IJslandse Hond

De IJslandse Hond: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de IJslandse Hond

De oorsprong ligt in Scandinavië en de IJslandse hond is een spitz ras. Tijdens de 19e eeuw stierf meer dan 75% van dit ras uit door hondenziekte en de pest. Als enige inheemse hond van IJsland, wordt dit ras beschouwd als een van de oudste rassen ter wereld.

Karakter van een IJslandse Hond

De IJslandse hond is sterk, robuust en goed gebouwd en ze zijn zeer goed in hoeden en bewaken. Dit ras heeft een groot uithoudingsvermogen. De IJsland hond is in staat om te werken op elk type terrein en in elk weertype. Ze hebben een gelukkige en zachte uitdrukking.

Temperament van een IJslandse Hond

Een trouw, liefdevol en hard werkend ras, de IJslandse Hond is actief, alert en energiek. Dit ras is aanhankelijk, zacht en vriendelijk. IJslandse honden doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn doorgaans niet agressief, tenzij ze in gevaar zijn. Ze hechten zich sterk aan hun familie en kunnen niet te lang alleen zijn.

Verzorging van een IJslandse Hond

De IJslandse hond moet af en toe geborsteld worden om losse en dode haren te minimaliseren. Nagels moeten regelmatig worden geknipt en wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is

Vacht van een IJslandse Hond

De IJslandse hond heeft een dubbele vacht. De vacht is er in korte of langere lengte. De bovenvacht is weerbestendig, dik, grof en recht en de ondervacht is zacht, dik en dicht. Twee keer per jaar verharen ze stevig.

Trainen en opvoeden van een IJslandse Hond

De IJslandse hond is intelligent, leert snel en staat te popelen om te behagen. Basis gehoorzaamheid is aan te bevelen. De IJslandse Hond reageert niet op agressieve of hardhandige methoden en opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een IJslandse Hond

De IJslandse Hond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid beweging, activiteit en interactie. De IJslandse hond vereist een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en te werken voor de baas.

Kenmerken van een IJslandse Hond

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 46 cm, Teef 42 cm
  • Gewicht: 9-14 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test