Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog is gefokt om een groot uithoudingsvermogen te hebben, zeer goede vaardigheden voor schapendrijven en hun taaiheid. Het ras wordt vaak aangeduid als Blue Heeler, Red Heeler, Queensland Heeler en wordt beschouwd als een van de drie meest populaire hondenrassen in Australië

Karakter van een Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog is compact, sterk, alert en behendig. Dit ras is betrouwbaar, moedig en is zeer toegewijd aan de plichten die zij krijgen.

Temperament van een Australian Cattle Dog

Een uiterst intelligent, loyaal en aanhankelijk ras. De Australian Cattle Dog is beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Ze gedijen op menselijke interactie en activiteit, maar ze zijn snel verveeld. Dit kan leiden tot ernstige gedragsproblemen. Dit ras is over het algemeen niet goed met kinderen bij wie ze niet zijn opgegroeid. Ze zijn meestal wantrouwig tegenover vreemden en kunnen agressief zijn tegen honden die ze niet kennen. Ze kunnen over het algemeen niet goed opschieten met andere huisdieren of katten. De Australian Cattle Dog is een dominante hond en wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter.

Verzorging van een Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog moet wekelijkse geborsteld worden met een stevige borstel. Extra aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui perioden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk met behulp van een milde shampoo. Dit ras is gevoelig voor dergelijke gezondheidsproblemen zoals doofheid en heupdysplasie.

Vacht van een Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste laag is vlak, recht en dicht. De ondervacht is dicht en kort. De kleur van de vacht komt in de kleuren blauw, rood gevlekt of blauw gevlekt. De blauwe vacht is voorzien van markeringen van zwart, blauw of tan. Pups worden wit geboren. Dit ras verhaard elk seizoen.

Trainen en opvoeden van een Australian Cattle Dog

Vroege intensieve socialisatie en gehoorzaamheid zijn cruciaal voor de Australian Cattle Dog. Dit ras is zeer gehoorzaam. Australian Cattle Dogs reageren niet op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met standvastigheid, eerlijkheid, lof, consistentie en geduld. Ze zijn zeer getalenteerd op gebieden zoals schapendrijven, behendigheid, apporteren, waken en in het leren van trucjes.

Activiteit en bewegen van een Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog heeft een buitensporige hoeveelheid energie en heeft veel beweging nodig. Dit ras zal vernielzuchtig worden als ze niet voldoende worden gestimuleerd. Ze worden niet aanbevolen in een appartement of een woning in de stad. Ze doen het het beste in een landelijke omgeving of in een huis met een grote veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Australian Cattle Dog

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 45-51cm, Teef: 43-48cm
  • Gewicht: 16-20 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Australian Cattle Dog

Van een Australian Cattle Dog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test