Rasbeschrijving van de Mountain Cur

Ze worden vaak aangeduid als de "pionier honden van de Zuidelijke bergen". Mountain Cur’s worden zeer gerespecteerd om hun vermogen als jager, beschermer, voogd en landarbeider.

Karakter van een Mountain Cur

De  Mountain Cur is gespierd, robuust en gedrongen zijn zeer onverschrokken en vierkant gebouwd. Ze bezitten expressieve ogen, hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn zeer wendbaar.

Temperament van een Mountain Cur

De Mountain Cur is een uitstekende jacht metgezel van klein tot groot wild. Hun ruige natuur maakt hen niet geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze doen het niet goed met honden die ze niet kennen en worden niet aanbevolen voor woningen met niet-honden huisdieren. De Mountain Cur is voorzichtig en wantrouwig tegenover vreemden en zal niet aarzelen om hun familie en eigendommen te beschermen.

Verzorging van een Mountain Cur

Af en toe borstelen is aan te raden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk, als gevolg van hun huid die gemakkelijk geïrriteerd raakt. Er zijn geen bekende genetische gezondheidsproblemen bij dit ras.

Vacht van een Mountain Cur

De Mountain Cur heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is kort en kan ruw of glad van structuur zijn. De ondervacht is fijn, zacht en dicht.

Trainen en opvoeden van een Mountain Cur

De Mountain Cur is intelligent en niet onderdanig. Vroege socialisatie en basis gehoorzaamheid wordt aanbevolen. De Mountain Cur zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie

Activiteit en bewegen van een Mountain Cur

De Mountain Cur wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Mountain Cur heeft een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging nodig. Het best is een landelijke omgeving waar ze mogen werken en voldoende ruimte hebben om veilig te zwerven en te lopen.
Bron foto: Tacosunday at wikimedia commons [2], MountainCur, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Mountain Cur

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 11 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 16-31 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
2
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test