Tsjechoslowaakse Wolfhond

Alles wat je wilt weten over de Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond: een absoluut onverschrokken en moedig ras

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een relatief nieuw ras en werd ontwikkeld door het kruisen van een Duitse Herder met een Karpaten Wolf. Ze werden oorspronkelijk gebruikt voor militaire dienst en nu wordt dit ras gebruikt als een betrouwbare bewaker en verdedigingshond.

Karakter van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De verschijning van de Tsjechoslowaakse wolfhond lijkt op die van een wolf. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een krachtige, behendige hond en gebouwd voor snelheid. Ze vertonen genade, wreedheid en zijn absoluut onverschrokken en moedig.

Temperament van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse wolfhond wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters, voor gezinnen met kinderen of bij andere huisdieren. Ze zijn zeer beschermend van hun huis en territorium. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is onafhankelijk, actief en levendig. Ze hechten zich enorm aan hun baas en zijn enorm toegewijd.

Verzorging van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. Wassen is zelden nodig. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties. De Tsjechoslowaakse Wolfhond ras doet het het beste in koudere klimaten.

Vacht van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond heeft een dubbele vacht, dat overgaat in een dikke, rechte, glad aanliggende ondervacht. Dit ras verhaard zwaar 2x per jaar

Trainen en opvoeden van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

Intense socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. De Tsjechoslowaakse Wolfhond vereist korte en gevarieerde sessies om te voorkomen dat verveling toeslaat. Het is absoluut noodzakelijk dat de opvoeding gegeven wordt met respect, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond wordt niet aanbevolen in een appartement of het stadsleven. De Tsjechoslowaakse Wolfhond vereist veel oefening en doet het het beste in een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en eigendom te bewaken.

Kenmerken van een Tsjechoslowaakse Wolfhond

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 18 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 65cm+, Teef: 60 cm+
  • Gewicht: Reu min. 26 kg, Teef min.20 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Tsjechoslowaakse Wolfhond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test