Newfoundlander

De Newfoundlander: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Newfoundlander

De Newfoundlander wordt meestal aangeduid als "Newfie". Hun precieze herkomst is onbekend, echter deze "zachte reuzen" worden zeer vereerd om hun uitstekende vermogen om als water hulpverlener te fungeren.

Karakter van een Newfoundlander

De Newfoundlander is een lief, elegant en moedig ras. Zij zijn de belichaming van waardigheid en dragen dit dan zelf ook op een statige en nobele wijze. De Newfoundlander is een diep toegewijde en uiterst heerlijke kameraad. Ze worden beschouwd als een van de vriendelijkste rassen.

Temperament van een Newfoundlander

De Newfoundlander is gul met liefde en genegenheid. Ze zijn erg sociaal en vriendelijk naar bezoekers die ze kennen. Ze hebben een scherp gevoel voor verantwoordelijkheid en zijn uitstekend met kinderen. Ze raken zo gehecht aan hun familie dat ze zich vaak slecht aan kunnen passen in een nieuw huis. Ze kunnen over het algemeen goed met andere huisdieren. Dit ras gedijt op menselijk gezelschap. Ze zijn zacht, heldhaftig en volgzaam en de Newfoundlanders zijn zeer beschermend en zullen zich plaatsen tussen hun familie en het gevaar wat op de loer ligt.

Verzorging van een Newfoundlander

De Newfoundlander moeten dagelijkse geborsteld worden. De ondervacht verhaard in de lente en de herfst en moet extra aandacht krijgen tijdens deze seizoenen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de vacht zijn "natuurlijke oliën verliest. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie, gewichtstoename en hart-en vaatziekten.

Vacht van een Newfoundlander

De Newfoundlander heeft een waterafstotende dubbele vacht. De bovenvacht is grof, plat, vol en van gemiddelde lengte. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De vachtkleur is meestal zwart, maar kan ook zwart met blauwe accenten, brons, bruin of grijs. De vacht van de Newfoundlander dient als bescherming tegen koud water en extreem koude klimaten. Ze verharen zwaar.

Trainen en opvoeden van een Newfoundlander

Newfoundlanders kunnen enigszins moeilijk te trainen zijn. Ze zijn extreem gevoelig en reageren slecht op ruwe of hardhandige opvoeding. Wat ze nodig hebben is een rustige, geduldige en liefdevolle toon van de stem. De Newfie doet het goed met de vroege elementaire gehoorzaamheid en socialisatie. Zij kunnen worden opgeleid als bewaker of werkhond.

Activiteit en bewegen van een Newfoundlander

De Newfoundlander is traag en heeft de neiging lui te zijn,maar ze genieten en profiteren van speelsessies, dagelijkse wandelingen en zwemmen. Zij zijn binnen vrij inactief. De Newfies zullen het goed doen in een appartement of flat op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Kenmerken van een Newfoundlander

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 71 cm, Teef: 66 cm.
  • Gewicht: Reu 64-69kg, Teef 50-54kg
Grootte:
6
Beweging:
2
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Newfoundlander

Van een Newfoundlander is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test