Cimarron Uruguayo

De Cimarron Uruguayo: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Cimarron Uruguayo

De Cimarron Uruguayo is een multifunctionele werkhond afkomstig uit Uruguay. In zijn land van herkomst is de Cimarron het enige inheemse erkende ras. In zijn vaderland staat dit ras bekend om zijn ongelooflijke vermogen om te overleven en is dit ras de mascotte van het Uruguayaanse leger. Vandaag de dag wordt de Cimarron Uruguayo voornamelijk gebruikt als hoeder voor het vee, als gezelschap-hond, maar ook nog voor de jacht.

Karakter van een Cimarron Uruguayo

De Cimarron Uruguayo is in eerste instantie een werkhond en vertoont hierdoor dan ook het temperament die je van een dergelijk ras mag verwachten. Van dit ras wordt gezegd dat ze zeer trouw en gehecht zijn aan zijn. Omdat het ras sterk de neiging heeft om dominant en uitdagend te zijn is de Cimarron Uruguayo niet een goede keuze voor een beginnende of onervaren hondenbezitter. In Urugay wordt de Cimarron Uruguayo vaak gebruikt als waakhond en dit is een taak waar dit ras echt in uitblinkt. Er wordt gezegd dat dit ras zonder aarzelen zijn eigen leven riskeert om huis en haard te beschermen. Mede door dit instinct kan deze hond zeer wantrouwig zijn tegen over vreemden

Temperament van een Cimarron Uruguayo

De Cimarron Uruguayo is goed uitgebalanceerd, is intelligent en zeer moedig. De enige manier voor de Cimarron Uruguayo om te overleven in de Uruguayaanse woestijn was om te jagen en dit ras werd hier een meester in. Door dit oerinstinct kan dit ras agressief reageren naar andere dieren. De meeste Cimarron Uruguayos zullen individuele grotere huisdieren accepteren (kat formaat of groter) waarmee ze zijn opgegroeid. Dit ras staat er om bekend om de volgende eigenschappen te hebben: dominantie, territoriaal, bezitterig. Training en socialisatie kunnen deze eigenschappen sterk verminderen.

Verzorging van een Cimarron Uruguayo

Af en toe borstelen van de vacht moet voldoende zijn.

Vacht van een Cimarron Uruguayo

De honden hebben een korte en zachte vacht, deze bestaat uit dekharen en een ondervacht.

Trainen en opvoeden van een Cimarron Uruguayo

Training en socialisatie zijn absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de Cimarron Uruguayo leert wie en wat zijn echte bedreigingen zijn. Hoewel het van nature niet een agressief ras is, kan deze hond agressie problemen ontwikkelen als hij verkeerd wordt opgevoed. Dit ras is niet alleen beschermend, maar ook zeer alert, waardoor het een uitstekende waakhond is die de meeste indringers zal afschrikken met zijn imposante vertoning.

Activiteit en bewegen van een Cimarron Uruguayo

Dit ras overleefde vroeger door eindeloos te dwalen. Hierdoor heeft de Cimarron Uruguayo dagelijks lange wandelingen nodig om het in de juiste conditie te houden. Dit ras is een uitstekende hardloop of fietsen metgezel. Als hij de mogelijkheid heeft om in een goed omheinde tuin rond te kunnen struinen, dan maak je hem hier erg gelukkig mee. Indien een Cimarrones Uruguayos niet de mogelijkheid krijgt om zijn energie kwijt te raken, dan kan dit problemen geven zoals bijvoorbeeld overmatig blaffen of vernielzuchtig worden.
Bron foto: No machine-readable author provided. Andres de Montbard assumed (based on copyright claims)., Boqueron de Quilligan, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Cimarron Uruguayo

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: 55 - 61cm
  • Gewicht: 33 - 45 kg
Grootte:
6
Beweging:
6
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test