Rasbeschrijving van de Australische Kelpie

De Australische Kelpie is ontwikkeld in Australië in 1870 en is een heerlijk ras die bekend staat om hun sterke natuurlijke instinct om te bewaken en te hoeden. Zij zijn in staat om te werken met pluimvee, geiten, schapen, runderen en rendieren. Ze zijn het meest populaire ras in hun geboorteland Australië en worden vereerd in verschillende andere landen.

Karakter

Dit ras bezit scherpe zintuigen en heeft een alerte uitdrukking. Australische Kelpie's zijn uiterst wendbaar en hebben onuitputtelijke energie. De Australische Kelpie wordt beschouwd als de best presterende middelgrote herdershond. Ondanks hun grootte en hun compacte en gespierd lichaam zijn ze veelzijdig en lenig.

Temperament

De Australische Kelpie is een trouwe metgezel. Ze zijn mild gemanierd en willen erg graag voor je werken. Ze zijn zeer toegewijd en vriendelijk voor hun baas. Australische Kelpie's doen het goed met kinderen bij wie ze zijn opgevoed en met andere honden en huisdieren. De Australische Kelpie is niet agressief, maar zal bewaken en beschermen, met eventuele risico's voor zichzelf op de koop toenemend.

Verzorging

De Australische Kelpie vereist af en toe borstelen. Wassen mag alleen gedaan worden als het absoluut noodzakelijk om schade aan de vacht en de huid te voorkomen.

Vacht

De Australische Kelpie heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, hard en weerbestendig. De ondervacht is dicht en kort. Dit ras is verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Australische Kelpie is onafhankelijk en zeer intelligent. Vroege socialisatie wordt aanbevolen. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet worden gegeven met de stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

Australische Kelpie's zijn niet geschikt voor in een appartement of woning in de stad. Ze vereisen een landelijke omgeving waar ze actief kunnen zijn. De Australische Kelpie gedijt op een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en te mogen werken voor de baas.

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 46-51 cm, Teef 43-48 cm
Gewicht: 11-20 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test