Biewer Yorkshire Terrier

Rasbeschrijving van de Biewer Yorkshire Terrier

Van de Biewer Terrier wordt gedacht dat ze per toeval in 1984 is ontstaan. Fokkers van de Yorkshire Terrier zagen bij hun nest puppy's een pup die anders was dan de anderen. Ze vonden de kleuren dusdanig mooi dat ze een fokprogramma op gingen zetten om meer van dit soort pups te creëren. Na een jarenlang fokprogramma slaagden ze hierin en in 2003 werd de Biewer voor het eerst in Amerika geïntroduceerd. Deze kleine honden werden oorspronkelijk "Bierwer Yorkshire Terriers a la Pom Pom" genoemd.

Karakter van een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer Terriër staat er om bekend een dat ze een grote hond zijn in een kleine verpakking, eigenlijk zoals vele andere Terriërs. Ze zijn energiek, zeer intelligent, aanhankelijk en ongelooflijk loyaal naar hun familie. Ze kunnen echter bij vlagen een sterke wil hebben en daarom is het bij deze hond belangrijk dat ze weten wie de baas is. Ze kunnen een beetje afstandelijk en wantrouwig tegenover vreemden zijn en kunnen wat agressief zijn rond andere dieren. Mede hierom is een vroege socialisatie aan te bevelen.

Temperament van een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer is zeer intelligent en weet precies wat ze wil. Mede door hoor charmante uiterlijk wil een baas nog wel eens zwikken als de hond ergens om vraagt. Van de Biewer is bekend dat ze moeilijk zindelijk te krijgen zijn. Maar met geduld, doorzettingsvermogen en inzicht, is het natuurlijk mogelijk om deze kleine terriërs dit toch te leren. Het kan alleen iets langer duren dan bij andere rassen. Dit ras komt het beste tot hun recht bij wat oudere attente kinderen. Tegenover vreemden kunnen ze wat afstandelijk en wantrouwig zijn en ze kunnen pittig reageren op andere honden. Mede hierom is het noodzakelijk dat ze van pup af aan goed gesocialiseerd worden.

Verzorging van een Biewer Yorkshire Terrier

Net als andere verwanten van de Yorkshire Terriër neven zijn bij de Biewer een paar erfelijke en andere gezondheidsproblemen problemen bekend zoals allergieën, een gevoeligheid voor anesthesie, Legg Perthes Calve en patellaluxatie. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren op vuil te controleren en indien nodig schoon te maken.

Vacht van een Biewer Yorkshire Terrier

De vacht van de Biewer moet met regelmaat worden geborsteld om deze in tip-top conditie te houden. Biewers hebben lange, zijdeachtige en vloeiende lagen die bestaan uit haren doe vergelijkbaar zijn met die van mensen en daarom verharen ze anders dan andere honden. Hun vacht groeit het hele jaar door.

Trainen en opvoeden van een Biewer Yorkshire Terrier

Biewers zijn zeer intelligente kleine honden en ze zijn zeer snel als het gaat om het leren van nieuwe dingen. Maar dit kan ook een valkuil zijn bij de opvoeding. Het probleem is dat een Biewer soms te intelligent is en precies weten hoe ze de baas kunnen manipuleren. De consequente opvoeding moet vanaf pup af aan gegeven worden en ze moeten duidelijk hun plek in het gezin weten. Vanwege hun gevoelige aard moet de opvoeding gegeven worden met eerlijkheid, consequent zijn en positieve beloningen. Hardhandige opvoedingsmethoden zullen averechts werken.

Activiteit en bewegen van een Biewer Yorkshire Terrier

De Biewer is misschien klein van gestalte maar het zijn energieke kleine honden en hebben genoeg lichamelijke en geestelijke stimulans nodig om echt gelukkig te zijn. Omdat ze zo intelligent zijn zullen ze snel verveeld raken, wat kan lijden dat overmatig blaffen, destructief gedrag en verlatingsangst.

Kenmerken van een Biewer Yorkshire Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Schofthoogte: Reu 22 cm, Teef 22 cm
Gewicht: Reu 3,1 kg, Teef 3.1 kg
Grootte:
2
Beweging:
5
Waakhond:
3
Onderhoud:
5
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Biewer Yorkshire Terrier Legg Perthes Calvé   Patellaluxatie   Allergieen 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test