Rasbeschrijving van de Harrier

De oorsprong van dit ras ligt in Engeland rond de 13e eeuw. Het ras werd ontwikkeld om in roedels te jagen op hazen. Tevens werden ze ingezet voor de jacht op konijnen en vossen. De stempel die de Harrier vroeger had was "de jachthond van de arme man". In Engeland is de Harrier reeds lange tijd populair.

Karakter van een Harrier

De Harrier is een zeer bedreven geurhond en het is een ras met een uitstekend uithoudingsvermogen. Ze zijn intelligent en een nieuwsgierig, intens, enigszins onafhankelijk en geconcentreerd. De Harrier is een atletische goed gebouwd ras met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen.

Temperament van een Harrier

Dit ras is tolerant, goedmoedig en vrolijk en kan, omdat het een roedelhond is, zeer goed overweg met andere honden. Het wordt dan ook niet aanbevolen om een Harrier alleen in huis te houden. De Harrier doet het erg goed met kinderen. Mochten ze voor een langere tijd alleen gelaten worden, of mochten ze zich gaan vervelen, dan is de kans groot dat ze destructief worden of veel gaan blaffen. Het is een hele sociale hond die zich meestal hecht aan een bepaald familielid. Tegenover vreemden kunnen ze gereserveerd zijn.

Verzorging van een Harrier

De Harrier vereist verzorging. Regelmatig borstelen om losse en dode haren te verwijderen is wel nodig. Wassen moet alleen worden gedaan als het nodig is. Het is belangrijk om de oren, voetzolen en nagels regelmatig te controleren. Harrier's zijn gevoelig voor staar, Hypothyroïdie, en heupdysplasie.

Vacht van een Harrier

De vacht is glanzend, stug, dicht en kort. Het haar op de oren is fijner van structuur dan het haar op het lichaam. De Harrier verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Harrier

Dit ras is intelligent en gehoorzaam maar kan koppig zijn. Ze zijn van nature zeer sociaal. De Harrier blinkt uit in gehoorzaamheid, tracking en behendigheid. Opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, stevigheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Harrier

De Harrier wordt niet aanbevolen voor het wonen in een appartement of in de stad. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid beweging, interactie en stimulatie. Ze doen het best in een landelijke omgeving met veel ruimte om te zwerven.

Kenmerken van een Harrier

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 10 tot 12 jaar
Schofthoogte: 48 - 50cm
Gewicht: 18 - 27kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Harrier Hypothyro├»die   Cataract   Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test