Tsjechoslowaakse Wolfhond

Rasbeschrijving van de Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een relatief nieuw ras en werd ontwikkeld door het kruisen van een Duitse Herder met een Karpaten Wolf. Ze werden oorspronkelijk gebruikt voor militaire dienst en nu wordt dit ras gebruikt als een betrouwbare bewaker en verdedigingshond.

Karakter van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De verschijning van de Tsjechoslowaakse wolfhond lijkt op die van een wolf. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een krachtige, behendige hond en gebouwd voor snelheid. Ze vertonen genade, wreedheid en zijn absoluut onverschrokken en moedig.

Temperament van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse wolfhond wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters, voor gezinnen met kinderen of bij andere huisdieren. Ze zijn zeer beschermend van hun huis en territorium. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is onafhankelijk, actief en levendig. Ze hechten zich enorm aan hun baas en zijn enorm toegewijd.

Verzorging van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. Wassen is zelden nodig. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties. De Tsjechoslowaakse Wolfhond ras doet het het beste in koudere klimaten.

Vacht van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond heeft een dubbele vacht, dat overgaat in een dikke, rechte, glad aanliggende ondervacht. Dit ras verhaard zwaar 2x per jaar

Trainen en opvoeden van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

Intense socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. De Tsjechoslowaakse Wolfhond vereist korte en gevarieerde sessies om te voorkomen dat verveling toeslaat. Het is absoluut noodzakelijk dat de opvoeding gegeven wordt met respect, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond wordt niet aanbevolen in een appartement of het stadsleven. De Tsjechoslowaakse Wolfhond vereist veel oefening en doet het het beste in een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en eigendom te bewaken.

Kenmerken van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 - 18 jaar
Schofthoogte: Reu: 65cm+, Teef: 60 cm+
Gewicht: Reu min. 26 kg, Teef min.20 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test