.. al wat je wensen kan, maar.. als hij de kat ziet , binnen of buiten, verandert hij op jachtmodus en is er geen houden meer aan. Na contact met dierenarts, prof.trainster heb ik alle moed laten zakken, zij hebben mij alletwee gezegd dat dit extreem moeilijk is om dit de hond af te leren. Hij is 1 jaar oud en de enige opolossing zou zijn hem plaatsen bij mensen die geen katten hebben. hij is lief maar een beetje bang van andere honden. Wij zijn verdrietig dat dit een uitzichtloze situatie is. wat moeten we doen ?

Cynthia de Jong-Stichting No Kill Mission

geplaatst op 11 augustus 2015 | 13:27

We hebben een pointer teefje van 5-6jr. rechtstreeks uit een dodingsasiel in Spanje gered. Wij zijn een herplaatsingsstichting. Er kwam echter geen adoptant dus toen ze in Nederland aankwam is ze bij ons in opvang gekomen. We werden gelijk verliefd op haar. Een echte gezellige goedlobbes. Je kunt haar duizend kusjes geven op haar wangen en nooit zal ze uitvallen. Ze hangt uren lekker te luieren op de bank. Maar wanneer je met haar gaan wandelen dan is ze dol op rennen. Ze blaft nooit en dat is in een eensgezinswoning echt fantastisch. Buiten moet je haar wel in de gaten houden met mensen die passeren want ze heeft de neiging vooral naar mannen een onverwachte uitval te doen. We wonen in een gewoon woonwijk in eensgezinswoning en dit gaat prima maar je moet echt wel haar de kans geven lekker te kunnen lopen en rennen en snuffelen tijdens een voldoende lange wandeling. Dan geniet ze.Ze is ook echt een gezinshond. In het begin kon ze wat uitvallen naar onze katten en kleine honden maar nooit bijten. alleen waarschuwen. Dit stopte al na een paar weken en nu speelt ze met de honden en laat ze de katten alleen. Kan niet bij kittens. die wil ze bijten. Buiten zit ze heel erg achter volgens aan dus aanlijnen aan lange uitrolriem vinden wij beter. Om leed voor de vogels te voorkomen. Wij vinden pointers echte aanraders. Ze kan prima alleen zijn zonder blaffen/huilen/slopen. Goede luisteraar. Heel blij met haar. Dus hebben we weer 2 andere pointers uit het zelfde asiel gered die in oktober naar Nederland komen in de hoop dat die wel een leuke adoptant zullen vinden want ze zijn echt de moeite waard. Verharen klopt. met wat vorige persoon aangaf. Strijk je over de vacht met je hand dan komt er het nodige los.

Linn

geplaatst op 4 november 2014 | 16:23

Wij hebben sinds mei een pointer geadopteerd uit het asiel.Hij is heel erg lief en aanhankelijk. Naar andere honden is hij heel rustig en een echte gentleman, spelen doet hij vooral met onze andere hond. Hij heeft heel veel behoefte aan lichaamscontact en is een enorme kroeler. Hij loopt niet weg, maar gaat tijdens vrije wandeling wel lekker zijn gang. Hij gaat dan rennend de hort op om regelmatig om te kijken of terug te komen om te zien of we er nog zijn.Als hij water ziet wil hij zwemmen, dat kan hij heel erg goed en houdt hij lang vol.Aan de lijn uitlaten gaat prima en als je van hardlopen houdt is het de ideale metgezel. Als hij buiten achter een eendje of zo aanzwemt zal hij als je hem roept niet direct naar je toe komen, want dan is het jachtinstinct sterker, maar uiteindelijk komt hij wel.Hij is lief voor alles en iedereen en dol op kinderen. In huis is hij rustig.Blaffen doet hij vrijwel nooit, ook niet in de tuin als er van alles passeert. Het is een intelligente hond die snel leert.Wij zijn dol op hem.

petra

geplaatst op 19 augustus 2014 | 13:52

Ik heb sinds 2009 een pointer die ik als zwerfhond gevonden heb. Het is een ontzettende lieve, makkelijke hond. Hij heeft ongelofelijk veel energie wat buiten goed te merken is, maar zodra hij in huis is of in de tuin is hij heel erg rustig. Hij loopt nooit weg, hoewel hij soms einden gaat rennen komt hij om de paar minuten terug om contact met me te maken en om daarna weer in volle vaart te gaan rennen. Hij houdt ongelofelijke van zwemmen. Is erg individueel en interesseert zich nauwelijks in andere honden. Hij blaft hooguit 1x in de week :-). Is lief voor alles, kinderen, anderen honden, katten. Een nadeel is dat hij het hele jaar door erg verhaard. Ik vind het een heerlijke fantastische hond.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test