Rasbeschrijving van de Keeshond

De Keeshond is een lid van de Spitz familie. Ze hebben een oorsprong die dateert uit de 18e eeuw. Hun enige doel was die van een populair huisdier. Dit ras is compact, gespierd en uiterst betrouwbaar en Keeshonden worden gebruikt als een waakhond, showhond en metgezel.

Karakter van een Keeshond

De Keeshond heeft een uitgaande persoonlijkheid en ze worden vaak aangeduid als de "lachende Hollander". Dit komt door hun vermogen om hun lip op te krullen zodat het op een lach lijkt. De Keeshond doet dit vaak bij een begroeting bij mensen waar ze dol op zijn.

Temperament van een Keeshond

De Keeshond is zeer intelligent en aanhankelijk en zijn vriendelijk voor andere mensen en honden. Zij zijn dol op kinderen en zijn uitstekende huisdieren en ze gedijen op menselijk gezelschap. Ze zijn empathisch en intuïtief en worden vaak gebruikt als therapie honden. Ze hebben een luide kenmerkende blaf en hierdoor zijn goede waakhonden. De Keeshond is loyaal en vol persoonlijkheid, zijn niet schuw, noch agressief.

Verzorging van een Keeshond

De Keeshond vereist een grondige dagelijkse borstelbeurt. Het is belangrijk om nooit de vacht te knippen voor de zomer begint aangezien de buitenste laag isolatie biedt tegen de warmte en tegen de zon. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Ze kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie, hypothyreoïdie, en epilepsie.

Vacht van een Keeshond

De Keeshond heeft een pluche, overvloedige dubbele vacht. De bovenvacht is lang, recht en hard en de ondervacht is zacht en donzig van textuur. De vacht is erg dik rond de nek, schouders en borst. Het haar op het hoofd is kort, glad en zacht. De Keeshond heeft markeringen rond de ogen die op een bril lijkt. De vacht is langer op de benen en is lichter van kleur. De meest voorkomende kleur van de vacht is een mengsel van zwart, crème en grijs. Zij kunnen ook worden zwart, bruin, oranje en wit. De vacht verhaard twee maal per jaar.

Trainen en opvoeden van een Keeshond

De Keeshond kan een echte uitdaging zijn op het gebied van opleiding want ze hebben een ondeugende inslag. Ze zijn zeer bedreven in gehoorzaamheid en behendigheid en reageren het beste met de consistentie, eerlijkheid en structuur. Ze vervelen zich snel met repetitieve training.

Activiteit en bewegen van een Keeshond

De Keeshond is het gelukkigst als ze deelnemen aan familie-activiteiten en het zijn uitstekende flatbewoners. Ze genieten van een dagelijkse wandeling, spelen met een bal of frisbee. Keeshonden profiteren van een kleine, veilig omheinde tuin. Als ze met rust gelaten worden in de tuin kunnen ze zich gaan vervelen en graven.

Kenmerken van een Keeshond

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef 28cm+
Gewicht: 25-30 kg
Grootte:
3
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Keeshond Hypothyro├»die   Heupdysplasie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test