De Biewer Yorkshire Terriër: elegant en zelfverzekerd

Alles wat je wilt weten over de Biewer Yorkshire Terrier

Over de Biewer Yorkshire Terrier

Van de Biewer Terrier wordt gedacht dat ze per toeval in 1984 is ontstaan. De Biewer Terrier is ontstaan uit Yorkshire Terriers. Een specifiek nest van Yorkshire Terriers, geboren in 1984 in Duitsland, bevatte een puppy met een witte vacht met zwarte en gouden markeringen, wat leidde tot het fokken van dit nieuwe ras. Deze kleine honden werden oorspronkelijk "Biewer Yorkshire Terriers a la Pom Pom" genoemd.

Wat kost een Biewer Yorkshire Terrier

De kosten voor een Biewer Yorkshire Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Biewer Yorkshire Terrier ergens tussen de € 1.000 en de € 3.000 zal liggen.

Karakter van een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer Terriër staat er om bekend een dat ze een grote hond zijn in een kleine verpakking, eigenlijk zoals vele andere Terriërs. Ze zijn energiek, zeer intelligent, aanhankelijk en ongelooflijk loyaal naar hun familie. Ze kunnen echter bij vlagen een sterke wil hebben en daarom is het bij deze hond belangrijk dat ze weten wie de baas is. Ze kunnen een beetje afstandelijk en wantrouwig tegenover vreemden zijn en kunnen wat agressief zijn rond andere dieren. Mede hierom is een vroege socialisatie aan te bevelen.

Temperament van een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer is zeer intelligent en weet precies wat ze wil. Mede door hoor charmante uiterlijk wil een baas nog wel eens zwikken als de hond ergens om vraagt. Van de Biewer is bekend dat ze moeilijk zindelijk te krijgen zijn. Maar met geduld, doorzettingsvermogen en inzicht, is het natuurlijk mogelijk om deze kleine terriërs dit toch te leren. Het kan alleen iets langer duren dan bij andere rassen. Dit ras komt het beste tot hun recht bij wat oudere attente kinderen. Tegenover vreemden kunnen ze wat afstandelijk en wantrouwig zijn en ze kunnen pittig reageren op andere honden. Mede hierom is het noodzakelijk dat ze van pup af aan goed gesocialiseerd worden.

Verzorging van een Biewer Yorkshire Terrier

Net als andere verwanten van de Yorkshire Terriër neven zijn bij de Biewer een paar erfelijke en andere gezondheidsproblemen problemen bekend zoals allergieën, een gevoeligheid voor anesthesie, Legg Perthes Calve en patellaluxatie. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren op vuil te controleren en indien nodig schoon te maken.

Vacht van een Biewer Yorkshire Terrier

De vacht van de Biewer moet met regelmaat worden geborsteld om deze in tip-top conditie te houden. Biewers hebben lange, zijdeachtige en vloeiende lagen die bestaan uit haren die vergelijkbaar zijn met die van mensen en daarom verharen ze anders dan andere honden. Hun vacht groeit het hele jaar door.

Trainen en opvoeden van een Biewer Yorkshire Terrier

Biewers zijn zeer intelligente kleine honden en ze zijn zeer snel als het gaat om het leren van nieuwe dingen. Maar dit kan ook een valkuil zijn bij de opvoeding. Het probleem is dat een Biewer soms te intelligent is en precies weten hoe ze de baas kunnen manipuleren. De consequente opvoeding moet vanaf pup af aan gegeven worden en ze moeten duidelijk hun plek in het gezin weten. Vanwege hun gevoelige aard moet de opvoeding gegeven worden met eerlijkheid, consequent zijn en positieve beloningen. Hardhandige opvoedingsmethoden zullen averechts werken.

Activiteit en bewegen van een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer is misschien klein van gestalte maar het zijn energieke kleine honden en hebben genoeg lichamelijke en geestelijke stimulans nodig om echt gelukkig te zijn. Omdat ze zo intelligent zijn zullen ze snel verveeld raken, wat kan lijden dat overmatig blaffen, destructief gedrag en verlatingsangst.

Kenmerken van een Biewer Yorkshire Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd: 12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 21-23 cm. Teef: 21-23 cm
  • Gewicht: Reu: 2-4 kg. Teef: 2-4 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer Yorkshire Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Biewer Yorkshire Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test