Pomeranian - Dwergkeeshond

Alles wat je wilt weten over de Pomeranian - Dwergkeeshond

Rasbeschrijving van de Pomeranian - Dwergkeeshond

De Pomeranian, ook wel bekend als Pomeraniaan of Pom, is een kleine hondenras dat afkomstig is uit het noorden van Polen en Duitsland. In het Nederlands wordt het ras vaak afgekort tot "Pom" of "Pommetje". Dit ras staat bekend om zijn kleine, gedrongen bouw, langharige vacht en vriendelijke persoonlijkheid. Pomeranians zijn populaire huisdieren en worden vaak gebruikt als showhonden. De Pomeranian is levendig en leergierig en ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren als ze een langzame en een goede introductie hebben gehad. Ze zijn prachtige metgezellen voor gezinnen met oudere kinderen en voor oudere mensen.

Karakter van een Pomeranian - Dwergkeeshond

De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie, liefdevol, staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid.

Temperament van een Pomeranian - Dwergkeeshond

De Pomeranian is zelfverzekerd. Vanwege het kleine gestalte van de Pomeranian worden ze niet aanbevolen bij kleine kinderen aangezien ze nogal temperamentvol kunnen zijn. Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

Verzorging van een Pomeranian - Dwergkeeshond

Naast vachtverzorging is het belangrijk om te tanden goed te verzorgen. Ze zijn gevoelig voor verlies van tanden, dus regelmatig schoonmaken is een must. Droogvoer wordt aanbevolen.

Vacht van een Pomeranian - Dwergkeeshond

De lange dubbele vacht van de Pomeranian moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen.

Trainen en opvoeden van een Pomeranian - Dwergkeeshond

De Pomeranian luistert het beste naar vaste commando's en ze leren snel. Ze zijn makkelijk te trainen in gehoorzaamheid. Hun geblaf moet van jongs af aan aangepakt worden anders zullen ze dit onophoudelijk doen.

Activiteit en bewegen van een Pomeranian - Dwergkeeshond

De Pomeranian vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Met geduld en tijd kun je ze trucs leren. Zij kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg te doen krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

Kenmerken van een Pomeranian - Dwergkeeshond

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:15 jaar
  • Schofthoogte: 20cm
  • Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Pomeranian - Dwergkeeshond

Van een Pomeranian - Dwergkeeshond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test