Rasbeschrijving van de Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is een relatief modern ras en deze hond wordt zeer gewaardeerd vanwege hun jacht capaciteiten op watervogels. De Boykin Spaniel vindt zijn oorsprong in de zuidelijke Verenigde Staten en wordt als de officiële hond van Zuid Carolina aangewezen.

Karakter van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is stevige, middelmatige hond en is goed gebouwd. Dit ras bezit behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Boykin Spaniel’s kunnen overal aarden en kunnen tegen alle weersomstandigheden. Deze rashond is een uitstekende zwemmer. Ze zijn bedreven om zowel op het land te jagen als in het water.

Temperament van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel is minnelijk, trouw, toegewijd en volgzaam. De Boykin Spaniel is een enthousiaste jager, een zeer aangename metgezel en bereidwillige werker. Ze gedijen op menselijk contact en kunnen uitzonderlijk goed met kinderen en andere huisdieren.

Verzorging van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel moet regelmatig geborsteld worden om matten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op vuil of infectie. De Boykin Spaniel is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, heupdysplasie, huid-en hartproblemen.

Vacht van een Boykin Spaniel

De vacht van de Boykin Spaniel is van korte tot middellange lengte, is recht tot matig golvend en fijn van structuur. Er is lichte bevedering op de oren, de poten, de voeten, de borst en onderzijde.

Trainen en opvoeden van een Boykin Spaniel

Boykin Spaniel's blinken uit in gestructureerde behendigheid en gehoorzaamheid klassen. De Boykin Spaniel beschikt over een zachter temperament dan andere Spaniel rassen dus kunnen niet tegen ruwe of hardhandige methoden. Ze doen het heel goed met motiverende training. Ze vereisen eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Boykin Spaniel

De Boykin Spaniel wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Ze vereisen dagelijkse oefening en mentale stimulatie anders zullen ze zich gaan vervelen en kunnen ze destructief gedrag vertonen. Dit ras is zeer gedreven en erg energiek en komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving. Ze gedijen op jacht, zwemmen en familie activiteit.

Kenmerken van een Boykin Spaniel

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: -
Schofthoogte: 38-45cm
Gewicht: 11-18kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Boykin Spaniel Seborrhoe   Hartinsufficiëntie - DCM   Cataract   Ectropion   Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test