Australian Cattle Dog

Ziektes die bekend zijn bij Australian Cattle Dog

Bij de Australian Cattle Dog komen de volgende 2 gezondheidsproblemen voor: heupdysplasie en doofheid . Voor meer informatie kun je de bijbehorende artikelen raadplegen waar verder in wordt gegaan op onder andere de symptomen, diagnose, prognose en behandeling.

Heupdysplasie

Bij heupdysplasie ( afgekort HD) is er een misvorming van 1 of beide gewrichten van de heup. De gevolgen hier van zijn dat de kop van het dijbeen niet [...]

Lees het artikel

Doofheid

Doofheid is geen ziekte op zich, maar een symptoom van een onderliggende aandoening. Doofheid die langere tijd aanhoudt, kan samenhangen met problemen bij [...]

Lees het artikel

Theo van der Heijden

geplaatst op 11 augustus 2013 | 15:27

Ik denk erover om een Australian Cattledog aan te schaffen. Naast mijn werk in ploegendienst, ben zelf bijna dagelijks in het veld als toezichthouder op half wilde runderen en fiets / loop dan uren door bos en veld. Het lijkt me een geschikte kameraad. Ik heb echter een paar vraagjes ! Kan de hond ook af en toe een halve dag alleen thuis zijn ? En is het een hond die de hele dag een balletje komt brengen om te apporteren ? Dit laatste zou ik zeer irritant vinden.

Sigrid sijtsma

geplaatst op 15 december 2012 | 00:56

Ik heb een 19 mnd oude cattle dog teef, zeer stabiel rustig hondje , met veel temprament als ze werkt. Ik heb mn soul-dog gevonden. Echt een heerlijke hond!

sander

geplaatst op 8 december 2011 | 17:28

DE hond is compact alert flexibel en makkelijk trainbaar

Dreesen Maria

geplaatst op 18 mei 2011 | 17:15

Ik vindt het een fijne hond.Je hebt er wel werk aan maar hij leert erg snel.Het is een echte deugniet en zeer actief,als hij volwassen is zal hij door dik en dun gaan voor zijn baasje(vrouwtje)Ik heb twee Bouviers gehad en drie Beaucerons allen gestorven op hoge leeftijd.Dan heb ik twee Bull-mastiffs gehad ,die heb ik op nog geen twee jaar beiden moeten af geven dat wil ik géén tweede maal meemaken.Ik wist dat er aan deze pup veel werk zou zijn maar hij is het waard !!

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt