Rasbeschrijving van de Pyrenese berghond

Dit zeer toegewijde en beschermende ras is een groot beschermer van zowel zijn familie als vee. De Pyrenese berghond is een gehoorzame hond, is zacht en aanhankelijk, maar ook relatief ernstig. De Pyrenese berghond is een schattig groot ras dat veel wegheeft van een teddybeer

Karakter van een Pyrenese berghond

Soms is hij koppig en onafhankelijk, maar de Pyrenese berghond is zeer loyaal. Toch zijn ze op hun hoede voor onbekende mensen of dieren. In principe is het ras goed gemanierd en aanhankelijk. Deze rashond is een goed gezelschapsdier, maar toont zijn ware aard in een landelijke omgeving.

Temperament van een Pyrenese berghond

Vriendelijk, aanhankelijk, gehoorzaam en enthousiast. Ze zijn uitzonderlijk goed als hoeder van vee, vaak gebruikt voor schapen en runderen. Aangezien de Pyrenese berghond eigenzinnig kan zijn, kan het zijn dat opvoeding wat moeilijk gaat. Hij kan goed met andere dieren en doet het verrassend goed met katten.

Verzorging van een Pyrenese berghond

Ze verharen zwaar eenmaal per jaar en de Pyrenese berghond vergt veel onderhoud tijdens deze periode. Regelmatig borstelen is altijd noodzakelijk. Af en toe wassen is aanvaardbaar.

Vacht van een Pyrenese berghond

De Pyrenese berghond heeft een mooie stevige witte dubbele vacht. De bovenvacht moet grof en lang zijn en is recht of zeer licht golvend. De ondervacht moet dik en zacht zijn, een beetje zoals katoen. De vacht van dit ras is weerbestendig.

Trainen en opvoeden van een Pyrenese berghond

De Pyrenees berghond kan moeilijk te hanteren en te trainen zijn. Echter, ze zijn erg enthousiast als ze voor de baas mogen werken. Met de juiste trainingstechnieken, een dominante baas en bewezen methoden, is dit ras zeer gehoorzaam en loyaal.

Activiteit en bewegen van een Pyrenese berghond

De Pyrenese Berghond is niet geschikt om in een appartement te wonen. Een middelgrote tot grote tuin is een vereiste. Regelmatige lekker kunnen rennen is het beste voor deze grote hond.

Kenmerken van een Pyrenese berghond

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 70-80 cm, Teef 65-72cm
Gewicht: Reu 60 kg, Teef 45 kg
Grootte:
5
Beweging:
2
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test