Rasbeschrijving van de Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo, ook wel aangeduid als de Carolina Dog, of de American Indian Dog, is echt primitief. Het wordt aangenomen dat ze directe afstammelingen zijn van de oude Pariah honden die meer dan 8000 jaar geleden bestonden.

Karakter

De Amerikaanse Dingo is zeer gespierd, krachtig en behendig. Ze zijn winterhard en stralen een waarschuwende en intelligente uitdrukking uit.

Temperament

Deze rashond wordt niet aanbevolen voor onervaren of eerst eigenaars. De Amerikaanse Dingo is achterdochtig en terughoudend bij vreemden. Zij doen het het beste met oudere, attente kinderen of met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Het kan voorkomen dat ze vreemde kinderen niet tolereren. De Amerikaanse Dingo zal het meestal goed doen met honden, katten of andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging

Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen voor de Amerikaanse Dingo. Er zijn geen bekende gezondheidsproblemen bekend bij de Amerikaanse Dingo.

Vacht

De vacht van de Amerikaanse Dingo is het meest onderscheidend kenmerk en wordt beïnvloed door de seizoenen. De winterjas is zwaarder en dichter dan de zomervacht. Het haar is kort en glad op de oren, hoofd en voorpoten. Er zijn lange, grove dekharen over de nek, rug en schoft.

Trainen en opvoeden

De Amerikaanse Dingo moet een duidelijke leider hebben. Vroege, intensieve en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid zijn van cruciaal belang. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, belonen, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Amerikaanse Dingo is niet geschikt voor een appartement of een leven in de stad. Ze doen het best in een landelijke omgeving met een grote tuin om te ravotten en te rennen. De tuin moet goed worden afgezet, om ontsnapping door middel van graven of klimmen te voorkomen

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 60-68cm, Teef 55-63cm
Gewicht: 13-18 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

angela roza

geplaatst op 24 oktober 2015 | 10:51

Hoi Onze American indian dog is 4 maanden hoe kan ik hem het best trainen?

re

geplaatst op 7 maart 2014 | 11:31

leuk jeey

Marjan Kemperman

geplaatst op 13 maart 2012 | 20:32

Wij hebben een Carolina Dog gehad, ze heette Feliz en is 16 jaar geworden. Het was een uitzonderlijke intelligente hond. Zoals hierboven beschreven staat was het inderdaad een pittige dominante teef en ik heb 4 jaar met haar getraind. Ik heb heel veel van haar geleerd. Het was een supertijd met haar en we missen haar nog iedere dag

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test