De Boykin Spaniel: de enthousiaste en intelligente jachthond

Alles wat je wilt weten over de Boykin Spaniel

Over de Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is een relatief modern ras en deze hond wordt zeer gewaardeerd vanwege hun jacht capaciteiten op watervogels. De Boykin Spaniel vindt zijn oorsprong in de zuidelijke Verenigde Staten en wordt als de officiële staatshond van Zuid Carolina aangewezen.

De Boykin Spaniel is een medium formaat hond die bekend staat om zijn vrolijkheid en energie. De Boykin Spaniel is een uitstekende jachthond en wordt vaak gebruikt voor het jagen van waterwild.

Wat kost een Boykin Spaniel

De kosten voor een Boykin Spaniel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Boykin Spaniel ergens tussen de € 1.000 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is stevige, middelmatige hond en is goed gebouwd. Dit ras bezit behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Boykin Spaniel’s kunnen overal aarden en kunnen tegen alle weersomstandigheden. Deze rashond is een uitstekende zwemmer. Ze zijn bedreven om zowel op het land te jagen als in het water.

De Boykin Spaniel staat bekend om zijn vriendelijke, aanhankelijke en energieke karakter. Ze zijn erg sociaal en doen het goed in gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn intelligent en leergierig, en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om zich gelukkig en gezond te voelen. De Boykin Spaniel heeft ook een grote passie voor jagen en apporteren, wat betekent dat ze veel tijd willen doorbrengen in de buitenlucht en graag samenwerken met hun baasjes. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk in de omgang en hebben ze een positieve en vrolijke instelling.

Temperament van een Boykin Spaniel

Over het algemeen heeft de Boykin Spaniel een vriendelijk, aanhankelijk en actief temperament. Ze zijn heel trouw aan hun baasjes en staan bekend om hun enthousiasme en levendigheid. Door hun energieke karakter hebben ze veel beweging nodig en vinden ze het heerlijk om te spelen en rennen. Ze zijn over het algemeen heel sociaal en vinden het leuk om met andere honden en mensen om te gaan.

Omdat de Boykin Spaniel van oorsprong gefokt is als jachthond, hebben ze ook een sterke prooi-drive en vinden ze het leuk om te apporteren en te zwemmen. Ze zijn intelligent en leergierig, waardoor ze goed te trainen zijn. Het is wel belangrijk om ze voldoende uitdaging te bieden tijdens de training, anders kunnen ze zich gaan vervelen en ongehoorzaam worden.

Verzorging van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel moet regelmatig geborsteld worden om matten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op vuil of infectie. De Boykin Spaniel is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, heupdysplasie, huid-en hartproblemen.

Vacht van een Boykin Spaniel

De vacht van de Boykin Spaniel is van korte tot middellange lengte, is recht tot matig golvend en fijn van structuur. Er is lichte bevedering op de oren, de poten, de voeten, de borst en onderzijde.

Trainen en opvoeden van een Boykin Spaniel

Boykin Spaniel's blinken uit in gestructureerde behendigheid en gehoorzaamheid klassen. De Boykin Spaniel beschikt over een zachter temperament dan andere Spaniel rassen dus kunnen niet tegen ruwe of hardhandige methoden. Ze doen het heel goed met motiverende training. Ze vereisen eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Ze vereisen dagelijkse oefening en mentale stimulatie anders zullen ze zich gaan vervelen en kunnen ze destructief gedrag vertonen. Dit ras is zeer gedreven en erg energiek en komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving. Ze gedijen op jacht, zwemmen en familie activiteit.

Kenmerken van een Boykin Spaniel

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd: 13-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 38-45 cm. Teef: 38-45 cm
  • Gewicht: Reu: 11-18 kg. Teef: 11-18 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Boykin Spaniel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test