Rasbeschrijving van de Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is een relatief modern ras en deze hond wordt zeer gewaardeerd vanwege hun jacht capaciteiten op watervogels. De Boykin Spaniel vindt zijn oorsprong in de zuidelijke Verenigde Staten en wordt als de officiële hond van Zuid Carolina aangewezen.

Karakter

De Boykin Spaniel is stevige, middelmatige hond en is goed gebouwd. Dit ras bezit behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Boykin Spaniel’s kunnen overal aarden en kunnen tegen alle weersomstandigheden. Deze rashond is een uitstekende zwemmer. Ze zijn bedreven om zowel op het land te jagen als in het water.

Temperament

De Boykin Spaniel is minnelijk, trouw, toegewijd en volgzaam. De Boykin Spaniel is een enthousiaste jager, een zeer aangename metgezel en bereidwillige werker. Ze gedijen op menselijk contact en kunnen uitzonderlijk goed met kinderen en andere huisdieren.

Verzorging

De Boykin Spaniel moet regelmatig geborsteld worden om matten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op vuil of infectie. De Boykin Spaniel is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, heupdysplasie, huid-en hartproblemen.

Vacht

De vacht van de Boykin Spaniel is van korte tot middellange lengte, is recht tot matig golvend en fijn van structuur. Er is lichte bevedering op de oren, de poten, de voeten, de borst en onderzijde.

Trainen en opvoeden

Boykin Spaniel's blinken uit in gestructureerde behendigheid en gehoorzaamheid klassen. De Boykin Spaniel beschikt over een zachter temperament dan andere Spaniel rassen dus kunnen niet tegen ruwe of hardhandige methoden. Ze doen het heel goed met motiverende training. Ze vereisen eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Boykin Spaniel wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Ze vereisen dagelijkse oefening en mentale stimulatie anders zullen ze zich gaan vervelen en kunnen ze destructief gedrag vertonen. Dit ras is zeer gedreven en erg energiek en komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving. Ze gedijen op jacht, zwemmen en familie activiteit.

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: -
Schofthoogte: 38-45cm
Gewicht: 11-18kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test