De Aussiedoodle: een vrolijke en gezellige hond

Alles wat je wilt weten over de Aussiedoodle

Over de Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een kruising van twee rassen: De poedel en de Australian Shepherd. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en zijn inmiddels populaire metgezellen geworden.

Het ras is bekend om zijn knuffelige en speelse karakter, evenals zijn slimheid en makkelijke trainbaarheid. Aussiedoodles hebben een aangeboren verlangen om te werken en dicht bij hun baasjes te zijn. Ze zijn een populaire keuze als gezinshond en staan erom bekend dat ze zich zeer snel aan kunnen passen aan verschillende situaties.

Wat kost een Aussiedoodle

De kosten voor een Aussiedoodle kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Aussiedoodle ergens tussen de € 2.000 en de € 3.000 zal liggen.

Karakter van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een intelligent en speels ras met een zeer aanhankelijk karakter. Ze zijn loyaal aan hun gezin en hebben een sterke behoefte om dicht bij hen te zijn. Dit ras heeft een sterke werkdrift en houdt ervan om taken uit te voeren voor hun baasje. Aussiedoodles zijn zeer goed te trainen en hebben de neiging om snel nieuwe commando's te leren. Ze zijn ook zeer sociaal en doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Door hun vriendelijke en aanhankelijke karakter zijn Aussiedoodles een populaire keuze als gezinshond.

De Aussiedoodle heeft een enigszins rechthoekige bouw, is veelzijdig en hebben een trotse houding. Ze zijn gespierd, lenig en wendbaar. Door de gemengde lijn van de Poedel. en de Australian Shepherd kan hun uiterlijk kan variëren.

Temperament van een Aussiedoodle

Met hun stabiele karakter, schattige uiterlijk en aangename persoonlijkheid zijn Aussiedoodles een geweldige metgezel voor veel gezinnen. Over het algemeen kunnen ze goed overweg met andere honden en huisdieren en hebben ze geduld met kinderen. Het zijn vriendelijke honden die graag contact maken met mensen en daardoor geen goede waak- of erfhonden zijn.

Verzorging van een Aussiedoodle

Afhankelijk van het type vacht, moet de Aussiedoodle af en toe geborsteld of geknipt worden. Het is belangrijk om regelmatig de oren te reinigen. Er kan sprake zijn van gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie of elleboogdysplasie.

Aussiedoodles zijn gevoelig voor Ivermectine, een geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van hartworm. Dit betekent dat het ras een hoger risico heeft op ernstige reacties op dit medicijn.

Vacht van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een hond met een vacht die kan variëren in textuur en lengte. De vacht kan krullend, golvend of recht zijn en er hoeft geen ondervacht aanwezig te zijn.

Het unieke uiterlijk van de Aussiedoodle is mede te danken aan de verschillende soorten vachten die het ras kan hebben. Sommige Aussiedoodles hebben een lange, golvende vacht die lijkt op die van een Australische herder, terwijl anderen een korte, krullende vacht hebben die meer lijkt op die van een poedel.

Hoewel de vacht van de Aussiedoodle kan variëren, is het belangrijk om regelmatig te borstelen om klitten en matten te voorkomen. Dit is met name belangrijk voor honden met langere vachten. Bovendien kan regelmatig borstelen de vacht van de Aussiedoodle glanzend en gezond houden.

Over het algemeen is de Aussiedoodle een hond met een zachte, hypoallergene vacht die weinig tot geen verharing veroorzaakt. Dit maakt het ras populair bij mensen die last hebben van allergieën of die liever geen hond willen met veel verharing.

Trainen en opvoeden van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een zeer slimme en nieuwsgierige hond, en leert snel nieuwe trucjes en commando's. Vroege socialisatie en training zijn dan ook van groot belang voor dit ras. Het is belangrijk om te weten dat de Aussiedoodle niet goed reageert op harde of agressieve trainingstechnieken. In plaats daarvan is het beter om te werken met beloningen, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. Met de juiste training kan de Aussiedoodle een zeer gehoorzame en liefdevolle metgezel zijn.

Activiteit en bewegen van een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is zeer atletisch en vereist een hoge mate van lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen. Ze zullen het goed doen in een appartement op voorwaarde dat hun behoeften voldoende wordt voldaan. Aussiedoodle’s doen het het beste doen in een veilig omheinde tuin waar ze voldoende ruimte om te kunnen bewegen.

Kenmerken van een Aussiedoodle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 35-58 cm. Teef: 35-58 cm
  • Gewicht: Reu: 11-31 kg. Teef: 11-31 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Aussiedoodle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test