Rasbeschrijving van de Samojeed

De Samojeed (ook wel Samoyed) is een vriendelijk en zachtaardig ras. Ze zijn zeer makkelijk in de omgang, lief en mooi en dit ras is vriendelijk voor bijna alle mensen. Dit ras zal het niet goed doen als waakhond. Wel is hij zeer intelligent.

Karakter van een Samojeed

Dit is een zeer vredig ras dat meestal zeer actief is. De Samojeed is zeer loyaal en zal goed willen doen bij zijn baas. Deze hond is niet alleen mooi, maar is ook een geweldige metgezel.

Temperament van een Samojeed

Dit ras heeft de neiging om nogal te blaffen en waarschuwt u wanneer iemand nadert. Doet het niet goed met kleinere en meer passieve dieren, maar kan goed met katten en andere honden. De Samojeed is erg vriendelijk en doet het goed met kinderen.

Verzorging van een Samojeed

De Samojeed heeft een zeer dikke vacht, die veel verzorging vergt. Ze verharen zwaar tijdens de warmere seizoenen en moeten regelmatig worden geborsteld.

Vacht van een Samojeed

De Samojeed heeft een lange en dikke dubbele vacht. De bovenvacht moet harder zijn dan de ondervacht, maar nog steeds vrij zacht. De ondervacht moet kort, dik en moet een wolachtige textuur hebben.

Trainen en opvoeden van een Samojeed

Dit ras kan zeer eigenzinnig en koppig zijn als het gaat om gehoorzaamheidscursussen, maar zal het met stevige, consistente en geduldige trainingstechnieken goed doen. Afwisseling is het beste aangezien de Samojeed niet lang zijn aandacht erbij kan houden.

Activiteit en bewegen van een Samojeed

De Samojeed doet het best in koelere klimaten, maar zal het goed doen in warmer weer. Beweging en wandelingen zijn vereist.

Kenmerken van een Samojeed

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 57cm, Teef: 53cm
Gewicht: 23-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Samojeed Glaucoom, groene staar, verhoogde oogdruk 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test