Rasbeschrijving van de Kishu Ken

Aangewezen als National Treasure door hun land van herkomst, Japan, werden de Kishu Ken zeer gewaardeerd vanwege hun jachttalenten op herten en wilde zwijnen. Tegenwoordig wordt dit ras gebruikt als een metgezel of voor het hoeden. Ze worden zelden geëxporteerd uit Japan en zijn heel moeilijk te verkrijgen.

Karakter van een Kishu Ken

De Kishu Ken is middelgroot, stevig, gespierd en goed gebouwd. Ze bezitten kracht, moed en uithoudingsvermogen. De Kishu Ken is temperamentvol, waardig, nobel en alert.

Temperament van een Kishu Ken

De Kishu Ken wordt niet aanbevolen voor de eerste keer hondenbezitters. De Kishu Ken is trouw en intelligent en hebben een neiging om zich nauw te binden aan een familielid. Kishu Kens zullen het goed met kinderen en honden wij wie ze zijn opgegroeid. Echter, vanwege hun hoge prooidrift worden ze niet aanbevolen voor woningen met katten of andere kleine huisdieren. Ze zijn afstandelijk en wantrouwig tegenover vreemden maar niet agressief. Ze zijn een doordacht, zacht en stil ras.

Verzorging van een Kishu Ken

Kishu Kens hebben wekelijkse een borstelbeurt nodig met een stevige borstel om de vacht vrij te houden van matten. Bijzondere aandacht moet worden gegeven tijdens de seizoensgebonden zware rui-perioden. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de nagels te knippen en de oren te controleren op vuil. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Kishu Ken

De Kishu Ken heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, hard en kort in lengte. Het haar is iets langer op de staart en wangen. De ondervacht is dicht en zacht. De Kishu Ken verhaard zwaar tijdens de rui.

Trainen en opvoeden van een Kishu Ken

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en training wordt aanbevolen voor de Kishu Ken. Dit ras vereist een dominante baas aangezien ze de neiging hebben om koppig en eigenzinnig te zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Kishu Ken

De Kishu Ken wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze vereisen regelmatige lichaamsbeweging en het beste is een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving. Ze genieten en gedijen op familie interactie, wandelen, en schapendrijven.
Bron foto: CJ Hammond, Kishu Ken (sesame), CC BY-SA 4.0

Kenmerken van een Kishu Ken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 51cm, Teef 45cm.
Gewicht: 13-27 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test