Rasbeschrijving van de Chow Chow

De Chow Chow is een oud ras die meer dan 2000 jaar geleden is ontstaan in China. Dit ras werd gebruikt voor de jacht, voor het schapendrijven, trekken en tegenwoordig voor het beschermen van erf/huis en baas. Ze worden meestal aangeduid als "de Chow", en worden nu voornamelijk gebruikt als een metgezel.

Karakter van een Chow Chow

De Chow Chow is een waar meesterwerk van waardigheid en schoonheid. Ze bezitten de unieke eigenschap van het hebben van een blauw-zwarte tong. Ze zijn behoorlijk intelligent, hebben een onafhankelijke geest en tonen een waardige houding. De Chow is zeer afstandelijk en kritisch.

Temperament van een Chow Chow

De Chow Chow is het over het algemeen beleefd en geduldig. Ze zijn zeer loyaal en vriendelijk bij hun familie maar zeer gereserveerd tegenover vreemden. Ze kunnen zich erg hechten aan een bepaald lid van de familie en deze persoon dan ook overdreven beschermen. Ze zijn bazige, serieus en eigenzinnig en van de Chow Chow is bekend dat het een ras is die erg dominant kan zijn. Mede hierdoor moet de baas ook dominant zijn. Ze zijn koppig en hebben een eigen willetje en ze kunnen niet goed met andere huisdieren opschieten tenzij ze er mee op zijn opgegroeid. De Chow verwacht met respect te worden behandeld.

Verzorging van een Chow Chow

De Chow Chow moeten dagelijkse geborsteld worden. Goede verzorging is essentieel om hun vacht in topconditie te houden. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals entropion, uitputting door hitte, allergieën, huidproblemen en heupdysplasie. Ze kunnen slecht tegen anesthesie. De Chow doet het niet goed in warme klimaten.

Vacht van een Chow Chow

De Chow Chow heeft een rijke en overvloedige dubbele vacht die voorkomt in twee verschillende soorten: glad of ruw. De vacht is bijzonder dik rond de hals en lijkt op manen van een leeuw. De bovenvacht is grof en wordt ondersteund door een dichte ondervacht. De meest voorkomende vachtkleuren zijn rood, zwart, blauw, bruin en grijs. De Chow Chow verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Trainen en opvoeden van een Chow Chow

De Chow Chow vergt een intensieve, uitgebreide en voortdurende opleiding in zowel socialisatie als gehoorzaamheid. Ze zijn relatief eenvoudig zindelijk te maken. Ze zullen uitsluitend taken uitvoeren waarvan hun denken dat ze zinvol zijn.. Ze vereisen stevigheid, eerlijkheid en consistentie en reageren niet op hardheid of een hardhandige aanpak. Mocht de hond om wat voor reden dan ook behandeld worden op een respectloze manier dan zal de Chow zeker laten blijken dat hij hier niet van gediend is.

Activiteit en bewegen van een Chow Chow

De Chow Chow heeft de neiging lui te zijn en ze zijn het liefste binnen in huis waar ze relatief inactief blijven. Ze genieten van een kleine veilig omheinde tuin maar kunnen bij warm weer niet te lang buiten blijven. Het beste voor de Chow zijn dagelijkse korte wandelingen. De Chow Chow is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Kenmerken van een Chow Chow

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 48-56cm, Teef 46-51cm
Gewicht: Reu 20-35 kg, Teef 18-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Chow Chow Entropion  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test