Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Argentijnse Dog

De oorsprong ligt in de jaren 1920 en de de Argentijnse Dog (ook wel Dogo Argentino) werd ontwikkeld door Dr Antonio Martinez Nores. Het ras werd ontwikkeld om een onverschrokken jager op groot wild te worden. Ze werden ook gebruikt bij de politie en in het leger. Echter, de Argentijnse Dog werd een favoriet in de “sport” van hondengevechten en als gevolg daarvan kreeg dit ras negatieve bekendheid. In 1991 werd de Argentijnse Dog verboden in Groot-Brittannië. Ook zijn ze verboden in Australië.

Karakter van een Argentijnse Dog

Met een unieke vacht, zeer sterke kaken en een intense expressie, is de Argentijnse Dog is een gespierd ras. Dit ras is zeer intelligent, moedig en mentaal stabiel.

Temperament van een Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog wordt niet aanbevolen bij een onervaren hondenbezitter. Dit ras is zeer dominant en eist een dominante baas. Argentijnse Dogs zijn loyaal en toegewijd aan familie en zijn uitstekende waakhonden over hun huis en territorium. Ze zullen het goed doen met andere huisdieren met wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn goed met kinderen, maar, zoals bij elke hond, altijd onder toezicht. De Argentijnse Dog is een ras dat waardigheid vertoont. Dit ras is zeer goed met kinderen en kan uitzonderlijk goed doen met andere huisdieren als de socialisatie goed is geweest.

Verzorging van een Argentijnse Dog

Wekelijks borstelen is nodig om losse en dode haren te minimaliseren. Frequent nagels knippen is vereist. De Argentijnse Dog is relatief gezond, hoewel doofheid en heupdysplasie kan optreden.

Vacht van een Argentijnse Dog

De vacht van de Argentijnse Dog is glanzend, dik, kort en is zacht van structuur. Ze zijn verharen constant.

Trainen en opvoeden van een Argentijnse Dog

Vroege intensieve socialisatie en gehoorzaamheidstraining is een absolute must. De Argentijnse Dog is zeer intelligent en opleiding moet gegeven worden met respect, liefde, standvastigheid, eerlijkheid en consistentie. De Argentijnse Dog reageert goed op een beloning. Onvoorspelbaar gedrag kan optreden als de training gegeven wordt met hardheid, isolement of een regime van zware training. Ze blinken uit in flexibiliteit, als blindengeleidehond en in politie werken.

Activiteit en bewegen van een Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog gedijt op sportieve activiteit en zware lichamelijke inspanning. Ze zijn niet geschikt voor een appartement. Ze doen het best in een goed omheinde tuin.

Kenmerken van een Argentijnse Dog

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 62-65 cm, Teef 57-60cm
  • Gewicht: 40-50 kg
Grootte:
5
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
2

Welke ziektes komen voor bij een Argentijnse Dog

Van een Argentijnse Dog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test