Rasbeschrijving van de Bandog

De Bandog (ook wel Bandogge) werd gefokt met een functioneel doel namelijk voor het bewaken en beveiligen. De naam Bandog werd gebruikt in het oude Engeland door de Saksen en komt van het woord Banda, een Saksische woord voor keten / ketting. Vroeger was het namelijk gebruikelijk om de hond overdag vast te binden aan een ketting en 's nachts los te laten om zijn taak uit te voeren.

Karakter

De Bandog is een zeer intelligente hond. Het is zelfverzekerd en zeer volgzaam. Net als alle andere Mastiffs hebben ze een baas nodig die een goede leider is en consequent is. Ze worden niet aanbevolen voor beginnende hondeneigenaren. Hoewel ze niet zijn gefokt om als vechthond te dienen, kan de hond, indien deze niet goed opgevoed wordt, agressief worden.

Temperament

Het zijn uitstekende waakhonden. Het enige nadeel aan hun temperamentvolle karakter voor bescherming is dat ze doorgaans niet eerst waarschuwen maar in de aanval gaan. Om dit gedrag onder controle te krijgen is een zeer uitdagende en moeilijke taak. De Bandog is een ras dat van aandacht houdt en gedijt op leiderschap en kan er slecht tegen als hij voor een langere tijd alleen gelaten wordt. Dit kan resulteren in gedragsproblemen . Tevens is het een hond die echt geestelijk uitgedaagd moet worden. De Bandog kan opschieten met andere dieren bij wie ze zijn opgegroeid zoals bijvoorbeeld kittens, katten en andere honden. Toch kunnen ze agressief reageren naar dieren die ze niet kennen. Zij zullen zichzelf en hun gezin tot het einde toe beschermen.

Verzorging

Deze grote, kortharige honden zijn gemakkelijk te verzorgen. Verwijder losse, dode haren met een rubberen borstel. Dit ras verhaard gemiddeld.

Vacht

De meeste zijn zwart gestroomd, maar andere kleuren zijn zwart, blauw, rood of grijs.

Trainen en opvoeden

De Bandog is een zeer intelligente hond. Het is zelfverzekerd en zeer volgzaam en daarom makkelijk trainbaar. Consequente opvoeding en training zijn vereist.

Activiteit en bewegen

De Bandog zal het goed doen in een appartement mits ze echt voldoende beweging krijgen. Geestelijke en lichamelijke uitdaging hebben ze echt nodig. Binnenshuis zijn ze relatief inactief. Dit ras houdt ervan om bij de baas te zijn.
Bron foto: Bandog Kennel Braveheart

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 10 jaar
Schofthoogte: Reu 51 - 76 cm, Teef 51 - 76 cm
Gewicht: Reu 45 - 57 kg, Teef 39 - 48 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Silvia

geplaatst op 17 februari 2017 | 14:35

Heb zelf een bandog, tenminste staat op zijn papieren, had er overigens nooit van gehoord. En zelfs de dierenarts niet. Hij was 1,5 toen ik hem bij vorige eigenaar ophaalde daarvoor al meerdere baasjes gehad. Is een schat van een hond wel angstig , buiten loopt hij aardig bij mij maar zodra hij een andere hond ziet begint hij direkt te blaffen en trekken. Meer uit frustratie omdat hij spelen wilt maarja iedereen is dankzei de media bang voor deze honden. Ook als hij onverwachts iets ziet of iemand uit een woning komt wil hij af en toe blaffen maar meer om mij te beschermen. Toen ik voor training ging kijken werd ik bij verschillende geweigerd omdat zei bij navraag over ras verkeerde voorlichting kregen. Uiteindelijk wel training gevonden waar ze in eerste instantie ook niet stonden te juichen maar toch toelieten eerst door zijn geblaf en getrek naar andere honden apart op ander veld en zo langzaam toe werken naar groep wel met gepaste afstand en dat ging goed op enkele kleine hond na maarja die baasjes kletste liever in les dan op hun hondje te letten. Op diploma stond fantastische hond om mee te trainen. Dus ik trots al doet hij thuis buiten nog steeds dit gedrag. Met andere honden spelen gaat goed alleen erg lomp en wild met mijn andere hond en hond van dochter gaat perfect en laat hij zich weg jagen. Maar hij is ontzettend lief en zit geen kwaad in maar weet niet wat hij doet als andere hond hem aanvalt. Hij is wit met bruin oor en paar bruin gemelieerde vlekken op kop. Volgens kenners is het kruising argetijnsedog, amerikaanse bulldog, mastiff, pitbull. Maar voor mij is het mijn trouwe lobbes erg aanhankelijk en super jaloers als andere hond aandacht krijgt haalt hij alles uit de kast om er tussen te komen en bij mij te liggen luefst op schoot.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test