Rasbeschrijving van de Shiba Inu

De Shiba Inu is een zeer gedurfde, levendige en lieve hond, heeft vele harten veroverd en is behoorlijk gegroeid in populariteit. Dit ras is een goede metgezel en doet het erg goed met kinderen. Hij is enigszins wantrouwig tegenover vreemden, maar hij warmt snel op.

Karakter

Dit wendbare ras is speels en energiek, levendig, charmant, en aanhankelijk. Toch kan de Shiba Inu ook onafhankelijk zijn, als hij de aandacht van zijn baas vraagt. Het wordt afgeraden om de Shiba Inu samen te laten leven met hele kleine dieren maar deze rashond kan goed met katten.

Temperament

De Shiba Inu is intelligent en alert en kan gevoelig zijn voor veel blaffen. De Shiba Inu kan een handenbindertje zijn en heeft een ervaren eigenaar nodig.

Verzorging

De Shiba Inu heeft een vacht die vrij gemakkelijk te verzorgen is. Een rubberen borstel zal goed werken om de dode en losse haren te verwijderen. De Shiba Inu verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Vacht

De Shiba Inu heeft een dikke dubbele vacht. De bovenvacht moet blijven stijf en recht zijn en de ondervacht moet zacht en dik zijn. Dit ras heeft borstelige haren op zijn staart en zijn achterpoten.

Trainen en opvoeden

Deze intelligente hond is vrij makkelijk om zindelijk te maken, maar gehoorzaamheidscursussen moet gegeven worden op een jonge leeftijd. Deze hond heeft een hoog energiegehalte en ze hebben een stevige baas nodig, aangezien ze erg koppig kunnen zijn.

Activiteit en bewegen

De Shiba Inu houdt van aandacht en wil graag bij zijn familie zijn. Een gemiddelde tuin zou fijn zijn met daarbij uiteraard regelmatige wandelingen.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 38-41cm, Teef 35-38cm
Gewicht: 8-10 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

pinkstar

geplaatst op 25 oktober 2016 | 09:52

het klopt niet dat een shiba inu 12-13 word. Wand ze worden 12-15.

s

geplaatst op 11 augustus 2016 | 19:53

Ik wil heel graag een Shiba Inu, en zag wel dat H. van Ham een site had over Thai Bangkaew honden maar niks over Shiba Inu honden. Moet ik hem gewoon een mailtje sturen of..? Bedankt in ieder geval! :)

Kevin

geplaatst op 18 februari 2016 | 15:07

Beste "ShibaSaviour", Normaliter reageer ik niet op reacties die mensen plaatsen op websites maar voor u maak ik een uitzondering. Als u meent dat de fokker H. van Ham een broodfokker is moet u uw hoofd eens uit uw kont trekken. Wij hebben onze Shiba daar ook vandaan en zijn zeer tevreden. Ouders zijn te zien, puppy`s kunnen worden bezocht als ze nog bij de moeder zijn. Ze worden gesocialiseerd op alle mogelijke manieren. Ze worden gecontroleerd volgens alle eisen en regels, stamboom en paspoort horen daar uiteraard ook bij. Verder vind ik het zeer onvolwassen om deze fokker op deze manier zwart proberen te maken.

ShibaSaviour

geplaatst op 4 januari 2016 | 00:15

Als je een shiba zonder aandoening wil moet je zeker eens een kijkje nemen op de site van de nippon inu, ik zie hier dat mensen H. Van Ham aanraden maar dit is dus geen goede fokker maar een broodfokker! Succes met jullie zoektocht!

Yakina

geplaatst op 2 december 2015 | 16:54

Wij zijn een jong gezin en willen graag een hond kopen en we dachten aan een Shiba Inu. Het zou onze eerste hond zijn en weten nog niet goed waar we aan beginnen... We werken beiden in een ploegensysteem. Graag gaan we er eens van tussen uit... Natuurlijk zouden we rekening houden met onze toekomstige hond, en deze af en toe meenemen op onze uitjes. Echter hebben we al een kleine kat, twee buitenkonijnen en een 5tal kippen. Bestaat de kans dat een Shiba onze beesten zou aanvallen? Binnen een tweetal jaar hadden we gedacht aan een kindje. Gaat dit goed samen? Dienen wij dan een keuze te maken? Zelf ben ik wel een kuisfreak. Alles dient proper te zijn. Onze kat slaapt in de garage. Daar zou ook onze toekomstige hond moeten slapen, al dan niet in een bench. Is dit werkbaar of moet een Shiba meer ruimte hebben? Hoe lang zou een Shiba alleen kunnen zijn? Hopelijk kan iemand onze keuze vergemakkelijken. Alvast bedank.

herman

geplaatst op 21 november 2015 | 22:28

Ik ben bij een fokker in Leeuwarden geweest. Ziet er erg goed en netjes uit. Ik ga een herplaatsen kopen als de tijd rijp is. Ik kom er nu regelmatig om de honden te leren kennen en andersom.

hans de looze

geplaatst op 17 november 2015 | 11:03

vraag ,wij hebben een siba over genomen van mensen die er geen tijd meer voor hebben wij wel ,wij zijn oudere familie zonder kinderen ,maar de siba wil ook graag bijten als hij zijn zin niet krijgt vraag wat kan ik doen ?wij hebben hier voor ook honden gehad pool honden hoe moeten we dat aan pakken ,oja hij is 17 maanden ,maar nog weinig geleerd

Hanneke Dost

geplaatst op 13 november 2015 | 19:23

Een goede fokker is Huub van Ham in Odiliapeel. Tel. 0413-272782. Mijn moeder heeft daar haar shiba gekocht en haar hondje wordt al weer 11. Is destijds allemaal prettig verlopen en ook later nog contact gehad met deze mensen.

Sem van Haasen

geplaatst op 8 november 2015 | 17:23

Weet iemand een goede betrouwbare plek om een pup te kopen want ik hoor over elke fokker wel iets slechts. Dus waar kan ik een leuke gezonde pup vinden

Sara rovers

geplaatst op 28 februari 2015 | 11:04

Mijn shiba heeft bij het kluiven op BV's. Een kluifje om de tanden schoon te houden na een paar uur erge buikpijn wat soms wel uren aanhoud. Daarna moet ik weer heel voorzichtig zijn dieet opbouwen. Hij krijgt vaak een snoepje of botje omdat hij er zoengelachtig uitziet. Mijn hond is 11jaar Hebben meer shibas hier last mee en wat doe je dan?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test