Bandog

Alles wat je wilt weten over de Bandog

Rasbeschrijving van de Bandog

De Bandog (ook wel Bandogge) werd gefokt met een functioneel doel namelijk voor het bewaken en beveiligen. De naam Bandog werd gebruikt in het oude Engeland door de Saksen en komt van het woord Banda, een Saksische woord voor keten / ketting. Vroeger was het namelijk gebruikelijk om de hond overdag vast te binden aan een ketting en 's nachts los te laten om zijn taak uit te voeren.

Karakter van een Bandog

De Bandog is een zeer intelligente hond. Het is zelfverzekerd en zeer volgzaam. Net als alle andere Mastiffs hebben ze een baas nodig die een goede leider is en consequent is. Ze worden niet aanbevolen voor beginnende hondeneigenaren. Hoewel ze niet zijn gefokt om als vechthond te dienen, kan de hond, indien deze niet goed opgevoed wordt, agressief worden.

Temperament van een Bandog

Het zijn uitstekende waakhonden. Het enige nadeel aan hun temperamentvolle karakter voor bescherming is dat ze doorgaans niet eerst waarschuwen maar in de aanval gaan. Om dit gedrag onder controle te krijgen is een zeer uitdagende en moeilijke taak. De Bandog is een ras dat van aandacht houdt en gedijt op leiderschap en kan er slecht tegen als hij voor een langere tijd alleen gelaten wordt. Dit kan resulteren in gedragsproblemen . Tevens is het een hond die echt geestelijk uitgedaagd moet worden. De Bandog kan opschieten met andere dieren bij wie ze zijn opgegroeid zoals bijvoorbeeld kittens, katten en andere honden. Toch kunnen ze agressief reageren naar dieren die ze niet kennen. Zij zullen zichzelf en hun gezin tot het einde toe beschermen.

Verzorging van een Bandog

Deze grote, kortharige honden zijn gemakkelijk te verzorgen. Verwijder losse, dode haren met een rubberen borstel. Dit ras verhaard gemiddeld.

Vacht van een Bandog

De meeste zijn zwart gestroomd, maar andere kleuren zijn zwart, blauw, rood of grijs.

Trainen en opvoeden van een Bandog

De Bandog is een zeer intelligente hond. Het is zelfverzekerd en zeer volgzaam en daarom makkelijk trainbaar. Consequente opvoeding en training zijn vereist.

Activiteit en bewegen van een Bandog

De Bandog zal het goed doen in een appartement mits ze echt voldoende beweging krijgen. Geestelijke en lichamelijke uitdaging hebben ze echt nodig. Binnenshuis zijn ze relatief inactief. Dit ras houdt ervan om bij de baas te zijn.
Bron foto: Bandog Kennel Braveheart

Kenmerken van een Bandog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10 jaar
  • Schofthoogte: Reu 51 - 76 cm, Teef 51 - 76 cm
  • Gewicht: Reu 45 - 57 kg, Teef 39 - 48 kg
Grootte:
6
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
1
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test