Rasbeschrijving van de Samojeed

De Samojeed (ook wel Samoyed) is een vriendelijk en zachtaardig ras. Ze zijn zeer makkelijk in de omgang, lief en mooi en dit ras is vriendelijk voor bijna alle mensen. Dit ras zal het niet goed doen als waakhond. Wel is hij zeer intelligent.

Karakter

Dit is een zeer vredig ras dat meestal zeer actief is. De Samojeed is zeer loyaal en zal goed willen doen bij zijn baas. Deze hond is niet alleen mooi, maar is ook een geweldige metgezel.

Temperament

Dit ras heeft de neiging om nogal te blaffen en waarschuwt u wanneer iemand nadert. Doet het niet goed met kleinere en meer passieve dieren, maar kan goed met katten en andere honden. De Samojeed is erg vriendelijk en doet het goed met kinderen.

Verzorging

De Samojeed heeft een zeer dikke vacht, die veel verzorging vergt. Ze verharen zwaar tijdens de warmere seizoenen en moeten regelmatig worden geborsteld.

Vacht

De Samojeed heeft een lange en dikke dubbele vacht. De bovenvacht moet harder zijn dan de ondervacht, maar nog steeds vrij zacht. De ondervacht moet kort, dik en moet een wolachtige textuur hebben.

Trainen en opvoeden

Dit ras kan zeer eigenzinnig en koppig zijn als het gaat om gehoorzaamheidscursussen, maar zal het met stevige, consistente en geduldige trainingstechnieken goed doen. Afwisseling is het beste aangezien de Samojeed niet lang zijn aandacht erbij kan houden.

Activiteit en bewegen

De Samojeed doet het best in koelere klimaten, maar zal het goed doen in warmer weer. Beweging en wandelingen zijn vereist.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 57cm, Teef: 53cm
Gewicht: 23-30 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Floris

geplaatst op 29 juli 2019 | 21:32

kan dese hond alleen zijn ??

Facebookteam nsc

geplaatst op 13 februari 2017 | 16:13

De Nederlandse samojeden club vertegenwoordigd showtype en werktype samojeden. Onder het kopje :"fokkers" op de officiele website vind u de aangesloten fokkers. Www.samojedenclub.nl

Jan

geplaatst op 13 februari 2017 | 15:06

Misschien belangrijk om te weten dat er verschillende types Samojeed zijn. De Samojeed op de foto bovenaan de pagina is van het "showtype". Die zijn veel hariger en hebben een kortere snuit. Ik vind honden van het showtype wat zielig. Dan heb je de Samojeden van het "werktype". Dit zijn de oorspronkelijke Samojeden. Ze zijn ranker en hebben een wat langere, spitsere snuit. Hun vacht past zich aan aan het klimaat waarin ze leven. Tenslotte heb je ook nog de "Britse" Samojeden. Die zijn een stuk kleiner, verrassend zelfs, je zou bijna denken dat het een ander ras is. Tenslotte: Samojeden zijn niet alleen maar wit, je hebt ook crème, biscuit en een tikje kaneel. In het oorspronkelijke leefgebied, bij de Nenets, zijn er "Samojeden" in meer kleuren. Zie voor Samojeden van het werktype http://www.kaneeli.de of http://www.koraal.com/frameset.htm. Je ziet meteen het verschil met het showtype. In de rasstandaard op http://www.samojedenclub.nl/standaard.php lees je dat Samojeden nauwelijks jachtinstinct hebben. Voor onze Samojeed geldt dit allerminst! Hij is een geduchte jager die wild jaagt, pakt en oppeuzelt wanneer hij maar kan. Zeer lief en speels, intelligent, temperamentvol en eigenzinnig. Ook heel gevoelig als therapiehond.

louisa

geplaatst op 29 mei 2016 | 15:22

een samojeed kan super goed met kinderen. Daar het super lieve en zachte karakter is ze een super lief speelmaatje. Zij zal ook nooit van zich afbijten als een kind te wild met haar is. Dus een kind nooit alleen laten met een hond (ongeacht welke soort) Wij hebben onze samojeed aangeleerd om te gaan liggen als er kindjes komen. Dit is een aanrader daar een samojeed super enthousiast van nature is. Daar je met een samojeed altijd sneeuw in huis hebt is het raadzaam om elke dag te stofzuigen. Zo heb je iets minder de kleding van je kind onder de haren.

Facebookteam nsc

geplaatst op 11 november 2015 | 23:47

Voor informatie over de Samojeed en voor betrouwbare en erkende fokkers verwijs ik u graag Door naar de NEDERLANDSE SAMOJEDEN CLUB. Www.samojedenclub.nl Tegenwoord ook actief op Facebook.

Wendy Peeters

geplaatst op 27 oktober 2015 | 11:25

Lieve dierenvrienden, Wij overwegen al enkele jaren om een hond te nemen, maar hebben bewust gewacht tot onze jongste dochter oud genoeg was om verstandig met een pup te kunnen omgaan. Wij vinden de samojeed een prachtig dier en hebben er al veel over gelezen. Maar het is ook een vrij grote hond en ik vroeg mij af of het wel haalbaar is om hem in huis te laten rondlopen? Kan iemand mij hier wat meer over vertelen aub? Dankjewel alvast!

sylvia

geplaatst op 21 april 2015 | 19:19

ga eerst je school maar afmaken, voor dat je met een hond begint.. of jou ouders (mits je nog thuis woont) moet jou hond uit willen laten. ik begrijp wel dat je heel graag een hond wil, maar denk er eerst maar eens goed over na voor dat je een hond aanschaft.

samojeed

geplaatst op 21 april 2015 | 19:12

Dat je hond van 10 maanden op de grond lach geeft me de indruk dat een Samojeed je te slim af is Martin, honden liggen maar lachen niet.

s Marin visser

geplaatst op 28 februari 2015 | 19:46

Mijn hond van 10 maanden wat al plat op de grond lach. Is door een samojeed aangevallen. Dus erg vriendelijk voor een andere hond in dit geval een pup is hij niet. Dus mijn ervaring is niet positief.

jessica

geplaatst op 11 augustus 2013 | 09:38

misschien wil ik een samojeed kopen maar ik zit nog op school dus hoe vaak moet je hem minimaal per dag uitlaten?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test