Rasbeschrijving van de Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een kruising van twee rassen: De poedel en de Australian Shepherd. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en zijn inmiddels populaire metgezellen geworden.

Karakter van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle heeft een enigszins rechthoekige bouw, is veelzijdig en hebben een trotse houding. Ze zijn gespierd, lenig en wendbaar. Door de gemengde lijn van de Poedel. en de Australian Shepherd kan hun uiterlijk kan variëren.

Temperament van een Aussiedoodle

Ze hebben een stabiel karakter en ze zijn schattig en lief. De Aussiedoodle heeft een aangename persoonlijkheid. Meestal kunnen ze goed overweg met honden en andere huisdieren. Ze hebben over het algemeen geduld met kinderen. Aussiedoodle's zijn vriendelijk voor iedereen en zijn geen goede waak of erfhonden.

Verzorging van een Aussiedoodle

Afhankelijk van het type vacht, moet de Aussiedoodle af en toe geborsteld of geknipt worden. Het is belangrijk om regelmatig de oren te reinigen. Er kan sprake zijn van gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie of elleboogdysplasie. Aussiedoodle’s kunnen ernstige reageren op Ivermectine, een medicijn die gebruikt wordt voor hartworm.

Vacht van een Aussiedoodle

De vacht van de Aussiedoodle kan krullend, golvend of recht zijn en varieert in lengte. Er hoeft geen ondervacht aanwezig te zijn.

Trainen en opvoeden van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is intelligent en leergierig. Ze slagen in gehoorzaamheid en hebben vroege socialisatie nodig. De Aussiedoodle reageert niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met beloning, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is zeer atletisch en vereist een hoge mate van lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen. Ze zullen het goed doen in een appartement op voorwaarde dat hun behoeften voldoende wordt voldaan. Aussiedoodle’s doen het het beste doen in een veilig omheinde tuin waar ze voldoende ruimte om te kunnen bewegen.

Kenmerken van een Aussiedoodle

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: Circa 35 – 58cm
Gewicht: 11-31kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Aussiedoodle Elleboogdysplasie   Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test