Amerikaanse Eskimo Dog: een van de meest intelligente honden

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Eskimo Dog

Over de Amerikaanse Eskimo Dog

De exacte oorsprong van dit ras is onbekend, maar het wordt algemeen aangenomen deze rashond is ontstaan in de Verenigde Staten doordat in de 20e eeuw Duitse immigranten deze hond meenamen. Het is familie van Spitz hond en de Amerikaanse Eskimo Dog (ook wel American Eskimo Dog) is er in drie verschillende soorten: normaal, middelslag en dwerg. In de jaren 1930 en 1940 waren ze enorm populair als circusartiest.

Wat kost een Amerikaanse Eskimo Dog

De kosten voor een Amerikaanse Eskimo Dog kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Eskimo Dog ergens tussen de € 1.000 en de € 3.000 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Eskimo Dog

Dit ras is compact en sterk te noemen en is zeer wendbaar en alert. Ze worden beschouwd als een van de meest intelligente honden van alle hondenrassen. De Amerikaanse Eskimo Dog is goed uitgebalanceerd, winterhard en staat erom bekend zeer oud te kunnen worden. Dit veelzijdige ras bezit uitstekende vaardigheden om te werken en is een fijne metgezel.

Temperament van een Amerikaanse Eskimo Dog

Aangezien ze uitsluitend gefokt worden om een huishond te dienen, een echte vriend te zijn, is de Amerikaanse Eskimo Dog graag in de buurt van de familie. Dit charmante en speelse ras kan uitstekend met kinderen en vindt het heerlijk om veel aandacht te krijgen. Ze zijn achterdochtig en wantrouwig tegenover vreemden en zijn hierdoor goede waakhonden. Ze houden ervan om te blaffen en zullen dit ook zeker doen wanneer ze dit nodig achten. Dit ras kan niet goed tegen langere tijd alleen zijn, of om geïsoleerd te worden.

Verzorging van een Amerikaanse Eskimo Dog

Om klitten en matten te voorkomen heeft deze rashond 2x per week een goede borstelbeurt nodig. Tijdens de rui kan dagelijks borstelen nodig zijn. Ze hebben een drogere huid dan de meeste andere rassen, dus wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. De Amerikaanse Eskimo Dog is gevoelig voor onder andere heupdysplasie.

Vacht van een Amerikaanse Eskimo Dog

De Amerikaanse Eskimo Dog heeft een ontzettend mooie dubbele vacht. De ondervacht is dicht en de bovenvacht is recht dus zonder golf of krul. Er is een overvloedige kraag rond de hals. De achterkant van de voor -en achterpoten zijn goed bevederd. De kleur van de vacht komt voor in wit of wit met crème met markeringen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Eskimo Dog

De Amerikaanse Eskimo Dog is makkelijk te trainen en staat altijd te popelen om te behagen. Dit ras is zeer getalenteerd in gehoorzaamheidsproeven. Het is van cruciaal belang dat ze vroegtijdig goed gesocialiseerd worden om later eventuele agressie te voorkomen. De opvoeding, of cursus moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, consequent blijven en een positieve bekrachtiging. De Amerikaanse Eskimo Dog is heel goed in het bewaken, het uitvoeren van trucs, concurrerende gehoorzaamheid, behendigheid en narcotica detectie.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Eskimo Dog

Dit ras heeft de normale dagelijkse wandelingen nodig. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen of spelen in een omsloten binnenplaats. De Amerikaanse Eskimo Dog is binnen actief en heeft een druk karakter. Mits ze genoeg uitgelaten worden kunnen ze prima in een appartement leven

Kenmerken van een Amerikaanse Eskimo Dog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 40-47 cm. Teef: 40-47 cm
  • Gewicht: Reu: 34-41 kg. Teef: 34-41 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Eskimo Dog

De Amerikaanse Eskimo Dog is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Eskimo Dog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test