Amerikaanse Dingo

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Dingo

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo, ook wel aangeduid als de Carolina Dog, of de American Indian Dog, is echt primitief. Het wordt aangenomen dat ze directe afstammelingen zijn van de oude Pariah honden die meer dan 8000 jaar geleden bestonden.

Karakter van een Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo is zeer gespierd, krachtig en behendig. Ze zijn winterhard en stralen een waarschuwende en intelligente uitdrukking uit.

Temperament van een Amerikaanse Dingo

Deze rashond wordt niet aanbevolen voor onervaren of eerst eigenaars. De Amerikaanse Dingo is achterdochtig en terughoudend bij vreemden. Zij doen het het beste met oudere, attente kinderen of met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Het kan voorkomen dat ze vreemde kinderen niet tolereren. De Amerikaanse Dingo zal het meestal goed doen met honden, katten of andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een Amerikaanse Dingo

Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen voor de Amerikaanse Dingo. Er zijn geen bekende gezondheidsproblemen bekend bij de Amerikaanse Dingo.

Vacht van een Amerikaanse Dingo

De vacht van de Amerikaanse Dingo is het meest onderscheidend kenmerk en wordt beïnvloed door de seizoenen. De winterjas is zwaarder en dichter dan de zomervacht. Het haar is kort en glad op de oren, hoofd en voorpoten. Er zijn lange, grove dekharen over de nek, rug en schoft.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo moet een duidelijke leider hebben. Vroege, intensieve en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid zijn van cruciaal belang. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, belonen, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo is niet geschikt voor een appartement of een leven in de stad. Ze doen het best in een landelijke omgeving met een grote tuin om te ravotten en te rennen. De tuin moet goed worden afgezet, om ontsnapping door middel van graven of klimmen te voorkomen

Kenmerken van een Amerikaanse Dingo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 60-68cm, Teef 55-63cm
  • Gewicht: 13-18 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test