Shiba Inu

Alles wat je wilt weten over de Shiba Inu

De Shiba Inu: een speels, energiek en wendbaar ras

Over de Shiba Inu

De Shiba Inu is een zeer gedurfde, levendige en lieve hond, heeft vele harten veroverd en is behoorlijk gegroeid in populariteit. Dit ras is een goede metgezel en doet het erg goed met kinderen. Hij is enigszins wantrouwig tegenover vreemden, maar hij warmt snel op.

Karakter van een Shiba Inu

Dit wendbare ras is speels en energiek, levendig, charmant, en aanhankelijk. Toch kan de Shiba Inu ook onafhankelijk zijn, als hij de aandacht van zijn baas vraagt. Het wordt afgeraden om de Shiba Inu samen te laten leven met hele kleine dieren maar deze rashond kan goed met katten.

Temperament van een Shiba Inu

De Shiba Inu is intelligent en alert en kan gevoelig zijn voor veel blaffen. De Shiba Inu kan een handenbindertje zijn en heeft een ervaren eigenaar nodig.

Verzorging van een Shiba Inu

De Shiba Inu heeft een vacht die vrij gemakkelijk te verzorgen is. Een rubberen borstel zal goed werken om de dode en losse haren te verwijderen. De Shiba Inu verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Vacht van een Shiba Inu

De Shiba Inu heeft een dikke dubbele vacht. De bovenvacht moet blijven stijf en recht zijn en de ondervacht moet zacht en dik zijn. Dit ras heeft borstelige haren op zijn staart en zijn achterpoten.

Trainen en opvoeden van een Shiba Inu

Deze intelligente hond is vrij makkelijk om zindelijk te maken, maar gehoorzaamheidscursussen moet gegeven worden op een jonge leeftijd. Deze hond heeft een hoog energiegehalte en ze hebben een stevige baas nodig, aangezien ze erg koppig kunnen zijn.

Activiteit en bewegen van een Shiba Inu

De Shiba Inu houdt van aandacht en wil graag bij zijn familie zijn. Een gemiddelde tuin zou fijn zijn met daarbij uiteraard regelmatige wandelingen.

Kenmerken van een Shiba Inu

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 38-41cm, Teef 35-38cm
  • Gewicht: 8-10 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
2

Ziektes bij een Shiba Inu

De Shiba Inu is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Shiba Inu is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test