Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Foxhound

Als een directe afstammeling van Engels en Frans honden, werd dit ras tijdens de 17e eeuw gebruikt om te zoeken naar Indianen. Echter, in latere jaren werd de Amerikaanse Foxhound geroemd om zijn talent in de jacht op wilde dieren. Dit ras was nooit bedoeld om uitsluitend een huisdier te zijn. Ze waren een populair ras bij de rijken die genoten van de vossenjacht.

Karakter van een Amerikaanse Foxhound

Het is een slank en atletisch ras en de Amerikaanse Foxhound beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Het zijn zeer goede jagers en zijn zeer bekend als geurhonden. Omdat het een actieve jachthond is, zullen ze elke geur volgen, ongeacht de commando's. Amerikaanse Foxhound's zijn tolerant, sociaal, vriendelijk en actief.

Temperament van een Amerikaanse Foxhound

Het ras de Amerikaanse Foxhound is zacht en liefdevol voor hun familie en moedig tijdens een jachtpartij. Deze rashond doet het goed met kinderen en andere honden. Amerikaanse Foxhound's kunnen beter niet samen leven met andere huisdieren, behalve met andere honden. Dit ras is aanhankelijk, lief en kunnen soms erg beschermend zijn ten opzichte van hun baas en grondgebied.

Verzorging van een Amerikaanse Foxhound

Regelmatig kammen en borstelen moet gebeuren met een stevige borstel. Baden mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op viezigheid. De Amerikaanse Foxhound is een relatief gezond ras. Ze hebben snel de aanleg om dik te worden.

Vacht van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound ras heeft een vacht die van gemiddelde lengte is. Deze vacht is weerbestendig, hard van structuur, en ligt dicht op het lichaam. De Amerikaanse Foxhound verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is meestal moeilijk zindelijk te maken. Matige socialisatie is nodig om te voorkomen dat ze afstandelijk of timide worden. De Amerikaanse Foxhound doet het het beste met een consequente, stevige (wel met de zachte hand) opvoeding.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Foxhound

Amerikaanse Foxhound's zijn niet aan te raden om te laten wonen in een appartement vanwege hun hoge energie en hun melodieuze blaffen. De Amerikaanse Foxhound moet veel bezig gehouden worden. Ze doen het het beste in een landelijke omgeving met een grote omheinde tuin. Dit ras blinkt uit in flexibiliteit, tracking en de jacht.

Kenmerken van een Amerikaanse Foxhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:11 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 55-63cm. Teef 53-60cm
  • Gewicht: 30-34 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
3
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test