De Amerikaanse Dingo: Een hond met behouden instincten

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Dingo

Over de Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo, ook wel aangeduid als de Carolina Dog of de American Indian Dog, is echt primitief. Het wordt aangenomen dat ze directe afstammelingen zijn van de oude Pariah honden die meer dan 8000 jaar geleden bestonden.

De Amerikaanse Dingo is een hond die veel van zijn instinctieve eigenschappen heeft behouden door al zo lang op zichzelf in het wild te leven. Kenmerken zoals het begraven van uitwerpselen, fantastische jachtvaardigheden en gereserveerd gedrag rond mensen zijn nog steeds aanwezig. Ondanks de recente domesticatie, kunnen deze honden zich hechten aan hun gezin en aanhankelijke huisdieren worden. Ze zijn echter wantrouwig jegens vreemden en het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren met kinderen en andere dieren om hun tolerantie te vergroten.

Wat kost een Amerikaanse Dingo

De kosten voor een Amerikaanse Dingo zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Amerikaanse Dingo.

Karakter van een Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo is zeer gespierd, krachtig en behendig. Ze zijn winterhard en stralen een waarschuwende en intelligente uitdrukking uit. De jachtdrift van de Amerikaanse Dingo is nog steeds sterk door hun recente jachtgeschiedenis en voorzichtigheid is geboden wanneer ze buiten zijn of in de buurt van kleinere dieren. Verlatingsangst kan een uitdaging zijn als ze alleen worden gelaten, vooral als ze niet voldoende gestimuleerd worden. Deze hond is natuurlijk alert en waakzaam, en is een goede waakhond. Ze geven snel hun eigenaar door als er indringers zijn.

Temperament van een Amerikaanse Dingo

Deze rashond wordt niet aanbevolen voor onervaren of eerst eigenaars. De Amerikaanse Dingo is achterdochtig en terughoudend bij vreemden. Zij doen het het beste met oudere, attente kinderen of met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Het kan voorkomen dat ze vreemde kinderen niet tolereren. De Amerikaanse Dingo zal het meestal goed doen met honden, katten of andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een Amerikaanse Dingo

Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen voor de Amerikaanse Dingo. Er zijn geen bekende gezondheidsproblemen bekend bij de Amerikaanse Dingo.

Vacht van een Amerikaanse Dingo

De vacht van de Amerikaanse Dingo is het meest onderscheidend kenmerk en wordt beïnvloed door de seizoenen. De winterjas is zwaarder en dichter dan de zomervacht. Het haar is kort en glad op de oren, hoofd en voorpoten. Er zijn lange, grove dekharen over de nek, rug en schoft.

Amerikaanse Dingos hebben een robuust en atletisch uiterlijk, met een krachtige bouw en een gespierd lichaam. Ze hebben een slanke nek, brede borst en krachtige poten. Hun vacht is kort en zacht, en komt in verschillende kleuren voor, waaronder rood, zwart, wit en geel.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo moet een duidelijke leider hebben. Vroege, intensieve en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid zijn van cruciaal belang. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, belonen, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Dingo

De Amerikaanse Dingo is niet geschikt voor een appartement of een leven in de stad. Ze doen het best in een landelijke omgeving met een grote tuin om te ravotten en te rennen. De tuin moet goed worden afgezet, om ontsnapping door middel van graven of klimmen te voorkomen

Kenmerken van een Amerikaanse Dingo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 60-68 cm. Teef: 55-63 cm
  • Gewicht: Reu: 13-18 kg. Teef: 13-18 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test