Eurasiër

Alles wat je wilt weten over de Eurasiër

De Eurasiër: wil niets liever dan dicht bij zijn familie zijn

Over de Eurasiër

Door het kruisen van de Chow-Chow en de Wolfsspits is het hondenras Eurasiër ontstaan. De eerste naam van deze rashond was de Wolf-Chow. Later werd echter ook de Samojeed gebruikt bij de kruising en sinds 1973 is de Eurasiër erkend door de VDH/FCI in Duitsland.

Karakter van een Eurasiër

De Eurasiër is een hond die erg toegewijd is aan zijn gezin, maar hij kan afstandelijk en afwachtend reageren bij vreemden. De hond zal nooit agressief reageren naar mensen die hij niet kent, maar hij zal het niet fijn vinden als vreemden hem gaan aaien. Ben je dus op zoek naar een hond die een echte allemansvriend is, dan is de Eurasiër geen geschikte hond voor je. Wanneer deze rashond deel uitmaakt van zijn gezin, is hij tolerant ten opzichte van kinderen en andere huisdieren. Het is een uitstekende waakhond, is alert maar niet lawaaierig. Vroege en frequente socialisatie wordt aanbevolen.

Temperament van een Eurasiër

De zelfverzekerde en kalme Eurasiër wil niets liever dan dicht bij zijn familie zijn. Hij doet het het beste in een gezin waar iemand overdag thuis is. De Eurasiër geniet van het samenzijn met zijn baas. Zoals we al eerder hebben vermeld is deze rashond wat afwachtend en terughoudend bij vreemden. Dit is een hond die de tijd neemt om te beslissen of hij iemand leuk vindt.

Verzorging van een Eurasiër

Bij de Eurasiër kunnen de volgende gezondheidsproblemen zich kunnen voordoen: heupdysplasie en elleboogdysplasie, patellaluxatie en een oog probleem genaamd distichiasis (Bij distichiasis groeien haren vanuit de vrije ooglidrand waarin zich normaal geen haarzakjes bevinden. Als de haren naar het hoornvlies gericht zijn, zullen zij het hoornvlies irriteren en kunnen zelfs voor krasjes op het hoornvlies zorgen)

Vacht van een Eurasiër

De Eurasiër heeft veel vacht, maar hij is gemakkelijk te verzorgen. Borstel hem een of twee keer per week om dode haren te verwijderen. Deze hond verhaard zwaar tijdens de rui en tijdens deze periode zul je hem vaker moeten borstelen. De enige andere verzorging die hij nodig heeft is regelmatig de nagels (laten) knippen, de oren reinigen en mondhygiëne.

Trainen en opvoeden van een Eurasiër

Dit is een intelligente hond die bereid is te leren. Hij reageert goed op clickertrainingen en positieve opvoedingstechnieken. Houd de trainingssessies kort en leuk, zodat de Eurasiër zich niet verveelt. Vanwege hun afstandelijke karakter tegenover vreemden wordt een vroege socialisatie aanbevolen.Ze vinden het erg leuk om te leren, maar hier dus gebruik van. De Eurasiër is een gevoelige hond die geen harde opvoeding vereist; eerder, zachte genegenheid, liefde en begrip. Dit motiveert de hond juist om te leren. De training en opvoeding moet interessant zijn voor de hond en niet repetitief omdat hij zich snel verveelt.

Activiteit en bewegen van een Eurasiër

Eurasiers hebben hun dagelijkse wandelingen nodig en houden van een spelletje. Varieer met wandelingen en speelsessies aangezien dit ras zich snel verveelt. Sommige Eurasiers zwemmen graag en anderen genieten van behendigheid of gehoorzaamheid.In huis zijn ze kalm, en eenmaal buiten zijn ze actief en energiek.

Kenmerken van een Eurasiër

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:14 - 15 jaar
  • Schofthoogte: Reu 52 - 60 cm, Teef 48 - 56 cm
  • Gewicht: Reu 23 - 32 kg, Teef 18 - 26 kg
Grootte:
5
Beweging:
4
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
3

Ziektes bij een Eurasiër

De Eurasiër is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Eurasiër is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test