Boerboel

Alles wat je wilt weten over de Boerboel

Rasbeschrijving van de Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel is de enige Zuid-Afrikaanse hond die speciaal gefokt is voor het bewaken en beschermen zonder daarbij agressief te zijn. Het ras dateert uit 1652 en is een afstammeling van de Boer hond. In de 20e eeuw was de Boerboel bijna uitgestorven. Vandaag de dag wint deze rashond steeds meer populariteit

Karakter van een Boerboel

Dit krachtige en grote ras heeft een gelijkmatig karakter en een scherpe intuïtie. Door deze scherpe intuïtie voelt de Boerboel hoe de baas zich voelt en wat hij denkt. Het is alsof de hond de gedachten kan lezen van de baas. Ze zijn intelligent, sterk, gespierd, imposant en indrukwekkend.

Temperament van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. Dit ras zal het goed doen met andere honden, katten en andere huisdieren. Ze zijn kalm, lief, intelligent en gehoorzaam. Ze zijn zeer aanhankelijk bij kinderen en zijn uitstekende speelkameraadjes. De Zuid-Afrikaanse Boerboel is onverschrokken, zelfverzekerd en zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Dit ras is gevoelig en zal alleen agressief reageren als ze ontdekken dat er vijandige bedoelingen plaats vinden of als de baas vraagt dit te doen.

Verzorging van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras heeft geen gezondheidsproblemen als gevolg van een zorgvuldige en selectieve fokkerij.

Vacht van een Boerboel

De vacht van de Zuid-Afrikaanse Boerboel is glad, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel vereist een dominante baas. Een gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Dit ras zal niet reageren op ruwe of hardhandige trainingsmethoden. Ze vereisen stevigheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze doen het het best met een grote veilig omheinde tuin. Ze mogen buiten nooit alleen gelaten worden zonder toezicht. De Zuid-Afrikaanse Boerboel gedijt op het samen zijn met de familie en houdt van een veilige aangelijnde wandeling.

Kenmerken van een Boerboel

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: Reu: 64-70cm, Teef 59-65cm
  • Gewicht: -
Grootte:
7
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
3
Sociaal:
5

Welke ziektes komen voor bij een Boerboel

Van een Boerboel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test