Rasbeschrijving van de Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is erg loyaal en stabiel. Dit ras kan nogal intimiderend overkomen en dat maakt hem tot een goede waakhond. Deze hond kan op zijn hoede zijn voor vreemden, waardoor hij nog meer intimiderend lijkt

Karakter

De Mastino Napoletano is een zeer trouwe hond en zal zijn familie en territorium beschermen. Dit ras is groot en krachtig en mag hierdoor nooit alleen gelaten worden rond kleine kinderen.

Temperament

De Mastino Napoletano is, ongeacht zijn grootte intimiderende uiterlijk niet agressief. Hij is zeer aanhankelijk en verrassend zacht. Hij heeft echter een sterk beschermend karakter waardoor hij regelmatig gebruikt wordt als een bewaker of waakhond. Dit krachtige ras doet het goed met kinderen als ze ouder zijn en kunnen goed met andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd en getraind zijn.

Verzorging

De Mastino Napoletano is heel gemakkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen met een rubberen borstel zal de dode of losse haren verwijderen. Deze rashond verhaard gemiddeld.

Vacht

De Mastino Napoletano, bekend om zijn enorme rimpels, heeft een zeer korte en dichte vacht. De vacht moet over het gehele lichaam van dezelfde lengte zijn en het haar moet recht blijven.

Trainen en opvoeden

Opvoeden en trainen van deze hond moet begonnen worden op jonge leeftijd om te voorkomen dat hij de macht over wil nemen. De baas moet altijd stevig en consistent zijn. Dit ras kan over-beschermend worden dus hij moet altijd getraind worden met een stevige hand

Activiteit en bewegen

De Mastino Napoletano moet altijd regelmatige lichaamsbeweging hebben, wat betekent dat ten minste twee lange wandelingen per dag nodig zijn. Dit om hem gezond en actief te houden. Een middelgrote tuin hebben ze wel nodig.
Bron foto: Lisa M. Herndon, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 65-75cm, Teef 60-70cm
Gewicht: Reu 50-70 kg, Teef 42-60 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

marika

geplaatst op 27 september 2016 | 01:02

Onze mastino is momenteel bijna jaar. Hij komt goed overeen met Husky en Franse Buldog die wij vroeger hebben gekocht. Hij is heel lief tegen kinderen en heel voorzichtig met hun. Ik heb geen spijt van deze hond. Hij kan best zwemmen val alle drie honden die wij hebben.

martin van lent

geplaatst op 26 augustus 2016 | 20:06

Het is heel belangrijk om goed voedsel te geven, bij voorkeur vlees. En wees heel voorzichtig met brokken. Dat scheelt ten eerste veel ontlasting, maar heeft ook een enorme invloed op haar huid. Verder vind ik dat in deze beschrijving hier boven, dat men twee lange wandelingen per dag nodig hebben zeer gevaarlijk. Een Mastino heeft zeker tijdens de opgroei perioden heel veel rust nodig, om te kunnen groeien. En men moet dan zeker geen wandelingen met ze gaan doen, zelfs geen korte wandeling. En men moet een grote tuin/erf hebben om daar de mastino lekker te laten lopen. Het is geen hond om dagen in huis te hebben, daar worden ze ongelukkig en agressief van. Een Mastino is een Erf hond die 8 uur per dag de hemel moet kunnen zien. Het is een fantastische hond waar je veel liefde van krijgt, mits je hem of haar in zijn waarde laat. martin

schuman

geplaatst op 18 oktober 2015 | 08:38

Een mastino heeft een normale haaruitval, als het overdreven veel is kan het aan de voeding liggen,heb zelf 2 x een mastino gehad en een keer hetzelfde probleem gehad met haaruitval net als u,bij mij lag het toen aan de brokken, binnen druppelen komt dat door momenten van blijdschap of stress momenten? hebben tegenwoordig een Fila die is na de eerste loopsheid geholpen en die druppelt wel veel.Groetjes Erik

Ike

geplaatst op 6 oktober 2015 | 11:58

komt het vaak voor dat een mastino veel haar uit val heeft, en zo ja wat kan je hier tegen doen. En onze mastino (teef) is na de eerste loopsheid net meer echt zindelijk, ze doet nu heel vaak haar behoefte in de tuin (wel tegels) is dat normaal, en wat kan ik hier tegen doen om de twee boven genoemde problemen aan te pakken.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test