Rasbeschrijving van de Malshi

De Malshi, ook wel de MalteTzu of Mal-shi, is ontstaan door de kruising van twee rassen: De Maltees en de Shih Tzuh. Ze worden meestal aangeduid als "designer honden" en zijn populaire metgezellen geworden.

Karakter

De Malshi is stevig, goed gebouwd en compact en is wendbaar en levendig. Ze vertonen een levendige uitdrukking.

Temperament

De ideale Malshi is aanhankelijk, lief en toegewijd en ze moeten speels, pittig en slim zijn. Ze doen het best in een huis met oudere, attente kinderen. Over het algemeen kunnen ze goed met honden en niet-honden huisdieren overweg. Malshi's zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en waarschuwen hun familie snel voor bezoekers en ongewone geluiden.

Verzorging

De Malshi moet dagelijks geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan als het nodig is. De oren moeten regelmatig worden gereinigd om besmetting te voorkomen. Mondhygiëne is van belang om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals huidproblemen, oog-en ademhalingsproblemen en aandoeningen aan de wervelkolom.

Vacht

De vacht van de Malshi is typisch lang, recht en dicht. De één heeft wel een ondervacht de andere niet.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Malshi kan koppig zijn en is moeilijk zindelijk te maken. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Malshi is goed geschikt voor een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging en mentale stimulatie krijgen. Ze genieten van wandelen en speelsessies.
Bron foto:Mandarine Koala, Maltzu-abby, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 3-4 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

anja

geplaatst op 16 mei 2011 | 23:15

geweldige hond. geen probleem met zindelijk maken, onze hond doet zijn plasjes op de kattebak (ivm overdag alleen zijn) en krijgt dagelijks een wandeling van een uur. Ze is heel speels en waaks maar geniet ook van lekker knuffelen en bij je liggen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test