Rasbeschrijving van de Pomeranian

De Pomeranian is levendig en leergierig en ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren als ze een langzame en een goede introductie hebben gehad. Ze zijn prachtige metgezellen voor gezinnen met oudere kinderen en voor oudere mensen.

Karakter van een Pomeranian

De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie, liefdevol, staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid.

Temperament van een Pomeranian

De Pomeranian is zelfverzekerd. Vanwege het kleine gestalte van de Pomeranian worden ze niet aanbevolen bij kleine kinderen aangezien ze nogal temperamentvol kunnen zijn. Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

Verzorging van een Pomeranian

Naast vachtverzorging is het belangrijk om te tanden goed te verzorgen. Ze zijn gevoelig voor verlies van tanden, dus regelmatig schoonmaken is een must. Droogvoer wordt aanbevolen.

Vacht van een Pomeranian

De lange dubbele vacht van de Pomeranian moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen.

Trainen en opvoeden van een Pomeranian

De Pomeranian luistert het beste naar vaste commando's en ze leren snel. Ze zijn makkelijk te trainen in gehoorzaamheid. Hun geblaf moet van jongs af aan aangepakt worden anders zullen ze dit onophoudelijk doen.

Activiteit en bewegen van een Pomeranian

De Pomeranian vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Met geduld en tijd kun je ze trucs leren. Zij kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg te doen krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

Kenmerken van een Pomeranian

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 15 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Pomeranian Tanden 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test