Engelse Springer Spaniel

Rasbeschrijving van de Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniel is een ouder ras en wordt beschouwd als de voorouder van de moderne Spaniels. De Engelse Springer Spaniel is de grootste van de Spaniel rassen. Tijdens de Renaissance periode waren ze enorm populair omdat ze ideale metgezellen waren voor de Europese jager. Momenteel zijn er twee verschillende "soorten" van de Engelse Springer Spaniel.

Karakter van een Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniel blinkt niet alleen in de jacht op het land en water, maar is tevens een ideaal huisdier. Ze zijn een compact en middelgroot ras en zijn zeer atletisch. Hun expressie is vertrouwen, vriendelijkheid en alertheid. Dit ras is winterhard, robuust, snel en krachtig, meer dan alle andere Spaniels.

Temperament van een Engelse Springer Spaniel

Engelse Springer Spaniels zijn gezellig en zacht. Ze zijn ook moedig, zeer intelligent en oprecht, zijn uitstekend met kinderen en houden van iedereen. De Engelse Springer Spaniel gedijt op de menselijke interactie en moet en wil zoveel mogelijk bij hun familie zijn. Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren, maar kunnen moeite hebben om samen te leven met honden van hetzelfde geslacht.

Verzorging van een Engelse Springer Spaniel

Dit ras vereist een regelmatige verzorging met een stevige borstel. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. Hun oren moeten op regelmatige basis schoongemaakt en gecontroleerd worden. Ze zijn gevoelig voor onder andere heupdysplasie en epilepsie. Dit ras heeft aanleg om snel dikker te worden en mag daarom niet teveel worden gevoerd.

Vacht van een Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniel heeft een vacht die van matige lengte is. Het is weerbestendig, recht, ligt dicht bij het lichaam en is glanzend. Er is bevedering op de borst, oren en benen. De kleur van de vacht is er in zwart en wit, lever en wit, en er kunnen tan aftekeningen zijn. Engelse Springer Spaniels verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniel hebben veel voordeel bij vroege intensieve socialisatie en gehoorzaamheid. Dit ras is erg behendig en blinkt dan ook uit in fly-ball, tracking, apporteren, gehoorzaamheid en natuurlijk, de jacht. Ze zijn ook in staat om therapie honden te zijn.

Activiteit en bewegen van een Engelse Springer Spaniel

Dit ras is energiek en vereist dagelijkse beweging. Ze hebben het vermogen om te gedijen in het land, alsmede in de stad. Ze genieten van stevige wandelingen, fietsen, bal jagen en zwemmen. Ze zullen het goed doen in een appartement, mits zij voldoende beweging krijgen. Het is belangrijk te onthouden dat het Engels Springer Spaniel veel aandacht en stimulatie nodig heeft.

Kenmerken van een Engelse Springer Spaniel

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: 43-46 cm
Gewicht: ca 23 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Engelse Springer Spaniel Seborrhoe   Ectropion   Heupdysplasie   Epilepsie   Glaucoom, groene staar, verhoogde oogdruk 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test