Rasbeschrijving van de Portugese Pointer

De oorsprong van de Portugese Pointer ligt in Portugal. Dit ras is een jachthond die met name wordt gebruikt voor de jacht op vogels, waaronder de Patrijs.

Karakter van een Portugese Pointer

De Portugese Pointer wordt gewaardeerd vanwege zijn sterke jachtinstinct, het goed kunnen opsporen van wild en het opalen van het wild. Het is een toegewijde jachtkameraad en dit ras is een fervent jager onder elke weersomstandigheden op elk type terrein.

Temperament van een Portugese Pointer

De Portugese Pointer ras is intelligent, trouw, attent en aanhankelijk. He zijn uitstekende familie metgezellen die het goed doen met kinderen en andere honden.

Verzorging van een Portugese Pointer

De Portugese Pointer ras moeten regelmatig geborsteld en gekamd worden. De oren moeten met regelmaat gecontroleerd worden. De Portugese Pointer is een relatief gezond ras vanwege de zeldzaamheid en de beperkte menselijke tussenkomst.

Vacht van een Portugese Pointer

De vacht van de Portugese Pointer is grof, dichte en kort. De vacht op de kop en de oren is iets langer en heeft een fluwelen textuur.

Trainen en opvoeden van een Portugese Pointer

Portugese Pointers vereisen vroege gehoorzaamheid en socialisatie. Ze doen het het best met een eerlijke maar stevige baas. Van pup af aan zit het wijzen het er al in. Net als het ophalen en terugbrengen van bijvoorbeeld een stok die weggegooid wordt.

Activiteit en bewegen van een Portugese Pointer

De Portugese Pointer wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Dit ras vereist regelmatige lichaamsbeweging en gedijt op de jacht en kameraadschap.
Bron foto: No machine-readable author provided. Afonso Silva~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Portuguese pointer 11yo, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Portugese Pointer

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 -14 jaar
Schofthoogte: Reu 52 - 60 cm, Teef 48 - 56 cm
Gewicht: Reu 20 - 27 kg, Teef 16 - 22 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test