Rasbeschrijving van de Airedale Terrier

De Airedale Terrier is een zeer aangenaam ras. Deze rashond is beschermend naar de baas en het gezin, is moedig en aanhankelijk. Ook vraagt deze hond liefde en aandacht. Het is wel een rumoerige ras en het word aanbevolen om vanaf jonge leeftijd te beginnen met gehoorzaamheidscursussen. Dit om onder andere problemen te voorkomen die te maken kunnen hebben met dominant gedrag en uiteraard om de hond goed opgevoed te krijgen

Karakter

De Airedale Terrier is beschermend, maar toch lief. Evengoed wordt dit ras niet aanbevolen bij elk gezin. Indien met niet tijdig begin met het goed en consequent opvoeden van dit ras kunnen dominantie problemen ontstaan. De Airedale Terrier kan enigszins koppig zijn dus een stevige opvoeding in combinatie met consequent zijn is het beste.

Temperament

De Airedale Terrier is zeer loyaal en intelligent en het is een genot om de baas te mogen zijn van dit ras. Toch kunnen ze soms echter zeer moeilijk zijn. Een goede training is een must en de eigenaar moet al ervaring hebben met het hebben van honden. Deze hond houdt er van om op kleine dieren te jagen, maar kan uitzonderlijk goed samen leven met katten en andere honden. Uiteraard indien er een goede socialisatie heeft plaats gevonden.

Verzorging

Het haar van dit ras is hard en stug waardoor het nogal moeilijk te verzorgen is. Dode haren moeten ten minste tweemaal per jaar worden geplukt. Het regelmatig wassen van de baard is nodig om het klitvrij te houden.

Vacht

De vacht van de Airedale Terrier moet draadachtig, stug, zijn en moet recht liggen, dicht tegen het lichaam van de hond. Licht golvend haar is acceptabel met een onderscheidend baard rond de snuit.

Trainen en opvoeden

Dit ras kan zeer eigenzinnig en soms koppig zijn, maar met deze rashond kun je zeer goed deelnemen aan sportieve evenementen. Deze hond is erg levendig en vereist een ervaren baas. Stevige training vereist is, maar wel met de zachte hand.

Activiteit en bewegen

De Airedale Terrier moet ten minste een gemiddelde tuin beschikbaar hebben. Het is een zeer actief ras. Hij houdt ervan om te zwemmen, mee te gaan met joggen en rennen. Dit ras wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement aangezien ze binnen zeer actief zijn en dit voor overlast kan zorgen. Als de Airedale zijn energie niet kwijt kan dan kan het echt een tiran worden. Dus lange stevige wandelingen of eventuele speelsessies waarbij de echt uitgedaagd worden zijn echt nodig.

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 jaar
Schofthoogte: Reu 58-60cm, Teef 56-58cm
Gewicht: Ca 20 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test