Rasbeschrijving van de Australian Shepherd

De exacte oorsprong van de Australian Shepherd is niet bekend. Het ras dat vandaag de dag wordt gekoesterd en geliefd, werd uitsluitend ontwikkeld in de Verenigde Staten. De Australian Shepherd heeft een aangeboren veelzijdigheid wat hem ideaal maakt voor werken op boerderijen. Ze worden doorgaans aangeduid als "De Aussie". Hun ogen komen in een verscheidenheid van kleuren of kleurencombinaties en omvatten blauw, amber, hazelnoot en alle tinten van bruin

Karakter

De Australian Shepherd is een krachtige en atletische ras.

Temperament

Australian Shepherds zijn intelligent, mooi en trouw. Ze zijn zeer energiek en willen graag werken voor de baas. De Australian Shepherd heeft een hoge mate van intensiteit en een "no-quit" houding. Ze zijn gereserveerd en voorzichtig met vreemden. Ze zijn zelfverzekerd en beschermend. Menselijk gezelschap is van cruciaal belang voor dit ras. Ze kunnen het goed vinden met actieve attente oudere kinderen. De Australian Shepherd is niet typisch agressief naar andere honden.

Verzorging

De Australian Shepherd vereist minimale verzorging. Af en toe een te borstelen met een stevige borstel zal genoeg zijn. Tijdens de rui hebben ze meer verzorging nodig van de vacht. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. De Australian Shepherd is gevoelig voor een groot aantal gezondheidsproblemen. Ze zijn gevoelig voor onder andereepilepsie, heupdysplasie en staar. Meer aandoeningen zijn terug te vinden bij ziektes

Vacht

De Australian Shepherd heeft een opvallende en gevarieerde vacht. Het is van matige lengte, recht tot golvend en weerbestendig. De ondervacht verhaard twee keer per jaar; en tussen deze perioden verhaard hij matig. De vacht is er in vier geaccepteerde kleuren: zwart, blauw merle, rood, en rood merle. Een verscheidenheid van witte en bruine aftekeningen kunnen voorkomen op het gezicht, borst, voorkant en achter poten.

Trainen en opvoeden

Australian Shepherds zijn makkelijk te trainen. Ze profiteren van vroege socialisatie en een basis aan gehoorzaamheid. Het is belangrijk dat zij weten wie de baas is anders zullen ze proberen om controle over te nemen. De Australian Shepherd heeft een vaste, eerlijke, consistente en effectieve baas nodig. Hun hoge intelligentie en scherp leervermogen maakt herhalende training saai voor ze.

Activiteit en bewegen

De Australian Shepherd vraagt om een buitensporige hoeveelheid beweging. Een simpele wandeling is niet voldoende.Ze zijn op hun best wanneer ze een groot deel uitmaken van de familie en als ze mogen werken voor de baas. Australian Shepherds worden niet aanbevolen voor wonen in een appartement.

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 50-58 cm Teef 45-53 cm
Gewicht: 16-32 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test