Rasbeschrijving van de Lakeland Terrier

Dit vriendelijke ras is heel vrolijk en aanhankelijk waardoor hij ideaal is voor het gezinsleven. Ze zijn zeer alert, moedig en enigszins onafhankelijk en dit ras wordt daarom niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Hij heeft de neiging om gedragsproblemen te ontwikkelen als hij niet op de juiste manier opgevoed wordt

Karakter van een Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier kan op zijn hoede zijn rond vreemden, maar doet het goed met andere honden en kan goed met katten. Dit alleen als ze goed gesocialiseerd zijn in een vroeg stadium in het leven. Deze hond vindt het heerlijk om te jagen op bewegende objecten. Iets om rekening mee te houden tijdens de wandelingen.

Temperament van een Lakeland Terrier

Het is een pittig en vrolijk ras en is uitzonderlijk goed met kinderen. Door hum temperament vereisen ze een stevige opvoeding. Ze houden van graven en hebben de neiging om hun speelgoed of voedsel te bewaken als ze denken dat het van hun is. De Lakeland Terrier is iets van een blaffer.

Verzorging van een Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier verliest weinig tot geen haar, maar vergt veel onderhoud. Een professionele trimmer moeten ca 3x per jaar de vacht plukken. Ook de haren in de oren moeten geplukt worden. De baard van dit ras moeten regelmatig worden gereinigd.

Vacht van een Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier heeft een dikke dubbele vacht en verzorging daarvan is een hele klus. De buitenste laag moet hard en taai in textuur zijn, terwijl de ondervacht zacht moet zijn en dicht tegen het lichaam van de hond moet liggen.

Trainen en opvoeden van een Lakeland Terrier

Deze energieke hond reageert het beste met een verscheidenheid van trainingsmethoden en kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Hij heeft gehoorzaamheidscursussen nodig om goed gemanierd te worden en moet stevig opgevoed worden.

Activiteit en bewegen van een Lakeland Terrier

Zoals met de meeste terriers is dit ras zeer levendig en zou het beste tot zijn recht komen met een kleine tot gemiddelde grootte tuin. Toch zal hij het goed doen zonder. De Lakeland Terrier is uitzonderlijk goed in de behendigheid en houdt van joggen of stevige renpartijen.

Kenmerken van een Lakeland Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef max 37 cm
Gewicht: Reu ca 7,7 kg, Teef ca 6,8
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Lakeland Terrier Levershunt  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test