Rasbeschrijving van de Doodleman Pinscher

De Doodleman Pinscher is ontstaan door het kruisen van twee rassen, de Dobermann en Standaard Poedel. Zij worden vaak aangeduid als "designer honden" en van alle kruisingen die er zijn, is deze van een vrij groot formaat.

Karakter van een Doodleman Pinscher

De ideale Doodleman Pinscher heeft een goed geproportioneerd en gespierd uiterlijk. Ze hebben karakteristieke gelaatstrekken en hebben doorgaans de lange oren van de Poedel. De Doodleman Pinscher is stevig, zwaar en behendig.

Temperament van een Doodleman Pinscher

De Doodleman Pinscher zal doorgaans aangenaam, goedmoedig en aanhankelijk zijn. Het is een hond die loyaal, toegewijd en liefdevol is. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen. Zij zullen over het algemeen goed op kunnen schieten met andere honden en niet-honden huisdieren. De Doodleman Pinscher is wantrouwig tegenover vreemden, maar mag niet agressief zijn. Ze zijn beschermend tegenover hun familie, eigendom en grondgebied en het zijn uitstekende waakhonden.

Verzorging van een Doodleman Pinscher

Afhankelijk van het type vacht moet de Doodleman Pinscher vaak geborsteld worden om losse en dode haren verwijderen of moeten met regelmaat professioneel getrimd worden. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infectie te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals ziekte van von Willebrand, heupdysplasie, Wobbler Syndroom, huidproblemen en epilepsie.

Vacht van een Doodleman Pinscher

De vacht van de Doodleman Pinscher is van gemiddelde lengte en kan krullend, golvend of recht zijn.

Trainen en opvoeden van een Doodleman Pinscher

De Doodleman Pinscher kan koppig en dominant zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een must. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Doodleman Pinscher

De Doodleman Pinscher zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Ze doen het best in een huis met een gemiddelde grootte veilig omheinde tuin waar er voldoende ruimte is voor spelen. De Doodleman Pinscher gedijt op familie interactie en veilig aangelijnd wandelingen

Kenmerken van een Doodleman Pinscher

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 60 - 71cm
Gewicht: 29 - 39KG
Grootte:
5
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Doodleman Pinscher Heupdysplasie   Allergieen  Epilepsie   Wobbler Syndroom   Von Willebrand 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test