Schnoodle

Alles wat je wilt weten over de Schnoodle

De Schnoodle: af en toe een koppig ras

Over de Schnoodle

De Schnoodle is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de Schnauzer en de Poedel. Zij worden over het algemeen aangeduid als "designer honden" en het is een steeds populairder wordende hond.

Karakter van een Schnoodle

De ideale Schnoodle moet goed geproportioneerd zijn, vierkant gebouwd en moet een stevige atletische houding hebben. De expressie moet alert en levendig zijn.

Temperament van een Schnoodle

De Schnoodle is aanhankelijk, liefdevol en toegewijd en ze komen het beste tot hun recht in een gezin met wat oudere en attente kinderen. Als ze van pup af aan opgroeien bij andere honden en huisdieren dan zal dit geen problemen opleveren. Het kan zijn dat als er later andere huisdieren bijkomen of er komt bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding, dat de Schnoodle dit nieuwe gezinslid niet tolereert. Een Schnoodle kan er niet tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Dit zal resulteren in destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. Ze zijn zeer wantrouwig tegenover vreemden en het zijn uitstekende waakhonden.

Verzorging van een Schnoodle

De Schnoodle vereist regelmatig borstelen om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen gedaan worden indien dit nodig is. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infectie te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals huidaandoeningen, de ziekte van Von Willebrand, diabetes, oorontsteking, epilepsie, en hart-en vaatziekten.

Vacht van een Schnoodle

De vacht van de Schnoodle kan pezig en grof, krullend, of een combinatie van beide zijn.

Trainen en opvoeden van een Schnoodle

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een must. De Schnoodle kan koppig zijn en is moeilijk zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Schnoodle

De Schnoodle is zeer energiek, maar zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. De Schnoodle is bedreven in het leren van trucs en geniet van behendigheid, veilig aangelijnd wandelingen en spelen in een omheinde tuin

Kenmerken van een Schnoodle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10-18 jaar
  • Schofthoogte: 25 - 35,5 cm
  • Gewicht: 4,5 - 9kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
4

Ziektes bij een Schnoodle

De Schnoodle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Schnoodle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test