Harrier

Alles wat je wilt weten over de Harrier

Rasbeschrijving van de Harrier

De oorsprong van dit ras ligt in Engeland rond de 13e eeuw. Het ras werd ontwikkeld om in roedels te jagen op hazen. Tevens werden ze ingezet voor de jacht op konijnen en vossen. De stempel die de Harrier vroeger had was "de jachthond van de arme man". In Engeland is de Harrier reeds lange tijd populair.

Karakter van een Harrier

De Harrier is een zeer bedreven geurhond en het is een ras met een uitstekend uithoudingsvermogen. Ze zijn intelligent en een nieuwsgierig, intens, enigszins onafhankelijk en geconcentreerd. De Harrier is een atletische goed gebouwd ras met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen.

Temperament van een Harrier

Dit ras is tolerant, goedmoedig en vrolijk en kan, omdat het een roedelhond is, zeer goed overweg met andere honden. Het wordt dan ook niet aanbevolen om een Harrier alleen in huis te houden. De Harrier doet het erg goed met kinderen. Mochten ze voor een langere tijd alleen gelaten worden, of mochten ze zich gaan vervelen, dan is de kans groot dat ze destructief worden of veel gaan blaffen. Het is een hele sociale hond die zich meestal hecht aan een bepaald familielid. Tegenover vreemden kunnen ze gereserveerd zijn.

Verzorging van een Harrier

De Harrier vereist verzorging. Regelmatig borstelen om losse en dode haren te verwijderen is wel nodig. Wassen moet alleen worden gedaan als het nodig is. Het is belangrijk om de oren, voetzolen en nagels regelmatig te controleren. Harrier's zijn gevoelig voor staar, Hypothyroïdie, en heupdysplasie.

Vacht van een Harrier

De vacht is glanzend, stug, dicht en kort. Het haar op de oren is fijner van structuur dan het haar op het lichaam. De Harrier verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Harrier

Dit ras is intelligent en gehoorzaam maar kan koppig zijn. Ze zijn van nature zeer sociaal. De Harrier blinkt uit in gehoorzaamheid, tracking en behendigheid. Opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, stevigheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Harrier

De Harrier wordt niet aanbevolen voor het wonen in een appartement of in de stad. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid beweging, interactie en stimulatie. Ze doen het best in een landelijke omgeving met veel ruimte om te zwerven.

Kenmerken van een Harrier

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:10 tot 12 jaar
  • Schofthoogte: 48 - 50cm
  • Gewicht: 18 - 27kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Harrier

Van een Harrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test