Samojeed

Alles wat je wilt weten over de Samojeed

Rasbeschrijving van de Samojeed

De Samojeed (ook wel Samoyed) is een vriendelijk en zachtaardig ras. Ze zijn zeer makkelijk in de omgang, lief en mooi en dit ras is vriendelijk voor bijna alle mensen. Dit ras zal het niet goed doen als waakhond. Wel is hij zeer intelligent.

Karakter van een Samojeed

Dit is een zeer vredig ras dat meestal zeer actief is. De Samojeed is zeer loyaal en zal goed willen doen bij zijn baas. Deze hond is niet alleen mooi, maar is ook een geweldige metgezel.

Temperament van een Samojeed

Dit ras heeft de neiging om nogal te blaffen en waarschuwt u wanneer iemand nadert. Doet het niet goed met kleinere en meer passieve dieren, maar kan goed met katten en andere honden. De Samojeed is erg vriendelijk en doet het goed met kinderen.

Verzorging van een Samojeed

De Samojeed heeft een zeer dikke vacht, die veel verzorging vergt. Ze verharen zwaar tijdens de warmere seizoenen en moeten regelmatig worden geborsteld.

Vacht van een Samojeed

De Samojeed heeft een lange en dikke dubbele vacht. De bovenvacht moet harder zijn dan de ondervacht, maar nog steeds vrij zacht. De ondervacht moet kort, dik en moet een wolachtige textuur hebben.

Trainen en opvoeden van een Samojeed

Dit ras kan zeer eigenzinnig en koppig zijn als het gaat om gehoorzaamheidscursussen, maar zal het met stevige, consistente en geduldige trainingstechnieken goed doen. Afwisseling is het beste aangezien de Samojeed niet lang zijn aandacht erbij kan houden.

Activiteit en bewegen van een Samojeed

De Samojeed doet het best in koelere klimaten, maar zal het goed doen in warmer weer. Beweging en wandelingen zijn vereist.

Kenmerken van een Samojeed

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 57cm, Teef: 53cm
  • Gewicht: 23-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Samojeed

Van een Samojeed is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test