Rasbeschrijving van de Keeshond

De Keeshond is een lid van de Spitz familie. Ze hebben een oorsprong die dateert uit de 18e eeuw. Hun enige doel was die van een populair huisdier. Dit ras is compact, gespierd en uiterst betrouwbaar en Keeshonden worden gebruikt als een waakhond, showhond en metgezel.

Karakter

De Keeshond heeft een uitgaande persoonlijkheid en ze worden vaak aangeduid als de "lachende Hollander". Dit komt door hun vermogen om hun lip op te krullen zodat het op een lach lijkt. De Keeshond doet dit vaak bij een begroeting bij mensen waar ze dol op zijn.

Temperament

De Keeshond is zeer intelligent en aanhankelijk en zijn vriendelijk voor andere mensen en honden. Zij zijn dol op kinderen en zijn uitstekende huisdieren en ze gedijen op menselijk gezelschap. Ze zijn empathisch en intuïtief en worden vaak gebruikt als therapie honden. Ze hebben een luide kenmerkende blaf en hierdoor zijn goede waakhonden. De Keeshond is loyaal en vol persoonlijkheid, zijn niet schuw, noch agressief.

Verzorging

De Keeshond vereist een grondige dagelijkse borstelbeurt. Het is belangrijk om nooit de vacht te knippen voor de zomer begint aangezien de buitenste laag isolatie biedt tegen de warmte en tegen de zon. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Ze kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie, hypothyreoïdie, en epilepsie.

Vacht

De Keeshond heeft een pluche, overvloedige dubbele vacht. De bovenvacht is lang, recht en hard en de ondervacht is zacht en donzig van textuur. De vacht is erg dik rond de nek, schouders en borst. Het haar op het hoofd is kort, glad en zacht. De Keeshond heeft markeringen rond de ogen die op een bril lijkt. De vacht is langer op de benen en is lichter van kleur. De meest voorkomende kleur van de vacht is een mengsel van zwart, crème en grijs. Zij kunnen ook worden zwart, bruin, oranje en wit. De vacht verhaard twee maal per jaar.

Trainen en opvoeden

De Keeshond kan een echte uitdaging zijn op het gebied van opleiding want ze hebben een ondeugende inslag. Ze zijn zeer bedreven in gehoorzaamheid en behendigheid en reageren het beste met de consistentie, eerlijkheid en structuur. Ze vervelen zich snel met repetitieve training.

Activiteit en bewegen

De Keeshond is het gelukkigst als ze deelnemen aan familie-activiteiten en het zijn uitstekende flatbewoners. Ze genieten van een dagelijkse wandeling, spelen met een bal of frisbee. Keeshonden profiteren van een kleine, veilig omheinde tuin. Als ze met rust gelaten worden in de tuin kunnen ze zich gaan vervelen en graven.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef 28cm+
Gewicht: 25-30 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Zwerts

geplaatst op 7 december 2020 | 12:42

Ik heb een keeshondje van 3 maand. Zij heeft problemen met stoelgang te maken. Krijgt ook puppy eten . Wat kan ik daaraan doen ? Alvast bedankt

Ria Gottenbos

geplaatst op 26 juli 2016 | 23:29

Mijn zoon heeft een witte keeshond van bijna 8 jaar nu, iedere keer als ik daar binnen kom is de hond zo blij dat hij helemaal wild word en daardoor heeft hij al 2 keer een epileptische aanval gehad (denken wij) dat is heel eng, ze doet dat alleen als ik binnen kom, wat kan ik doen bij binnenkomst zodat de hond rustiger is? Ik hoor het heel graag.

Nicole

geplaatst op 26 mei 2015 | 17:28

Beste, Ik heb een kleesje gekocht genaamd charly hij is geboren op 10 januari van dit jaar.. Ik denk dat ik te veel haar heb uitgekamd maar het viel er zo uit, mijn broer heeft me gezegd dat dit nesthaar is dat dit nog moet groeien zijn haar.. Nu vraag ik me af komt dat haar nog terug ? Alvast bedankt om dit te lezen en hopelijk kan er mij hier iemand verder helpen. Mvg Nicole

E. Klopman

geplaatst op 27 april 2015 | 13:12

Ja een kleine boef dat is het, en een eigen karakter zoals iedereen schrijft dat klopt allemaal maar een heerlijk schatje wil haar niet meer missen

batania

geplaatst op 7 september 2014 | 18:00

hallo,,wil mijn foto van mijn dierbare viervoeder op de site plaatsen maar het komt niet goed ,,pfff,,komt op sorry voor het ongemak er is iets fout gelopen ,,vind spijtig ,,,dat komt daarop

robin vincke

geplaatst op 18 juni 2014 | 19:12

zoek zwart-witte reu voor onze keeshond

Marian

geplaatst op 6 april 2014 | 03:41

Hoi ik ben Marian En heb een schat van een keeshondje van 7 mnd layla Maar ze is zo eigenwijs Ze eet soms niks alleen menseneten wil mevr Luistert voor geen meter Is nergens bang voor Ook niet voor hele grote honden wat ik best eng vind Alleen de honden die ze kent vanaf dat ze heel klein was daar kroelt ze mee.. Ze gaat naar een vervolg curses maar ze doet nergens aan mee Wil alleen maar spelen haha Komt dit ooit nog goed? Maar het is zo'n schatje Ik wil haar voor geen goud meer missen??

Debbie

geplaatst op 21 februari 2014 | 03:07

Met snoepjes in je jaszak en hand zal hij meer op je letten Marian. En hij nog veel te jong en nieuwsgierig (en eigenwijs ;) ) om altijd te luisteren. De mijne is nu 4 maanden en als k veel snoepjes geef, is hij ineens wel braaf. Logisch. Gewoon z'n gang laten gaan, rustige plaats opzoeken.

Marian

geplaatst op 26 januari 2014 | 14:53

Hallo,sinds 3 mnd hebben we een middenslag keeshondje van nu 5 mnd oud Een schat van een beestje Alleen los laten lopen buiten durf ik niet omdat ze achter alles aanrent en het lukt me gewoon niet om haar te leren om terug te komen op commando Hoe leer ik dat het beste? Groetjes Marian

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test