Rasbeschrijving van de Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard , ook wel de Louisiana Catahoula Leoparddog, stamt vermoedelijk af van de "oorlog honden", zoals de Mastiff en de Greyhound. De Catahoula Leopard honden worden beschouwd als de ultieme en veelzijdige werkhonden. Ze blinken uit in hoeden van vee en als jachthond.

Karakter

De Catahoula Leopard ras is atletisch, territoriaal en behendig. Ze bezitten extreem veel energie en enthousiasme. De Catahoula Leopard is middelgroot tot groot in omvang en zeer gespierd.

Temperament

De Catahoula Leopard wordt niet aanbevolen voor onervaren of eerste hondenbezitters. Ze doen het niet goed met andere honden en huisdieren. Ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met jonge kinderen. De Catahoula Leopard ras is zeer beschermend ten opzichte van hun familie en grondgebied en is agressief tegenover vreemden. Ze zijn aanhankelijk en speels met hun eigenaren.

Verzorging

De Catahoula Leopard vereist minimale verzorging. Het is belangrijk om regelmatig de oren en poten te controleren op vuil. Ze zijn over het algemeen gezond, alhoewel die witte variant een kans van 80% heeft op doofheid aan een of beide oren, en / of blindheid. Er kunnen ook problemen met heupdysplasie voorkomen.

Vacht

De Catahoula Leopard heeft een vacht is van gemiddelde lengte. De vacht is dicht, glad en kort.

Trainen en opvoeden

De Catahoula Leopard is zeer assertief, wilskrachtig en dominant. Ze vereisen een sterke, dominante en actieve eigenaar. Vroege gehoorzaamheid is van essentieel belang. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Catahoula Leopard is zeer energiek en vereist een buitensporige hoeveelheid beweging. Ze worden niet aanbevolen voor de stad of in een appartement. De Catahoula Leopard moet de mogelijkheid worden geboden om te jagen of te werken. Als ze zich vervelen zullen ze destructief worden. Ze blinken uit in flexibiliteit.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 56- 66cm, Teef 51-61cm
Gewicht: 18-23 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Tobias

geplaatst op 17 januari 2019 | 13:05

Heel aangenaam, intelligent, trouw ras met een sterke persoonlijkheid/ Mits consequente opvoeding & socialisatie een super hond met een enorme will to please Zoals de meeste honden moet dit ras ff hond kunnen zijn en voldoende beweging, beloop hebben

john

geplaatst op 19 augustus 2017 | 05:51

wij zijn op zoek naar mensen met een catahoula. wat we op internet hebben kunnen vinden van deze hond hebben we bekeken en gelezen. maar het zou mooi zijn als we de hond zouden kunnen zien. dan kunnen we een beter beeld vormen en met steeds meer mensen in contact komen die er 1 hebben . alleen zo kunnen we ondervinden of het echt het ras is wat bij ons past en een weloverwogen beslissing nemen.

Ann

geplaatst op 25 juni 2016 | 19:40

Hallo, Graag wil ik contact met mensen die een Catahoula Leopard dog kennen / hebben / fokken. Heb al het een en ander gelezen over deze prachtige honden.....

Saskia

geplaatst op 22 december 2012 | 22:52

Ik heb er een en gebruik haar voor de jacht op everzwijnen. Kan goed in de meute (met de andere honden) is wel territoriaal in haar autokennel, en heeft buitdrift op gesteld/ geschoten wild, maar niet onhandelbaar tot nu toe. Ze is nu 1 jaar en kent de basiskommando's. Als pup had ze verrassend veel will to please, terwijl ik juist een moeilijk ras verwachtte. De mijne is goed gesocialiseerd met mensen, en tot nu toe geen problemen met andere mensen, is ook niet éénkennig. Ze kan ook met mijn katten, waar ze van jongsaf aan gewend is. Bovendien is ze, verrassend, onofficieel tot therapiehond gebombardeerd in het rusthuis waar mijn moeder woont. Ik mag niet wagen daar zonder haar te komen. Hoe fragieler iemand is, hoe voorzichtiger ze doet. Ze geeft pootjes en kusjes op kommando. Haar mooie kleur (patchwork) met de blauwe ogen is een extra bonus. Op jacht is ze goed zichtbaar in het veld, en goed te onderscheiden van wild en omgeving. Ik leer de Catahoula kennen als een enorm veelzijdige hond, die zowel waakhond, jachthond op weerbaar wild, huishond, maatje, als sporthond of veedrijver kan zijn, maar moet wel iets te doen hebben, of anders bij mensen en dieren zijn. (geen geestdodend kennelbestaan, kan me voorstellen dat ze dan doorflippen en zgn. "waaks" worden uit verveling en frustratie.) Moeten ook als jonge pup getraind worden voor alles wat ze later moeten kunnen, dan zijn ze zeer leergierig en plooibaar. Eenmaal volwassen, moet je consequent zijn en moet de training er al uit gewoonte, inzitten. Ook moet dit ras extra worden gesocialiseerd met mensen als pup. Intelligent, met eigen initiatief, maar zonder de eigenzinnigheid van de brak, en zonder slaafs afhankelijk te zijn. Voor mij een pracht hond.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test