Pyrenese berghond

Alles wat je wilt weten over de Pyrenese berghond

De Pyrenese berghond: een zacht aanhankelijk ras

Over de Pyrenese berghond

Dit zeer toegewijde en beschermende ras is een groot beschermer van zowel zijn familie als vee. De Pyrenese berghond is een gehoorzame hond, is zacht en aanhankelijk, maar ook relatief ernstig. De Pyrenese berghond heeft veel weg van een teddybeer

Karakter van een Pyrenese berghond

Soms is hij koppig en onafhankelijk, maar de Pyrenese berghond is zeer loyaal. Toch zijn ze op hun hoede voor onbekende mensen of dieren. In principe is het ras goed gemanierd en aanhankelijk. Deze rashond is een goed gezelschapsdier, maar toont zijn ware aard in een landelijke omgeving.

Temperament van een Pyrenese berghond

Vriendelijk, aanhankelijk, gehoorzaam en enthousiast. Ze zijn uitzonderlijk goed als hoeder van vee, vaak gebruikt voor schapen en runderen. Aangezien de Pyrenese berghond eigenzinnig kan zijn, kan het zijn dat opvoeding wat moeilijk gaat. Hij kan goed met andere dieren en doet het verrassend goed met katten.

Verzorging van een Pyrenese berghond

Ze verharen zwaar eenmaal per jaar en de Pyrenese berghond vergt veel onderhoud tijdens deze periode. Regelmatig borstelen is altijd noodzakelijk. Af en toe wassen is aanvaardbaar.

Vacht van een Pyrenese berghond

De Pyrenese berghond heeft een mooie stevige witte dubbele vacht. De bovenvacht moet grof en lang zijn en is recht of zeer licht golvend. De ondervacht moet dik en zacht zijn, een beetje zoals katoen. De vacht van dit ras is weerbestendig.

Trainen en opvoeden van een Pyrenese berghond

De Pyrenees berghond kan moeilijk te hanteren en te trainen zijn. Echter, ze zijn erg enthousiast als ze voor de baas mogen werken. Met de juiste trainingstechnieken, een dominante baas en bewezen methoden, is dit ras zeer gehoorzaam en loyaal.

Activiteit en bewegen van een Pyrenese berghond

De Pyrenese Berghond is niet geschikt om in een appartement te wonen. Een middelgrote tot grote tuin is een vereiste. Regelmatige lekker kunnen rennen is het beste voor deze grote hond.

Kenmerken van een Pyrenese berghond

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 70-80 cm, Teef 65-72cm
  • Gewicht: Reu 60 kg, Teef 45 kg
Grootte:
5
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Ziektes bij een Pyrenese berghond

De Pyrenese berghond is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Pyrenese berghond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test