Mastino Napoletano

Alles wat je wilt weten over de Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano: zeer aanhankelijk en verrassend zacht

Over de Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een grote, krachtige en waakzame hond die oorspronkelijk afkomstig is uit Italiƫ. Het is een vriendelijke, loyale en stabiele hond, maar heeft training nodig om te leren hoe het zijn kracht en uitstraling kan beheersen. Het is een trouwe beschermer van zijn familie en eigendommen en is heel waaks en kan op zijn hoede zijn voor vreemden. Het is een sociale hond die het heerlijk vindt om bij zijn baasjes te zijn, maar ook de ruimte en beweging nodig heeft.

Karakter van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een zeer trouwe hond en zal zijn familie en territorium beschermen. Dit ras is groot en krachtig en mag hierdoor nooit alleen gelaten worden rond kleine kinderen.

Temperament van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is, ongeacht zijn grootte intimiderende uiterlijk niet agressief. Hij is zeer aanhankelijk en verrassend zacht. Hij heeft echter een sterk beschermend karakter waardoor hij regelmatig gebruikt wordt als een bewaker of waakhond. Dit krachtige ras doet het goed met kinderen als ze ouder zijn en kunnen goed met andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd en getraind zijn.

Verzorging van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is heel gemakkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen met een rubberen borstel zal de dode of losse haren verwijderen. Deze rashond verhaard gemiddeld.

Vacht van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano, bekend om zijn enorme rimpels, heeft een zeer korte en dichte vacht. De vacht moet over het gehele lichaam van dezelfde lengte zijn en het haar moet recht blijven.

Trainen en opvoeden van een Mastino Napoletano

Opvoeden en trainen van deze hond moet begonnen worden op jonge leeftijd om te voorkomen dat hij de macht over wil nemen. De baas moet altijd stevig en consistent zijn. Dit ras kan over-beschermend worden dus hij moet altijd getraind worden met een stevige hand

Activiteit en bewegen van een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano moet altijd regelmatige lichaamsbeweging hebben, wat betekent dat ten minste twee lange wandelingen per dag nodig zijn. Dit om hem gezond en actief te houden. Een middelgrote tuin hebben ze wel nodig.
Bron foto: Lisa M. Herndon, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Mastino Napoletano

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 65-75cm, Teef 60-70cm
  • Gewicht: Reu 50-70 kg, Teef 42-60 kg
Grootte:
7
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Ziektes bij een Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Mastino Napoletano is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test