Rasbeschrijving van de IJslandse Hond

De oorsprong ligt in Scandinavië en de IJslandse hond is een spitz ras. Tijdens de 19e eeuw stierf meer dan 75% van dit ras uit door hondenziekte en de pest. Als enige inheemse hond van IJsland, wordt dit ras beschouwd als een van de oudste rassen ter wereld.

Karakter

De IJslandse hond is sterk, robuust en goed gebouwd en ze zijn zeer goed in hoeden en bewaken. Dit ras heeft een groot uithoudingsvermogen. De IJsland hond is in staat om te werken op elk type terrein en in elk weertype. Ze hebben een gelukkige en zachte uitdrukking.

Temperament

Een trouw, liefdevol en hard werkend ras, de IJslandse Hond is actief, alert en energiek. Dit ras is aanhankelijk, zacht en vriendelijk. IJslandse honden doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn doorgaans niet agressief, tenzij ze in gevaar zijn. Ze hechten zich sterk aan hun familie en kunnen niet te lang alleen zijn.

Verzorging

De IJslandse hond moet af en toe geborsteld worden om losse en dode haren te minimaliseren. Nagels moeten regelmatig worden geknipt en wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is

Vacht

De IJslandse hond heeft een dubbele vacht. De vacht is er in korte of langere lengte. De bovenvacht is weerbestendig, dik, grof en recht en de ondervacht is zacht, dik en dicht. Twee keer per jaar verharen ze stevig.

Trainen en opvoeden

De IJslandse hond is intelligent, leert snel en staat te popelen om te behagen. Basis gehoorzaamheid is aan te bevelen. De IJslandse Hond reageert niet op agressieve of hardhandige methoden en opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De IJslandse Hond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid beweging, activiteit en interactie. De IJslandse hond vereist een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en te werken voor de baas.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 46 cm, Teef 42 cm
Gewicht: 9-14 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test