Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Lakeland Terrier

Dit vriendelijke ras is heel vrolijk en aanhankelijk waardoor hij ideaal is voor het gezinsleven. Ze zijn zeer alert, moedig en enigszins onafhankelijk en dit ras wordt daarom niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Hij heeft de neiging om gedragsproblemen te ontwikkelen als hij niet op de juiste manier opgevoed wordt

Karakter van een Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier kan op zijn hoede zijn rond vreemden, maar doet het goed met andere honden en kan goed met katten. Dit alleen als ze goed gesocialiseerd zijn in een vroeg stadium in het leven. Deze hond vindt het heerlijk om te jagen op bewegende objecten. Iets om rekening mee te houden tijdens de wandelingen.

Temperament van een Lakeland Terrier

Het is een pittig en vrolijk ras en is uitzonderlijk goed met kinderen. Door hum temperament vereisen ze een stevige opvoeding. Ze houden van graven en hebben de neiging om hun speelgoed of voedsel te bewaken als ze denken dat het van hun is. De Lakeland Terrier is iets van een blaffer.

Verzorging van een Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier verliest weinig tot geen haar, maar vergt veel onderhoud. Een professionele trimmer moeten ca 3x per jaar de vacht plukken. Ook de haren in de oren moeten geplukt worden. De baard van dit ras moeten regelmatig worden gereinigd.

Vacht van een Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier heeft een dikke dubbele vacht en verzorging daarvan is een hele klus. De buitenste laag moet hard en taai in textuur zijn, terwijl de ondervacht zacht moet zijn en dicht tegen het lichaam van de hond moet liggen.

Trainen en opvoeden van een Lakeland Terrier

Deze energieke hond reageert het beste met een verscheidenheid van trainingsmethoden en kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Hij heeft gehoorzaamheidscursussen nodig om goed gemanierd te worden en moet stevig opgevoed worden.

Activiteit en bewegen van een Lakeland Terrier

Zoals met de meeste terriers is dit ras zeer levendig en zou het beste tot zijn recht komen met een kleine tot gemiddelde grootte tuin. Toch zal hij het goed doen zonder. De Lakeland Terrier is uitzonderlijk goed in de behendigheid en houdt van joggen of stevige renpartijen.

Kenmerken van een Lakeland Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef max 37 cm
  • Gewicht: Reu ca 7,7 kg, Teef ca 6,8
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Lakeland Terrier

Van een Lakeland Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test