Rasbeschrijving van de Doodleman Pinscher

De Doodleman Pinscher is ontstaan door het kruisen van twee rassen, de Dobermann en Standaard Poedel. Zij worden vaak aangeduid als "designer honden" en van alle kruisingen die er zijn, is deze van een vrij groot formaat.

Karakter

De ideale Doodleman Pinscher heeft een goed geproportioneerd en gespierd uiterlijk. Ze hebben karakteristieke gelaatstrekken en hebben doorgaans de lange oren van de Poedel. De Doodleman Pinscher is stevig, zwaar en behendig.

Temperament

De Doodleman Pinscher zal doorgaans aangenaam, goedmoedig en aanhankelijk zijn. Het is een hond die loyaal, toegewijd en liefdevol is. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen. Zij zullen over het algemeen goed op kunnen schieten met andere honden en niet-honden huisdieren. De Doodleman Pinscher is wantrouwig tegenover vreemden, maar mag niet agressief zijn. Ze zijn beschermend tegenover hun familie, eigendom en grondgebied en het zijn uitstekende waakhonden.

Verzorging

Afhankelijk van het type vacht moet de Doodleman Pinscher vaak geborsteld worden om losse en dode haren verwijderen of moeten met regelmaat professioneel getrimd worden. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infectie te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals ziekte van von Willebrand, heupdysplasie, Wobbler Syndroom, huidproblemen en epilepsie.

Vacht

De vacht van de Doodleman Pinscher is van gemiddelde lengte en kan krullend, golvend of recht zijn.

Trainen en opvoeden

De Doodleman Pinscher kan koppig en dominant zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een must. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Doodleman Pinscher zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Ze doen het best in een huis met een gemiddelde grootte veilig omheinde tuin waar er voldoende ruimte is voor spelen. De Doodleman Pinscher gedijt op familie interactie en veilig aangelijnd wandelingen

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 60 - 71cm
Gewicht: 29 - 39KG
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test