Aussiedoodle

Alles wat je wilt weten over de Aussiedoodle

De Aussiedoodle: een vrolijke en gezellige hond

De Aussiedoodle is een kruising van twee rassen: De poedel en de Australian Shepherd. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en zijn inmiddels populaire metgezellen geworden.

Het ras is bekend om zijn knuffelige en speelse karakter, evenals zijn slimheid en makkelijke trainbaarheid. Aussiedoodles hebben een aangeboren verlangen om te werken en dicht bij hun baasjes te zijn. Ze zijn een populaire keuze als gezinshond en staan erom bekend dat ze zich zeer snel aan kunnen passen aan verschillende situaties.

Karakter van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle heeft een enigszins rechthoekige bouw, is veelzijdig en hebben een trotse houding. Ze zijn gespierd, lenig en wendbaar. Door de gemengde lijn van de Poedel. en de Australian Shepherd kan hun uiterlijk kan variëren.

Temperament van een Aussiedoodle

Ze hebben een stabiel karakter en ze zijn schattig en lief. De Aussiedoodle heeft een aangename persoonlijkheid. Meestal kunnen ze goed overweg met honden en andere huisdieren. Ze hebben over het algemeen geduld met kinderen. Aussiedoodle's zijn vriendelijk voor iedereen en zijn geen goede waak of erfhonden.

Verzorging van een Aussiedoodle

Afhankelijk van het type vacht, moet de Aussiedoodle af en toe geborsteld of geknipt worden. Het is belangrijk om regelmatig de oren te reinigen. Er kan sprake zijn van gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie of elleboogdysplasie. Aussiedoodle’s kunnen ernstige reageren op Ivermectine, een medicijn die gebruikt wordt voor hartworm.

Vacht van een Aussiedoodle

De vacht van de Aussiedoodle kan krullend, golvend of recht zijn en varieert in lengte. Er hoeft geen ondervacht aanwezig te zijn.

Trainen en opvoeden van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is intelligent en leergierig. Ze slagen in gehoorzaamheid en hebben vroege socialisatie nodig. De Aussiedoodle reageert niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met beloning, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is zeer atletisch en vereist een hoge mate van lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen. Ze zullen het goed doen in een appartement op voorwaarde dat hun behoeften voldoende wordt voldaan. Aussiedoodle’s doen het het beste doen in een veilig omheinde tuin waar ze voldoende ruimte om te kunnen bewegen.

Kenmerken van een Aussiedoodle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: Circa 35 – 58cm
  • Gewicht: 11-31kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Aussiedoodle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test