Rasbeschrijving van de Portugese Pointer

De oorsprong van de Portugese Pointer ligt in Portugal. Dit ras is een jachthond die met name wordt gebruikt voor de jacht op vogels, waaronder de Patrijs.

Karakter

De Portugese Pointer wordt gewaardeerd vanwege zijn sterke jachtinstinct, het goed kunnen opsporen van wild en het opalen van het wild. Het is een toegewijde jachtkameraad en dit ras is een fervent jager onder elke weersomstandigheden op elk type terrein.

Temperament

De Portugese Pointer ras is intelligent, trouw, attent en aanhankelijk. He zijn uitstekende familie metgezellen die het goed doen met kinderen en andere honden.

Verzorging

De Portugese Pointer ras moeten regelmatig geborsteld en gekamd worden. De oren moeten met regelmaat gecontroleerd worden. De Portugese Pointer is een relatief gezond ras vanwege de zeldzaamheid en de beperkte menselijke tussenkomst.

Vacht

De vacht van de Portugese Pointer is grof, dichte en kort. De vacht op de kop en de oren is iets langer en heeft een fluwelen textuur.

Trainen en opvoeden

Portugese Pointers vereisen vroege gehoorzaamheid en socialisatie. Ze doen het het best met een eerlijke maar stevige baas. Van pup af aan zit het wijzen het er al in. Net als het ophalen en terugbrengen van bijvoorbeeld een stok die weggegooid wordt.

Activiteit en bewegen

De Portugese Pointer wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Dit ras vereist regelmatige lichaamsbeweging en gedijt op de jacht en kameraadschap.
Bron foto: No machine-readable author provided. Afonso Silva~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Portuguese pointer 11yo, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 -14 jaar
Schofthoogte: Reu 52 - 60 cm, Teef 48 - 56 cm
Gewicht: Reu 20 - 27 kg, Teef 16 - 22 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test