Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is erg loyaal en stabiel. Dit ras kan nogal intimiderend overkomen en dat maakt hem tot een goede waakhond. Deze hond kan op zijn hoede zijn voor vreemden, waardoor hij nog meer intimiderend lijkt

Karakter van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een zeer trouwe hond en zal zijn familie en territorium beschermen. Dit ras is groot en krachtig en mag hierdoor nooit alleen gelaten worden rond kleine kinderen.

Temperament van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is, ongeacht zijn grootte intimiderende uiterlijk niet agressief. Hij is zeer aanhankelijk en verrassend zacht. Hij heeft echter een sterk beschermend karakter waardoor hij regelmatig gebruikt wordt als een bewaker of waakhond. Dit krachtige ras doet het goed met kinderen als ze ouder zijn en kunnen goed met andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd en getraind zijn.

Verzorging van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is heel gemakkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen met een rubberen borstel zal de dode of losse haren verwijderen. Deze rashond verhaard gemiddeld.

Vacht van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano, bekend om zijn enorme rimpels, heeft een zeer korte en dichte vacht. De vacht moet over het gehele lichaam van dezelfde lengte zijn en het haar moet recht blijven.

Trainen en opvoeden van een Mastino Napoletano

Opvoeden en trainen van deze hond moet begonnen worden op jonge leeftijd om te voorkomen dat hij de macht over wil nemen. De baas moet altijd stevig en consistent zijn. Dit ras kan over-beschermend worden dus hij moet altijd getraind worden met een stevige hand

Activiteit en bewegen van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano moet altijd regelmatige lichaamsbeweging hebben, wat betekent dat ten minste twee lange wandelingen per dag nodig zijn. Dit om hem gezond en actief te houden. Een middelgrote tuin hebben ze wel nodig.
Bron foto: Lisa M. Herndon, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Mastino Napoletano

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 65-75cm, Teef 60-70cm
  • Gewicht: Reu 50-70 kg, Teef 42-60 kg
Grootte:
7
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Mastino Napoletano

Van een Mastino Napoletano is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test