Rasbeschrijving van de Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een relatief nieuw ras en werd ontwikkeld door het kruisen van een Duitse Herder met een Karpaten Wolf. Ze werden oorspronkelijk gebruikt voor militaire dienst en nu wordt dit ras gebruikt als een betrouwbare bewaker en verdedigingshond.

Karakter

De verschijning van de Tsjechoslowaakse wolfhond lijkt op die van een wolf. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een krachtige, behendige hond en gebouwd voor snelheid. Ze vertonen genade, wreedheid en zijn absoluut onverschrokken en moedig.

Temperament

De Tsjechoslowaakse wolfhond wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters, voor gezinnen met kinderen of bij andere huisdieren. Ze zijn zeer beschermend van hun huis en territorium. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is onafhankelijk, actief en levendig. Ze hechten zich enorm aan hun baas en zijn enorm toegewijd.

Verzorging

Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. Wassen is zelden nodig. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties. De Tsjechoslowaakse Wolfhond ras doet het het beste in koudere klimaten.

Vacht

De Tsjechoslowaakse Wolfhond heeft een dubbele vacht, dat overgaat in een dikke, rechte, glad aanliggende ondervacht. Dit ras verhaard zwaar 2x per jaar

Trainen en opvoeden

Intense socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. De Tsjechoslowaakse Wolfhond vereist korte en gevarieerde sessies om te voorkomen dat verveling toeslaat. Het is absoluut noodzakelijk dat de opvoeding gegeven wordt met respect, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Tsjechoslowaakse Wolfhond wordt niet aanbevolen in een appartement of het stadsleven. De Tsjechoslowaakse Wolfhond vereist veel oefening en doet het het beste in een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en eigendom te bewaken.

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 - 18 jaar
Schofthoogte: Reu: 65cm+, Teef: 60 cm+
Gewicht: Reu min. 26 kg, Teef min.20 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test