De Bandog: een uitdagend, slim en zelfverzekerd ras

Alles wat je wilt weten over de Bandog

Over de Bandog

De Bandog is een relatief nieuw ras dat is ontstaan door de kruising van verschillende rassen zoals de Amerikaanse Pitbull Terrier, de Mastino Napoletano en de Mastiff. Het doel van deze kruisingen was om een hond te creëren die de kracht en moed van de Mastiffs combineert met de snelheid en behendigheid van de Pitbull.

De Bandog is een imposante en indrukwekkende hond met een stevige bouw en een krachtige uitstraling. Ze hebben een waakzaam karakter en zijn zeer beschermend tegenover hun familie en eigendommen. De Bandog is een loyale en toegewijde hond die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren. Ze vereisen echter wel een ervaren eigenaar die de tijd en aandacht kan geven die nodig is om ze op te voeden en te socialiseren.

Waar komt de naam Bandog vandaan?

De geschiedenis van de naam Bandog gaat terug tot het oude Engeland, waar de Saksen de term gebruikten en afleidden van het woord 'Banda', dat keten of ketting betekent. In die tijd werd het gebruikelijk geacht om de hond overdag vast te binden aan een ketting en 's nachts los te laten om zijn taken uit te voeren.

Wat kost een Bandog

De kosten voor een Bandog zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Bandog.

Karakter van een Bandog

De Bandog staat bekend om zijn hoge intelligentie en zelfverzekerdheid. Dit ras vereist een baas die een sterke leider is en consistent is in hun opvoeding. Hierdoor is het geen geschikt ras voor beginnende hondeneigenaren. Hoewel de Bandog niet oorspronkelijk gefokt is als vechthond, kan agressie zich voordoen als de hond niet goed opgevoed wordt.

De Bandog is een krachtige en imposante hond met een stabiel en zelfverzekerd karakter. Dit ras staat bekend om zijn loyaliteit, moed en beschermend instinct. Het is een intelligente hond die snel leert en zich goed aanpast aan verschillende situaties. De Bandog is waaks en kan zeer alert zijn op vreemden, maar is over het algemeen vriendelijk en gehoorzaam tegenover zijn eigenaar.

Temperament van een Bandog

De Bandog is een zeer toegewijde waakhond. Ze zijn volhardend en vastberaden in hun werk om hun gezin en eigendommen te beschermen. Het enige nadeel van hun temperament is dat ze meestal niet waarschuwen voordat ze in de aanval gaan, wat hun reputatie als agressief kan versterken. Het trainen van een Bandog vereist geduld, consistentie en een zekere mate van expertise, en ze zijn niet aanbevolen voor beginnende hondeneigenaren.

Dit ras heeft een sterke behoefte aan menselijke aandacht en leiderschap, en kan gevoelig zijn voor verlatingsangst als ze voor lange tijd alleen worden gelaten. Dit kan leiden tot gedragsproblemen zoals overmatig blaffen of vernielzuchtig gedrag. Het is dan ook belangrijk om de Bandog voldoende uitdaging en mentale stimulatie te bieden.

De Bandog kan goed overweg met andere dieren als ze er van jongs af aan mee zijn opgegroeid. Toch kunnen ze agressief reageren naar dieren die ze niet kennen. Het is daarom belangrijk om ze van jongs af aan te socialiseren en te trainen om hen te leren om te gaan met andere dieren.

Al met al is de Bandog een krachtige, loyale en beschermende hond met een temperament dat veel aandacht en zorg vereist om hun potentieel te realiseren.

Verzorging van een Bandog

Deze grote, kortharige honden zijn gemakkelijk te verzorgen. Verwijder losse, dode haren met een rubberen borstel. Dit ras verhaard gemiddeld.

Vacht van een Bandog

De vacht van de Bandog is kort en makkelijk te onderhouden. Het ras heeft een gladde, glanzende vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder zwart, blauw, bruin, brindle, gestroomd en wit. Sommige Bandogs hebben ook een witte vlek op de borst en/of poten. De kleuren en patronen kunnen verschillen per hond en zijn afhankelijk van de genetica van de ouders. Over het algemeen vereist de vacht van de Bandog weinig verzorging en is regelmatig borstelen voldoende om de vacht gezond en glanzend te houden.

Brindle is een term die wordt gebruikt om een specifieke vachtkleur bij honden te beschrijven. Het verwijst naar een patroon van gestreepte vlekken die door een basiskleur heen lopen, zoals bruin, zwart of grijs. De strepen zijn donkerder dan de basiskleur en lopen meestal in een zigzagpatroon over het lichaam van de hond.

Trainen en opvoeden van een Bandog

De Bandog staat bekend als een slimme en volgzame hond, waardoor hij gemakkelijk te trainen is. Het ras heeft behoefte aan consequente opvoeding en training om het beste uit zijn potentieel te halen. De hond is van nature zelfverzekerd en intelligent, waardoor hij snel kan leren en graag uitgedaagd wordt. Het is echter belangrijk dat de training op een respectvolle en positieve manier wordt gegeven, om agressiviteit tegen te gaan. Met de juiste aanpak kan de Bandog een trouwe en gehoorzame metgezel worden.

Activiteit en bewegen van een Bandog

De Bandog zal het goed doen in een appartement mits ze echt voldoende beweging krijgen. Geestelijke en lichamelijke uitdaging hebben ze echt nodig. Binnenshuis zijn ze relatief inactief. Dit ras houdt ervan om bij de baas te zijn.

Kenmerken van een Bandog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 51-76 cm. Teef: 51-76 cm
  • Gewicht: Reu: 45-57 kg. Teef: 39-48 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Image source: Bandog Kennel Braveheart

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test