Chow Chow

De Chow Chow: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Chow Chow

De Chow Chow is een oud ras die meer dan 2000 jaar geleden is ontstaan in China. Dit ras werd gebruikt voor de jacht, voor het schapendrijven, trekken en tegenwoordig voor het beschermen van erf/huis en baas. Ze worden meestal aangeduid als "de Chow", en worden nu voornamelijk gebruikt als een metgezel.

Karakter van een Chow Chow

De Chow Chow is een waar meesterwerk van waardigheid en schoonheid. Ze bezitten de unieke eigenschap van het hebben van een blauw-zwarte tong. Ze zijn behoorlijk intelligent, hebben een onafhankelijke geest en tonen een waardige houding. De Chow is zeer afstandelijk en kritisch.

Temperament van een Chow Chow

De Chow Chow is het over het algemeen beleefd en geduldig. Ze zijn zeer loyaal en vriendelijk bij hun familie maar zeer gereserveerd tegenover vreemden. Ze kunnen zich erg hechten aan een bepaald lid van de familie en deze persoon dan ook overdreven beschermen. Ze zijn bazige, serieus en eigenzinnig en van de Chow Chow is bekend dat het een ras is die erg dominant kan zijn. Mede hierdoor moet de baas ook dominant zijn. Ze zijn koppig en hebben een eigen willetje en ze kunnen niet goed met andere huisdieren opschieten tenzij ze er mee op zijn opgegroeid. De Chow verwacht met respect te worden behandeld.

Verzorging van een Chow Chow

De Chow Chow moeten dagelijkse geborsteld worden. Goede verzorging is essentieel om hun vacht in topconditie te houden. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals entropion, uitputting door hitte, allergieën, huidproblemen en heupdysplasie. Ze kunnen slecht tegen anesthesie. De Chow doet het niet goed in warme klimaten.

Vacht van een Chow Chow

De Chow Chow heeft een rijke en overvloedige dubbele vacht die voorkomt in twee verschillende soorten: glad of ruw. De vacht is bijzonder dik rond de hals en lijkt op manen van een leeuw. De bovenvacht is grof en wordt ondersteund door een dichte ondervacht. De meest voorkomende vachtkleuren zijn rood, zwart, blauw, bruin en grijs. De Chow Chow verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Trainen en opvoeden van een Chow Chow

De Chow Chow vergt een intensieve, uitgebreide en voortdurende opleiding in zowel socialisatie als gehoorzaamheid. Ze zijn relatief eenvoudig zindelijk te maken. Ze zullen uitsluitend taken uitvoeren waarvan hun denken dat ze zinvol zijn.. Ze vereisen stevigheid, eerlijkheid en consistentie en reageren niet op hardheid of een hardhandige aanpak. Mocht de hond om wat voor reden dan ook behandeld worden op een respectloze manier dan zal de Chow zeker laten blijken dat hij hier niet van gediend is.

Activiteit en bewegen van een Chow Chow

De Chow Chow heeft de neiging lui te zijn en ze zijn het liefste binnen in huis waar ze relatief inactief blijven. Ze genieten van een kleine veilig omheinde tuin maar kunnen bij warm weer niet te lang buiten blijven. Het beste voor de Chow zijn dagelijkse korte wandelingen. De Chow Chow is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Kenmerken van een Chow Chow

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 48-56cm, Teef 46-51cm
  • Gewicht: Reu 20-35 kg, Teef 18-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Chow Chow

Van een Chow Chow is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test