Rasbeschrijving van de GoldenDoodle

De Goldendoodle is een kruising tussen een Poedel en een Golden Retriever. De term 'Goldendoodle' verscheen kort na de introductie van de Labradoodle. Er wordt aangenomen dat de naam in 1992 toevallig is ontstaan door de familie Neelands uit de Verenigde Staten. Een voorbijganger zou haar hebben gevraagd of haar hond Sugar een labradoodle was, waarop Neelands eigenlijk spontaan uitroep "nee, het is een GoldenDoodle." De GoldenDoodle is ook bekend onder de namen Golden Poos, Goldie Poos, of Groodles

Karakter

De GoldenDoodle is zeer intelligent, is vriendelijk bij vreemden en bij andere huisdieren en wil graag bij de familie zijn. Het zijn echt allemansvrienden. De Goldendoodle is geen jachthond, maar geniet erg van een actief leven.

Temperament

Het zijn zeer sociale honden die het gelukkigst zijn als ze bij de familie zijn. Deze hond kan er dus ook niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. De kleinere Goldendoodles hebben vaak het temperament van de Poedel en de grotere Goldendoodles die van de Golden Retriever. Het is een niet-agressieve hond die naar zowel andere huisdieren als kinderen zeer vriendelijk is.

Verzorging

De Goldendoodle heeft niet veel verzorging nodig. Net als vele kruisingen van de poedel verhaard hij niet veel en zijn daarom geliefd bij gezinnen waar een gezinslid last heeft van allergie├źn.

Vacht

De vacht van de Goldendoodle vereist minimale verzorging. Een maal per week borstelen moet genoeg zijn.

Trainen en opvoeden

De GoldenDoodle is intelligent en gretig en wil de baas graag behagen. Dit maakt het een zeer makkelijk te trainen hond.

Activiteit en bewegen

Goldendoodles vereisen een matige hoeveelheid lichaamsbeweging.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 15 jaar
Schofthoogte: Reu 60 - 67cm, Teef 54 - 57cm
Gewicht: Reu 20 - 24kg - Teef 15 - 20kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Floor

geplaatst op 19 oktober 2019 | 13:35

hallo, Zou deze hond gepast zijn voor een gezin dat elk weekend thuis is en meestal 4 van de 5 werkdagen ook. Hij moet dan wel 1 werk dag 7 uur alleen thuis zijn in de tuin.

Yell

geplaatst op 12 oktober 2019 | 16:22

0629518015 Wij Krijgen kopen er 1 , ik heb wel adressen mocht u belangstelling hebben,

Gijs

geplaatst op 5 november 2017 | 14:18

Goedendag, Ik heb een vraag waar u hopelijk een antwoord op heeft. Stel dat een Goldendoodle teefje wordt gedekt door een Labradoodle reu, hoe noem je dan de nakimelingen? Zijn dat dan Labradoodles of Goldendoodles? Alvast dank voor uw reactie. Vr groet, Gijs Huisman

Timmermans Hilde

geplaatst op 25 augustus 2017 | 16:16

Lijkt me een zeer interessante hond voor ons gezin. 3 kinderen tussen 10j en 1,5jaar. Maar waar te vinden... je komt ze bijna nergens tegen terwijl ze ideaal lijken voor elk jong gezin dat graag een hond wilt... Iemand al ervaringen of adressen?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test