De Bull Terriër: een krachtige hond met een unieke kop

Alles wat je wilt weten over de Bull Terrier

Over de Bull Terrier

De Bull Terriër is een kruising tussen de Bulldog en de Oud-Engelse Terriër met een beetje van de Spaanse Pointer in zijn bloedlijn. De Bull Terriër werd gebruikt als een waakhond, een rattenvanger, een herder en een waakhond en deed dit allemaal erg goed.

De Bull Terrier is een zeer actieve en energieke hond met een opvallend uiterlijk en een sterk karakter. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor stierengevechten en was bekend om zijn moed en vastberadenheid. Tegenwoordig worden Bull Terriërs beschouwd als gezinshonden en waardevolle metgezellen, hoewel ze nog steeds een uitdaging kunnen zijn voor onervaren eigenaars vanwege hun onafhankelijke en dominante persoonlijkheid.

Wat kost een Bull Terrier

De kosten voor een Bull Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Bull Terrier ergens tussen de € 700 en de € 1.000 zal liggen.

Karakter van een Bull Terrier

De Bull Terriër heeft een zeer vurige persoonlijkheid. Dit ras kan beschermend worden tegenover van zijn eigenaar en het grondgebied. Als hij denkt in te moeten grijpen zal hij dit onverschrokken en moedig doen. Dit ras moet altijd een ervaren baas hebben vanwege zijn beschermende karakter want dit kan in een later stadium als er niet op tijd naar gehandeld word leiden tot agressie

Temperament van een Bull Terrier

Zijn temperament is levendig en u kunt genieten van zijn vriendelijkheid, maar doordat hij een erg beschermend karakter heeft is dit een moeilijk ras om op te voeden. De Miniatuur Bull Terriër mag niet alleen gelaten worden in de buurt van kleine kinderen. Dit ras doet het goed rond andere huisdieren, mits een goede socialisatie heeft plaats gevonden. Echter moet er toezicht worden gehouden rond kleinere dieren. De Miniatuur Bull Terriër kan enigszins strijdlustig zijn rond andere dieren.

Verzorging van een Bull Terrier

Regelmatige verzorging is niet nodig voor dit kortharige ras. Af en toe borstelen en kammen moet voldoende zijn om alle losse haren te verwijderen. De oren moeten regelmatig worden gereinigd en de nagels moeten worden geknipt.

Vacht van een Bull Terrier

De Bull Terriër heeft een zeer korte en vlakke vacht. De vacht moet stug blijven en glanzend blijven. De vacht moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De huid mag geen rimpels hebben of hangen.

Trainen en opvoeden van een Bull Terrier

De Bull Terriër kan moeilijk zijn om te trainen en is niet voor de onervaren eigenaar. De Bull Terriër is een zeer intelligent en levendig ras dat bekend staat om zijn vastberadenheid en onafhankelijke karakter. Het is belangrijk om te beginnen met de training en socialisatie van de Bull Terriër vanaf een jonge leeftijd, omdat ze anders de neiging hebben om dominant te worden. Het is essentieel om de training positief te houden, omdat de Bull Terriër gevoelig kan zijn voor harde handen en stemverheffing.

Activiteit en bewegen van een Bull Terrier

De Bull Terriër is een vrij actief ras en doet het het beste met ten minste een kleine tuin. Dit ras heeft dagelijks minstens een uur bewegen nodig om gezond en actief te blijven en ze houden ervan om te ravotten. 

Kenmerken van een Bull Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd: 11-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 33-36 cm. Teef: 33-36 cm
  • Gewicht: Reu: 24-28 kg. Teef: 24-28 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Bull Terrier

De Bull Terrier is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Bull Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test