Bull Terrier

De Bull Terrier: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Bull Terrier

De Bull Terrier is een kruising tussen de Bulldog en de Oud-Engelse Terrier met een beetje van de Spaanse Pointer in zijn bloedlijn. De Bull Terrier werd gebruikt als een waakhond, een rattenvanger, een herder en een waakhond en deed dit allemaal erg goed.

Karakter van een Bull Terrier

De Bull Terrier heeft een zeer vurige persoonlijkheid. Dit ras kan beschermend worden tegenover van zijn eigenaar en het grondgebied. Als hij denkt in te moeten grijpen zal hij dit onverschrokken en moedig doen. Dit ras moet altijd een ervaren baas hebben vanwege zijn beschermende karakter want dit kan in een later stadium als er niet op tijd naar gehandeld word leiden tot agressie

Temperament van een Bull Terrier

Zijn temperament is levendig en u kunt genieten van zijn vriendelijkheid, maar doordat hij een erg beschermend karakter heeft is dit een moeilijk ras om op te voeden. De Miniatuur Bull Terrier mag niet alleen gelaten worden in de buurt van kleine kinderen. Dit ras doet het goed rond andere huisdieren, mits een goede socialisatie heeft plaats gevonden. Echter moet er toezicht worden gehouden rond kleinere dieren. De Miniatuur Bull Terrier kan enigszins strijdlustig zijn rond andere dieren.

Verzorging van een Bull Terrier

Regelmatige verzorging is niet nodig voor dit kortharige ras. Af en toe borstelen en kammen moet voldoende zijn om alle losse haren te verwijderen. De oren moeten regelmatig worden gereinigd en de nagels moeten worden geknipt.

Vacht van een Bull Terrier

De Bull Terrier heeft een zeer korte en vlakke vacht. De vacht moet stug blijven en glanzend blijven. De vacht moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De huid mag geen rimpels hebben of hangen.

Trainen en opvoeden van een Bull Terrier

De Bull Terrier kan moeilijk zijn om te trainen en is niet voor de onervaren eigenaar. Ze kunnen eigenzinnig en dominant zijn wat opvoeden tot een moeilijke tijd maakt. De baas moet stevig, consequent en altijd dominant zijn om problemen te voorkomen. De Miniatuur Bull Terrier kan heel koppig zijn dus gehoorzaamheidscursussen worden op een vroege leeftijd aanbevolen.

Activiteit en bewegen van een Bull Terrier

De Bull Terrier is een vrij actief ras en doet het het beste met ten minste een kleine tuin. Dit ras heeft dagelijks minstens een uur bewegen nodig om gezond en actief te blijven en ze houden ervan om te ravotten.

Kenmerken van een Bull Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:11 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Circa 35 cm
  • Gewicht: 24-28 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
2

Welke ziektes komen voor bij een Bull Terrier

Van een Bull Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test