Rasbeschrijving van de Newfoundlander

De Newfoundlander wordt meestal aangeduid als "Newfie". Hun precieze herkomst is onbekend, echter deze "zachte reuzen" worden zeer vereerd om hun uitstekende vermogen om als water hulpverlener te fungeren.

Karakter

De Newfoundlander is een lief, elegant en moedig ras. Zij zijn de belichaming van waardigheid en dragen dit dan zelf ook op een statige en nobele wijze. De Newfoundlander is een diep toegewijde en uiterst heerlijke kameraad. Ze worden beschouwd als een van de vriendelijkste rassen.

Temperament

De Newfoundlander is gul met liefde en genegenheid. Ze zijn erg sociaal en vriendelijk naar bezoekers die ze kennen. Ze hebben een scherp gevoel voor verantwoordelijkheid en zijn uitstekend met kinderen. Ze raken zo gehecht aan hun familie dat ze zich vaak slecht aan kunnen passen in een nieuw huis. Ze kunnen over het algemeen goed met andere huisdieren. Dit ras gedijt op menselijk gezelschap. Ze zijn zacht, heldhaftig en volgzaam en de Newfoundlanders zijn zeer beschermend en zullen zich plaatsen tussen hun familie en het gevaar wat op de loer ligt.

Verzorging

De Newfoundlander moeten dagelijkse geborsteld worden. De ondervacht verhaard in de lente en de herfst en moet extra aandacht krijgen tijdens deze seizoenen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de vacht zijn "natuurlijke oliën verliest. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie, gewichtstoename en hart-en vaatziekten.

Vacht

De Newfoundlander heeft een waterafstotende dubbele vacht. De bovenvacht is grof, plat, vol en van gemiddelde lengte. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De vachtkleur is meestal zwart, maar kan ook zwart met blauwe accenten, brons, bruin of grijs. De vacht van de Newfoundlander dient als bescherming tegen koud water en extreem koude klimaten. Ze verharen zwaar.

Trainen en opvoeden

Newfoundlanders kunnen enigszins moeilijk te trainen zijn. Ze zijn extreem gevoelig en reageren slecht op ruwe of hardhandige opvoeding. Wat ze nodig hebben is een rustige, geduldige en liefdevolle toon van de stem. De Newfie doet het goed met de vroege elementaire gehoorzaamheid en socialisatie. Zij kunnen worden opgeleid als bewaker of werkhond.

Activiteit en bewegen

De Newfoundlander is traag en heeft de neiging lui te zijn,maar ze genieten en profiteren van speelsessies, dagelijkse wandelingen en zwemmen. Zij zijn binnen vrij inactief. De Newfies zullen het goed doen in een appartement of flat op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu: 71 cm, Teef: 66 cm.
Gewicht: Reu 64-69kg, Teef 50-54kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Bas Brogtrop

geplaatst op 25 november 2018 | 14:42

Ik ben nu echt al een hele tijd (ongeveer 1 jaar) op zoek naar een pup Newfie .. vele fokkers e.d. gesproken en iedereen probeert je te belazeren ... misschien kan iemand mij helpen ? Alvast vriendelijk bedankt ..

E van Dijhuizen

geplaatst op 3 mei 2015 | 10:23

Voor mensen die er een willen kopen . Denk aan de ruimte die deze hond nodig heeft ze liggen graag in de tuin in de schaduw. Kijk niet raar op dat je denkt de hond is buiten .dan kan ik even stofzuigen en dweilen. Geloof me verkeerd gedacht. Water en zand is hun lust en gevaarlijk natte vloer. denk aan uitglijden. Niet goed voor heup en liezen.

Reginald Grunder.

geplaatst op 3 mei 2015 | 10:20

Men Kroezen denk dat een new foundlander zwemvliezen heeft maar die vellen tussen de tenen zijn denk ik geen zwemvliezen .

kroezen

geplaatst op 1 mei 2015 | 16:02

Hallo Pieter, mijn tip, doe het niet... deze honden hebben een hele dikke ondervacht met een olieachtig laagje erop... Ze kunnen wel goed tegen de kou en houden vaak erg van zwemmen, ze hebben zwemvliezen. Onze hond vind hier de temperaturen van 25 graden vaak al erg te warm. en heeft dan ook weinig zin om stukken te lopen als hij uit moet.

Pieter

geplaatst op 19 maart 2015 | 05:20

Ik heb geen foto en ook nog new foudlander maar wil er wel een maar mijn vraag. Is kan deze hond ook tegen de warmte ik woon in Thailand en daar kan de temperatuur. Oplopen tot 40 graden in de zomer niet het hele jaar maar moet uitgaan van 30 graden normaal. Is dit goed te doen of zeg niet doen veel te warm voor hem. Hoor het heel graag.

Pottier Isabelle

geplaatst op 27 mei 2014 | 14:53

hallo,wij zijn op zoek naar een bruin newfoundlander teefje (pup)....liefst met stamboom! Weet er iemand een nestje zitten of waar er in de nabije toekomst pups zullen geboren worden?

Richard Bolle

geplaatst op 16 maart 2014 | 20:07

Ik heb voor het eerst een newfoundlander hij is nu 18 weken en inmiddels hebben de de puppie en basis training er bijna op zitten. Voordat ik er een nam ben ik eerst gaan onderzoeken voor een periode van 3 maanden wat voor hond het was en welke verantwoordelijkheid hierbij kwam kijken. Want het is niet zo maar een huis tuin en keuken hondje, dit ras vraagt toewijding en zachte opvoeding. Iets wat ik niet gewend was om te geven, maar door de training die nu bij Gaus training ontvang is dit gelukkig aan het veranderen. Het is een maatje voor me, ik heb hem tijdens mij scheiding opgehaald en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Altijd begroet hij me hartelijk, soms iets te enthousiast, maar dat gaat wel over als hij volwassen is. Ik leer denk ik meer van hem en de training dan hij van mij.

Bart Beerens

geplaatst op 29 december 2013 | 14:51

mijn new foundlander krijgt onder zijn oog een kale plek hij vrijfd er mee zijn poot aan of hij loopt er tegen mijn broek aan het is een rue van 34 maanden.

Reginald Grunder.

geplaatst op 17 oktober 2011 | 00:02

Ik heb nu mij tweede newfoundlander een prachtig en rustige hond erg lief Een echte kameraad die voor je staat als trouwe 4 voeter Ik kan in deze hond niets negatiefs vinden Ik hoop dat deze vriend net zo oud wordt als de vorige Die is 12 jaar geworden en ook erg lief als het aan mij ligt hoop ik heel oud te worden wie niet maar voor mij met een newfoundlander.

Annemiek

geplaatst op 17 maart 2011 | 16:48

Ik ben verzot op dit ras met al zijn voor en vooral veel nadelen( denk vooral aan het zwem gedrag wat er nu eenmaal in zit dus altijd natte hond met beetje mazzel dus altijd vol zand wat in je woonkamer komt, vieze muren tot kniehoogte, 1 x per week flinke kam beurt enzo kan ik nog wel even doorgaan) is dit allemaal geen probleem dan is de newfoundlander iets voor je).Het is een lieve trouwe hond voor de baas en als je er eenmaal 1 hebt dan wil je geen ander ras meer. Alleen raad ik mensen echt aan om ook de nadelen te leren kennen van de newf. Mensen die niet van viezigheid houden kunnen beter niet aan de newf beginnen. Lees je eerst goed in wat er gaat veranderen als je de newfoundlander in huis neemt want aan dit prachtige ras zitten ook minpunten

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test