Rasbeschrijving van de Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel is de enige Zuid-Afrikaanse hond die speciaal gefokt is voor het bewaken en beschermen zonder daarbij agressief te zijn. Het ras dateert uit 1652 en is een afstammeling van de Boer hond. In de 20e eeuw was de Boerboel bijna uitgestorven. Vandaag de dag wint deze rashond steeds meer populariteit

Karakter van een Boerboel

Dit krachtige en grote ras heeft een gelijkmatig karakter en een scherpe intuïtie. Door deze scherpe intuïtie voelt de Boerboel hoe de baas zich voelt en wat hij denkt. Het is alsof de hond de gedachten kan lezen van de baas. Ze zijn intelligent, sterk, gespierd, imposant en indrukwekkend.

Temperament van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. Dit ras zal het goed doen met andere honden, katten en andere huisdieren. Ze zijn kalm, lief, intelligent en gehoorzaam. Ze zijn zeer aanhankelijk bij kinderen en zijn uitstekende speelkameraadjes. De Zuid-Afrikaanse Boerboel is onverschrokken, zelfverzekerd en zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Dit ras is gevoelig en zal alleen agressief reageren als ze ontdekken dat er vijandige bedoelingen plaats vinden of als de baas vraagt dit te doen.

Verzorging van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras heeft geen gezondheidsproblemen als gevolg van een zorgvuldige en selectieve fokkerij.

Vacht van een Boerboel

De vacht van de Zuid-Afrikaanse Boerboel is glad, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel vereist een dominante baas. Een gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Dit ras zal niet reageren op ruwe of hardhandige trainingsmethoden. Ze vereisen stevigheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze doen het het best met een grote veilig omheinde tuin. Ze mogen buiten nooit alleen gelaten worden zonder toezicht. De Zuid-Afrikaanse Boerboel gedijt op het samen zijn met de familie en houdt van een veilige aangelijnde wandeling.

Kenmerken van een Boerboel

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: Reu: 64-70cm, Teef 59-65cm
Gewicht: -
Grootte:
7
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
3
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test