Welsh corgi Cardigan

De Welsh corgi Cardigan: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Welsh corgi Cardigan

De Welsh corgi Cardigan komt oorspronkelijk uit Wales en lijkt op de Welsh Corgi Pembroke. De Welsh corgi Cardigan wordt echter beschouwd als de oudste van de twee soorten. Ze werden gefokt om vee te drijven, de boerderij te bewaken en op ongedierte te jagen maar dit ras was ook een integraal onderdeel van het gezin.

Karakter van een Welsh corgi Cardigan

Het is een klein en sterk ras en de Welsh corgi Cardigan heeft een vosachtig gelaat, is lang en laag van bouw. Ze zijn extreem veelzijdig in zowel het denken als ook in de actie. Ze bezitten kracht, uithoudingsvermogen en snelheid en de Welsh corgi Cardigan is betrouwbaar, loyaal en aanhankelijk.

Temperament van een Welsh corgi Cardigan

De Welsh corgi Cardigan heeft een vertederende en heerlijke persoonlijkheid. Dit ras is zeer intelligent, verstandig, alert en moedig. Ze gedijen op menselijke gezelschap en zijn diep toegewijd aan hun familie. Ze zijn op hun hoede voor vreemden en bewaken en beschermen hun familie en territorium. Dit ras is het meest geschikt voor een gezin met oudere, attente kinderen. De Welsh corgi Cardigan kan goed overweg met niet-honden huisdieren en met andere Corgi's, maar heeft de neiging om agressief te zijn met andere honden. Voorzichtigheid, zorgvuldigheid en controle moeten bij dit ras worden gebruikt om ze te beschermen tegen verwondingen wanneer ze zich in de verdedigingsmodus bevinden. Als leden van de hoedende groep zullen ze proberen deze taak uit te voeren bij iedereen en bij alles wat beweegt.

Verzorging van een Welsh corgi Cardigan

Dit ras vereist minimale verzorging. Ze moeten regelmatig worden geborsteld met een stevige borstel. Tijdens hun zware rui moeten ze dagelijks worden geborsteld en gekamd. Baden moet alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is met een milde shampoo. De Welsh corgi Cardigan is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals, glaucoom, cataract en rugklachten.

Vacht van een Welsh corgi Cardigan

De Welsh corgi Cardigan is een ras met dubbele vacht. De buitenste laag is stug, recht, waterbestendig en van gemiddelde lengte. De ondervacht is dicht en heeft een zachte textuur. Het haar is meer overvloedig rond de nek, de onderkant van de staart en de achterkant van de benen. De vacht is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals sabel, rood, gestroomd, zwart, blauwe merle, zwart en bruin en zwart en gestroomd. De vacht heeft ook witte aftekeningen. De Cardigan verhaard veel, met name twee maal per jaar tijdens de rui.

Trainen en opvoeden van een Welsh corgi Cardigan

De Welsh corgi Cardigan behaagt graag en is erg gehoorzaam. Vroege socialisatie wordt aanbevolen. Ze blinken uit in behendigheid, hoeden, tracking, gehoorzaamheid en willen graag leren.De Welsh corgi Cardigan wordt ook veelvuldig gebruikt als therapiehond en als zoek- en reddingshond.

Activiteit en bewegen van een Welsh corgi Cardigan

Dit ras heeft dagelijkse beweging nodig en houden van spelen en ravotten. Ze zijn binnenshuis matig actief. De Welsh corgi Cardigan zullen het goed doen in een appartement of flat, op voorwaarde dat ze voldoende beweging, gezelschap en stimulatie krijgen.
Informatie mbt de foto: Licentie Creative Commons Attributie: Dhlstrm

Kenmerken van een Welsh corgi Cardigan

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 30,5 cm
  • Gewicht: 15 - 18 kg
Grootte:
3
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Welsh corgi Cardigan

Van een Welsh corgi Cardigan is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test