De Amerikaanse Foxhound: een trotse en vastberaden jager

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Foxhound

Over de Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is een van de oudste hondenrassen in de Verenigde Staten. Het ras is ontstaan in de 18e eeuw door het fokken van verschillende honden uit Engeland, waaronder de Engelse Foxhound, de Greyhound en de Beagle.

Het fokken van deze honden begon in Virginia en Maryland en was gericht op het creëren van een hond die geschikt was voor de jacht op vossen en ander wild. De honden moesten snel en uithoudingsvermogen hebben, evenals een scherp reukvermogen en de mogelijkheid om samen te werken met andere honden en jagers.

De Amerikaanse Foxhound werd al snel populair en werd gebruikt voor de jacht en het verkennen van het onbekende Amerikaanse binnenland. In de loop der jaren werden verschillende soorten Foxhounds ontwikkeld voor verschillende doeleinden, waaronder de Walker, de Penn-Marydel en de July.

De Amerikaanse Foxhound werd ook populair als gezelschapshond en als showhond. In 1886 werd het ras erkend door de American Kennel Club en werd het gebruikt als standaard voor de fokkerij van de Amerikaanse Foxhound.

Wat kost een Amerikaanse Foxhound

De kosten voor een Amerikaanse Foxhound kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Foxhound ergens tussen de € 500 en de € 1.000 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is een slank en atletisch ras en beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Deze honden zijn zeer bekwaam als jagers en staan vooral bekend om hun uitstekende reukvermogen. Omdat het actieve jachthonden zijn, zullen ze elke geur volgen, ongeacht de commando's die hun baas geeft. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het trainen van een Amerikaanse Foxhound.

Temperament van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is een hondenras dat bekend staat om hun zachte en liefdevolle karakter naar hun familie toe en hun moed tijdens de jacht. Deze rashond is erg goed met kinderen en andere honden. Het is echter belangrijk om op te merken dat ze minder goed samenleven met andere huisdieren, behalve met andere honden. Dit ras is zeer aanhankelijk en liefdevol, maar kan ook erg beschermend zijn ten opzichte van hun baas en hun grondgebied.

Verzorging van een Amerikaanse Foxhound

De vacht moet regelmatig geborsteld worden en wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op viezigheid om oorontstekingen te voorkomen. De Amerikaanse Foxhound is een relatief gezond ras, toch zijn er enkele gezondheidsproblemen bekend. Dit omvat problemen zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie, bloat (maagverdraaiing), en osteochondrose dissecans (OCD).

Osteochondrose dissecans (OCD) is een aandoening waarbij stukjes kraakbeen en bot losraken van het gewricht en daardoor schade en ontsteking veroorzaken. Het kan voorkomen bij verschillende gewrichten, waaronder de schouder, elleboog, knie en enkel. Bij honden wordt OCD het vaakst gezien bij de schouder en elleboog. Verder kunnen Amerikaanse Foxhounds ook gevoelig zijn voor ooraandoeningen en huidproblemen.

Vacht van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound heeft een korte en dichte vacht die bestand is tegen de elementen. De vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder driekleurig (zwart, wit en bruin), roodbruin en wit, en zwart en wit. Vaak hebben ze ook witte aftekeningen op hun lichaam.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is meestal moeilijk zindelijk te maken. 

De Amerikaanse Foxhound is een actieve jachthond en heeft daarom een ??intensieve opvoeding en training nodig om goed te functioneren als gezelschapsdier en jachthond. Deze honden zijn slim en leren snel, maar kunnen koppig zijn, wat betekent dat ze een consequente en duidelijke training nodig hebben.

Socialisatie is belangrijk voor de Amerikaanse Foxhound omdat ze geneigd zijn om vreemden te achtervolgen, zowel mens als dier. Het is belangrijk om ze te trainen om te luisteren naar de commando's om te voorkomen dat ze weglopen of verdwalen. Beloon de hond voor goed gedrag want dit werkt het allerbeste bij de Foxhound.

Trainingen moeten zowel fysiek als mentaal uitdagend zijn voor de Amerikaanse Foxhound. Lange wandelingen, hardlopen, spelen en jagen kunnen allemaal helpen om hun energie te kanaliseren. Zoals we net al kort vertelden is het is belangrijk om de training en opvoeding van de Amerikaanse Foxhound beloningsgericht uit te voeren.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is een zeer actieve hond met een groot uithoudingsvermogen. Het is dan ook belangrijk dat deze hond voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt. Dit ras is gefokt voor de jacht en heeft dus van nature een grote behoefte om te rennen, te snuffelen en te verkennen.

Naast wandelen en rennen, zijn ook andere activiteiten zoals zwemmen en apporteren erg geschikt voor de Amerikaanse Foxhound. Het is belangrijk om deze activiteiten af te wisselen en uitdagend te houden, zodat de hond mentaal gestimuleerd blijft en niet verveeld raakt.

Kenmerken van een Amerikaanse Foxhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd: 11-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 55-63 cm. Teef: 53-60 cm
  • Gewicht: Reu: 30-34 kg. Teef: 30-34 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Foxhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test