Groenendaeler

Alles wat je wilt weten over de Groenendaeler

Rasbeschrijving van de Groenendaeler

De Groenendaeler is uitzonderlijk goed in het hoeden en bewaken. Het is een intelligent en aanhankelijk ras en de Groenendaeler komt eigenlijk het beste tot zijn recht in een landelijke omgeving, maar kan zich ook goed aanpassen om in een woning te leven. Dit ras heeft zeer sterke beschermende instincten en doet het goed als waakhond.

Karakter van een Groenendaeler

Attent, alert, liefdevol en slim, de Groenendaeler eist een vaste socialisatie op jonge leeftijd. Dit omdat ze anders de neiging kunnen hebben om zeer beschermend te worden voor hun bazen grondgebied. Happen naar enkels is een gemeenschappelijk kenmerk voor dit ras. Dit zal er mee te maken kunnen hebben dat ze beschikken over een sterke kuddegeest.

Temperament van een Groenendaeler

Dit is een zeer energievol ras en moet altijd wel een werkje te doen krijgen. Als ze niet goed vermaakt worden of voor een langere tijd alleen gelaten worden, dan kan dit ras sloopgedrag vertonen. De Groenendaeler kan goed met kinderen, maar kan agressief gedrag tegenover andere honden vertonen. Ze doen het goed met andere huisdieren mits ze goed gesocialiseerd zijn.

Verzorging van een Groenendaeler

Dagelijks kammen en / of borstelen is nodig om de vacht en de ondervacht klitvrij te houden. De Groenendaeler verhaard zwaar tijdens de warmere seizoenen en het verzorgen is bijzonder belangrijk in deze tijd.

Vacht van een Groenendaeler

De Groenendaeler heeft iets van een harde textuur van zijn vacht, maar het moet niet zijdeachtig of pezig aanvoelen. Ze hebben een volledige dubbele vacht. De bovenvacht blijft grove toch zacht en de ondervacht moet dicht en pluizig zijn.

Trainen en opvoeden van een Groenendaeler

De Groenendaeler heeft een ervaren baas nodig en stevige training. Deze hond is zeer intelligent en staat te popelen om zijn baas te behagen. Dit ras is uitzonderlijk goed in gehoorzaamheid en werken.

Activiteit en bewegen van een Groenendaeler

De Groenendaeler zou het het beste doen met ten minste een gemiddelde grootte tuin. Maar als ze genoeg beweging krijgen voldoet een appartement ook. Lange stevige wandelingen zijn dan wel vereist.

Kenmerken van een Groenendaeler

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 62 cm, teef: 58 cm
  • Gewicht: 27,5 kg - 28,5 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
6
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Groenendaeler

Van een Groenendaeler is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test