Rasbeschrijving van de Boerboel

De Zuid-Afrikaanse Boerboel is de enige Zuid-Afrikaanse hond die speciaal gefokt is voor het bewaken en beschermen zonder daarbij agressief te zijn. Het ras dateert uit 1652 en is een afstammeling van de Boer hond. In de 20e eeuw was de Boerboel bijna uitgestorven. Vandaag de dag wint deze rashond steeds meer populariteit

Karakter

Dit krachtige en grote ras heeft een gelijkmatig karakter en een scherpe intuïtie. Door deze scherpe intuïtie voelt de Boerboel hoe de baas zich voelt en wat hij denkt. Het is alsof de hond de gedachten kan lezen van de baas. Ze zijn intelligent, sterk, gespierd, imposant en indrukwekkend.

Temperament

De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. Dit ras zal het goed doen met andere honden, katten en andere huisdieren. Ze zijn kalm, lief, intelligent en gehoorzaam. Ze zijn zeer aanhankelijk bij kinderen en zijn uitstekende speelkameraadjes. De Zuid-Afrikaanse Boerboel is onverschrokken, zelfverzekerd en zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Dit ras is gevoelig en zal alleen agressief reageren als ze ontdekken dat er vijandige bedoelingen plaats vinden of als de baas vraagt dit te doen.

Verzorging

De Zuid-Afrikaanse Boerboel moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras heeft geen gezondheidsproblemen als gevolg van een zorgvuldige en selectieve fokkerij.

Vacht

De vacht van de Zuid-Afrikaanse Boerboel is glad, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Zuid-Afrikaanse Boerboel vereist een dominante baas. Een gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Dit ras zal niet reageren op ruwe of hardhandige trainingsmethoden. Ze vereisen stevigheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze doen het het best met een grote veilig omheinde tuin. Ze mogen buiten nooit alleen gelaten worden zonder toezicht. De Zuid-Afrikaanse Boerboel gedijt op het samen zijn met de familie en houdt van een veilige aangelijnde wandeling.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: Reu: 64-70cm, Teef 59-65cm
Gewicht: -
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Eric

geplaatst op 30 juli 2020 | 09:12

Werkelijk een fantastische hond! De buurvrouw heeft er een. Heeft onze hond gebeten die nu bijna dood is. Navraag bij andere buren bleek dat dat lieverdje al vaker gebeten heeft. Ik kan de hond niets kwalijk nemen, want die is voor dit doel gefokt namelijk om “waaks” te zijn. Het zijn die asociale eigenaren die zo onverantwoordelijk zijn om zo’n hond te nemen, die betreffen schuld. Ik begrijp deze mensen niet.

Amber

geplaatst op 9 december 2016 | 18:10

Ok, ik kan het niet verstaan dat dit ras niet voor onervaren mensen om goed in je schoenen te staan en qonsequent te zijn moet je niet ervaren te zijn.En ik denk ook dat elk volwassen persoon weet welke hond hij aan kan en wilt.En er zijn vast mensen die me ongelijk geven maar geloof me het is zo

Maringo

geplaatst op 12 augustus 2016 | 03:30

Somers, sorry dat je dochtertje werd gebeten. Kijk, ik weet dat al die "hondenfluisteraars" er een hele uitleg kunnen voor bedenken maar ik zeg je dit: eens een bijter, altijd een bijter. Een hond die een kind bijt omdat ze haar hoofdje op zijn rug legt...hoort onder de grond. Niet aanmodderen met socialiseren en rangorde in de roedel enzoverder enzovoort. Kinderbijters hoor je ook niet door te geven aan iemand anders...gewoon achterin de tuin, een kogel door z'n bijtgrage kop. Good riddens to bad rubbish.

Beer.Amsterdam

geplaatst op 22 maart 2016 | 18:44

Het is absoluut waar dat opvoeden met de harde hand geen zin heeft. Een van de eigenschappen van deze honden is dat ze keihard zijn en veel kunnen verdragen. Los van dat het voor de hond niet leuk is, los je er ook niets mee op. Een aantal trainingen kan een enorm verschil maken. Zorg er wel echt voor dat de hond op de laatste plek komt en dat deze dat ook weet. De Boerboel is een fantastische hond mits die goed opgevoed wordt. Een jonge Boerboel kan op jonge (speelse) leeftijd meer schade toebrengen dan dat die zelf wil. Net als menselijke pubers zoeken ze de grenzen op.. Hopelijk geeft iedereen deze mooie beesten de zorg en aandacht die ze verdienen!

Peter

geplaatst op 11 juli 2015 | 19:20

Beste Somers, Jullie Bruce zit zichzelf wat hoger in rangorde dan jullie dochter. Het pobleem wordt alleen maar groter namate Bruce ook groter en sterker wordt en jullie er niets aan doen. Ga met hem naar een goede school en leer vooral hoe je zelf moet veranderen om Bruce een goed tehuis te geven. De Boerboel is een geweldige hond, maar je moet er wel tijd en moeite in steken. Na een jaar of 2 zal hij in de pubertijd komen en juist dan moet je hem laten weten dat hij onderaan in de roedel staat. Denk niet als mens, maar als hond, dat begrijp Bruce tenminste. Ik hoop oprecht dat u hem met een zachte en consequente opvoeding gaat grootbrengen. Geloof me, hardhandigheid doet niets, daar zijn ze praktisch ongevoelig voor en kweekt alleen maar frustratie bij de hond. Verdiep je in wat je hond nodig heeft, dan komt alles goed.

Somers

geplaatst op 16 april 2015 | 13:44

Hoi, Bruce (onze boerboel) is van daag juist 9 maanden. Soms heeft hij niet graag dat we hem knuffelen mijne man en ik voelen hem goed aan en we weten wanneer het past of niet ons jongste dochter van 11 jaar is wat koppig en luister niet zo goed daarjuist stond Bruce naast haar en ze ging met haar hoofd op zij rug liggen ik zij tegen haar dat ze dat niet mocht doen maar ze wilde niet luisteren,gevolg de hond werd heel agresief en heeft haar in de arm gebeten 1 tand was er door haar vel . Als mijn dochter had geluisterd had er niets gebeurt, maar Bruce had gewoon meoten door gaan in de plaats zo te reageren. Wat moet ik doen?

Zita

geplaatst op 5 april 2013 | 11:41

Wij zijn sinds kort de trotse baasjes van Mini. Het is een super schatteke en al behoorlijk eigenwijs. Dat het geen ras is voor een onervaren persoon, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Je moet stevig in je schoenen staan en vooral erg consequent blijven. Wij hebben hiervoor een Rottweiler gehad, maar hebben deze een jaar geleden in moeten laten slapen. Lang hebben we getwijfeld over het nemen van een nieuwe hond, maar we zijn er toch maar voor gegaan. Hopelijk kunnen wij nog erg lang van onze (nu nog mini Mini) genieten. We hebben een fotootje van haar geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test