Rasbeschrijving van de Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard , ook wel de Louisiana Catahoula Leoparddog, stamt vermoedelijk af van de "oorlog honden", zoals de Mastiff en de Greyhound. De Catahoula Leopard honden worden beschouwd als de ultieme en veelzijdige werkhonden. Ze blinken uit in hoeden van vee en als jachthond.

Karakter van een Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard ras is atletisch, territoriaal en behendig. Ze bezitten extreem veel energie en enthousiasme. De Catahoula Leopard is middelgroot tot groot in omvang en zeer gespierd.

Temperament van een Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard wordt niet aanbevolen voor onervaren of eerste hondenbezitters. Ze doen het niet goed met andere honden en huisdieren. Ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met jonge kinderen. De Catahoula Leopard ras is zeer beschermend ten opzichte van hun familie en grondgebied en is agressief tegenover vreemden. Ze zijn aanhankelijk en speels met hun eigenaren.

Verzorging van een Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard vereist minimale verzorging. Het is belangrijk om regelmatig de oren en poten te controleren op vuil. Ze zijn over het algemeen gezond, alhoewel die witte variant een kans van 80% heeft op doofheid aan een of beide oren, en / of blindheid. Er kunnen ook problemen met heupdysplasie voorkomen.

Vacht van een Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard heeft een vacht is van gemiddelde lengte. De vacht is dicht, glad en kort.

Trainen en opvoeden van een Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard is zeer assertief, wilskrachtig en dominant. Ze vereisen een sterke, dominante en actieve eigenaar. Vroege gehoorzaamheid is van essentieel belang. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Catahoula Leopard

De Catahoula Leopard is zeer energiek en vereist een buitensporige hoeveelheid beweging. Ze worden niet aanbevolen voor de stad of in een appartement. De Catahoula Leopard moet de mogelijkheid worden geboden om te jagen of te werken. Als ze zich vervelen zullen ze destructief worden. Ze blinken uit in flexibiliteit.

Kenmerken van een Catahoula Leopard

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 56- 66cm, Teef 51-61cm
Gewicht: 18-23 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Catahoula Leopard Heupdysplasie   Doofheid  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test