Rasbeschrijving van de Argentijnse Dog

De oorsprong ligt in de jaren 1920 en de de Argentijnse Dog (ook wel Dogo Argentino) werd ontwikkeld door Dr Antonio Martinez Nores. Het ras werd ontwikkeld om een onverschrokken jager op groot wild te worden. Ze werden ook gebruikt bij de politie en in het leger. Echter, de Argentijnse Dog werd een favoriet in de “sport” van hondengevechten en als gevolg daarvan kreeg dit ras negatieve bekendheid. In 1991 werd de Argentijnse Dog verboden in Groot-Brittannië. Ook zijn ze verboden in Australië.

Karakter

Met een unieke vacht, zeer sterke kaken en een intense expressie, is de Argentijnse Dog is een gespierd ras. Dit ras is zeer intelligent, moedig en mentaal stabiel.

Temperament

De Argentijnse Dog wordt niet aanbevolen bij een onervaren hondenbezitter. Dit ras is zeer dominant en eist een dominante baas. Argentijnse Dogs zijn loyaal en toegewijd aan familie en zijn uitstekende waakhonden over hun huis en territorium. Ze zullen het goed doen met andere huisdieren met wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn goed met kinderen, maar, zoals bij elke hond, altijd onder toezicht. De Argentijnse Dog is een ras dat waardigheid vertoont. Dit ras is zeer goed met kinderen en kan uitzonderlijk goed doen met andere huisdieren als de socialisatie goed is geweest.

Verzorging

Wekelijks borstelen is nodig om losse en dode haren te minimaliseren. Frequent nagels knippen is vereist. De Argentijnse Dog is relatief gezond, hoewel doofheid en heupdysplasie kan optreden.

Vacht

De vacht van de Argentijnse Dog is glanzend, dik, kort en is zacht van structuur. Ze zijn verharen constant.

Trainen en opvoeden

Vroege intensieve socialisatie en gehoorzaamheidstraining is een absolute must. De Argentijnse Dog is zeer intelligent en opleiding moet gegeven worden met respect, liefde, standvastigheid, eerlijkheid en consistentie. De Argentijnse Dog reageert goed op een beloning. Onvoorspelbaar gedrag kan optreden als de training gegeven wordt met hardheid, isolement of een regime van zware training. Ze blinken uit in flexibiliteit, als blindengeleidehond en in politie werken.

Activiteit en bewegen

De Argentijnse Dog gedijt op sportieve activiteit en zware lichamelijke inspanning. Ze zijn niet geschikt voor een appartement. Ze doen het best in een goed omheinde tuin.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 62-65 cm, Teef 57-60cm
Gewicht: 40-50 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

lenie calf

geplaatst op 15 augustus 2015 | 20:31

branco is slechts de naam van een kennel van een fokker en heeft niets met ras Branco te maken. Laat je daar niet door misleiden.

kennethcio Braaf

geplaatst op 12 januari 2015 | 23:37

een bijvoeging: men zei ook dat het tot het ras Branco kan behoren

kennethcio Braaf

geplaatst op 12 januari 2015 | 23:34

ik heb een hond gehad waarvan iemand zegt dat het tot een Argentijnse ras behoort. deze hond heeft een zeer korte staart. d

lenie calf

geplaatst op 19 november 2014 | 22:04

Ik heb een casador branco argentijnse dog gehad. Ik ben groot gebracht met verschillende rassen maar de dogo springt er echt bovenuit. een super lieve familie hond die bijna nooit blaft. Helaas mocht hij slechts 4.9 jaar oud worden. op zijn stamboom zag ik achteraf dat er sprake was van inteelt. Dit is waarschijnlijk de oorzaak van zijn huidziekte waaraan hij uiteindelijk is overleden. uiteraard komt er een nieuwe dog.

dierenhotel woesterhoeve dalerpeel

geplaatst op 12 juli 2014 | 18:42

Als asiel/pensionhouder ben ik vaak met argentijnen in aanraking geweest, voor mij zijn het hele leuke en standvastige honden!

nancy

geplaatst op 10 maart 2014 | 09:04

Welke borstel kan het beste gebruikt worden om de argentijnse dog te borstelen?

Latumahina

geplaatst op 30 januari 2012 | 19:51

We hebben de twee jarig reu sinds oktober; het is een ontzettende lieve hond. We moesten hem nog wel veel dingen leren omdat hij in een renhok had gezeten. Hij is nu gesocialiseerd en leert heel snel met veel geduld en liefde behandelen. We zijn nu op zoek naar een Dogo Arg. Teef van dezelfde leeftijd voor gezelschap voor de lieve reu.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test