Rasbeschrijving van de IJslandse Hond

De oorsprong ligt in Scandinavië en de IJslandse hond is een spitz ras. Tijdens de 19e eeuw stierf meer dan 75% van dit ras uit door hondenziekte en de pest. Als enige inheemse hond van IJsland, wordt dit ras beschouwd als een van de oudste rassen ter wereld.

Karakter van een IJslandse Hond

De IJslandse hond is sterk, robuust en goed gebouwd en ze zijn zeer goed in hoeden en bewaken. Dit ras heeft een groot uithoudingsvermogen. De IJsland hond is in staat om te werken op elk type terrein en in elk weertype. Ze hebben een gelukkige en zachte uitdrukking.

Temperament van een IJslandse Hond

Een trouw, liefdevol en hard werkend ras, de IJslandse Hond is actief, alert en energiek. Dit ras is aanhankelijk, zacht en vriendelijk. IJslandse honden doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn doorgaans niet agressief, tenzij ze in gevaar zijn. Ze hechten zich sterk aan hun familie en kunnen niet te lang alleen zijn.

Verzorging van een IJslandse Hond

De IJslandse hond moet af en toe geborsteld worden om losse en dode haren te minimaliseren. Nagels moeten regelmatig worden geknipt en wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is

Vacht van een IJslandse Hond

De IJslandse hond heeft een dubbele vacht. De vacht is er in korte of langere lengte. De bovenvacht is weerbestendig, dik, grof en recht en de ondervacht is zacht, dik en dicht. Twee keer per jaar verharen ze stevig.

Trainen en opvoeden van een IJslandse Hond

De IJslandse hond is intelligent, leert snel en staat te popelen om te behagen. Basis gehoorzaamheid is aan te bevelen. De IJslandse Hond reageert niet op agressieve of hardhandige methoden en opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een IJslandse Hond

De IJslandse Hond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid beweging, activiteit en interactie. De IJslandse hond vereist een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en te werken voor de baas.

Kenmerken van een IJslandse Hond

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 46 cm, Teef 42 cm
Gewicht: 9-14 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test