Newfoundlander

Alles wat je wilt weten over de Newfoundlander

De Newfoundlander: een echte knuffelbeer

Over de Newfoundlander

De Newfoundlander wordt meestal aangeduid als "Newfie". Hun precieze herkomst is onbekend, echter deze "zachte reuzen" worden zeer vereerd om hun uitstekende vermogen om als water hulpverlener te fungeren.

Karakter van een Newfoundlander

De Newfoundlander is een lief, elegant en moedig ras. Zij zijn de belichaming van waardigheid en dragen dit dan zelf ook op een statige en nobele wijze. De Newfoundlander is een diep toegewijde hond en een fantastische vriend. Ze worden beschouwd als een van de vriendelijkste rassen.

Temperament van een Newfoundlander

De Newfoundlander is gul met liefde en genegenheid. Ze zijn erg sociaal en vriendelijk naar bezoekers die ze kennen. Ze hebben een scherp gevoel voor verantwoordelijkheid en zijn uitstekend met kinderen. Ze raken zo gehecht aan hun familie dat ze zich vaak slecht aan kunnen passen in een nieuw huis. Ze kunnen over het algemeen goed met andere huisdieren en dit ras gedijt op menselijk gezelschap. Ze zijn zacht, heldhaftig en volgzaam en de Newfoundlanders zijn zeer beschermend en zullen zich plaatsen tussen hun familie en het gevaar wat op de loer ligt.

Verzorging van een Newfoundlander

De Newfoundlander moeten dagelijkse geborsteld worden. De ondervacht verhaard in de lente en de herfst en moet extra aandacht krijgen tijdens deze seizoenen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de vacht zijn "natuurlijke oliën verliest. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie, gewichtstoename en hart-en vaatziekten.

Vacht van een Newfoundlander

De Newfoundlander heeft een waterafstotende dubbele vacht. De bovenvacht is grof, plat, vol en van gemiddelde lengte. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De vachtkleur is meestal zwart, maar kan ook zwart met blauwe accenten, brons, bruin of grijs. De vacht van de Newfoundlander dient als bescherming tegen koud water en extreem koude klimaten. Ze verharen zwaar.

Trainen en opvoeden van een Newfoundlander

Newfoundlanders kunnen enigszins moeilijk te trainen zijn. Ze zijn extreem gevoelig en reageren slecht op ruwe of hardhandige opvoeding. Wat ze nodig hebben is een rustige, geduldige en liefdevolle toon van de stem. De Newfie doet het goed met de vroege elementaire gehoorzaamheid en socialisatie. Zij kunnen worden opgeleid als bewaker of werkhond.

Activiteit en bewegen van een Newfoundlander

De Newfoundlander is traag en heeft de neiging lui te zijn,maar ze genieten en profiteren van speelsessies, dagelijkse wandelingen en zwemmen. Zij zijn binnen vrij inactief. De Newfies zullen het goed doen in een appartement of flat op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Kenmerken van een Newfoundlander

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 71 cm, Teef: 66 cm.
  • Gewicht: Reu 64-69kg, Teef 50-54kg
Grootte:
6
Beweging:
2
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Ziektes bij een Newfoundlander

De Newfoundlander is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Newfoundlander is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test