Coton de Tulear

Alles wat je wilt weten over de Coton de Tulear

Rasbeschrijving van de Coton de Tulear

De Coton ontstond op het eiland Madagaskar in de vroege 20e eeuw. Ze worden nog steeds beschouwd als een zeldzaam ras in de Verenigde Staten, waar er slechts 5.000 in totaal rondlopen.

Karakter van een Coton de Tulear

De Coton de Tulear is een flexibele en onstuimige metgezel. Ze willen graag een deel uitmaken van het gezin en willen niet graag voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze liggen erg graag bij je op schoot of bij je voeten en staan meteen klaar om te spelen of een ritje in de auto.

Temperament van een Coton de Tulear

De Coton de Tulear is alert en territoriaal. Ze hebben een sterke band met de baas en de familie. Ze zullen alert zijn op gevaar door te blaffen, maar doen dit alleen wanneer het nodig is. Ze zijn zeer intelligent en pakken alle aandacht die ze kunnen krijgen. De Coton is zeer sociaal en geniet van uitstapjes. Ze kunnen het goed met andere huisdieren en kinderen.

Verzorging van een Coton de Tulear

De Coton moet regelmatig geborsteld worden om de vacht vrij van matten te houden. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de ondervacht. Dit ras heeft geen significante genetische ziekten. Fokkers zijn heel voorzichtig geweest om de Coton lijn zuiver te houden.

Vacht van een Coton de Tulear

Coton is een Frans woord voor katoen. Vandaar dat de vacht pluizig en donzig is en niet zijdeachtig. Er is een lange bovenvacht. De meeste, maar niet alle Cotons, hebben een fijne, dunne en donzige ondervacht.

Trainen en opvoeden van een Coton de Tulear

De Coton de Tulear is helder en intelligent, maar worden over het algemeen langzaam volwassen. Het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Ze doen het goed met de vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Ze vereisen stevige, consequent en liefdevolle opvoeding en doen het zeer goed met veel lof.

Activiteit en bewegen van een Coton de Tulear

Dit ras is een heerlijke metgezel. Ze vereisen niet extreem veel beweging, maar hebben wel behoefte aan wandelingen. Ze zijn echt gek op spelen en dit kan ze niet vaak genoeg zijn. Ze zullen het goed doen in een appartement, flat of stadswoningen. Ze hebben de capaciteit en uithoudingsvermogen voor lange wandelingen.

Kenmerken van een Coton de Tulear

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef: 22-32 cm
  • Gewicht: Reu 4-6 kg, Teef 3-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
6
Onderhoud:
2
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test