Rasbeschrijving van de Ibiza Hound

Ibiza Hounds (ook wel de Podenco Ibicenco) worden voornamelijk gebruikt als jacht-of ophaalhond, maar het zijn ook fijne huisdieren. Goed afgerond en goedmoedig en deze honden zijn vrij rustig en kunnen goed opschieten met kinderen.

Karakter

Dit ras is intelligent, vriendelijk en loyaal. Een bewust ras. Ze vervelen zich snel en vereisen frequente training. Ze zijn zeer sociaal en maken graag deel uit van het gezin

Temperament

De Ibiza Hound moet als pup goed worden gesocialiseerd rond andere dieren en kinderen. Ze zijn beschermend en onafhankelijk en omdat dit ras gefokt is om te jagen zullen ze, als ze niet goed worden opgevoed, het niet goed doen met kleine en meer onderdanige dieren.

Verzorging

Dit ras verhaard gemiddeld en heeft betrekkelijk weinig onderhoud nodig als het gaat om verzorging. De langharige Podenco Ibicenco moet wel van tijd tot tijd geborsteld en geknipt worden om matten te voorkomen..De ruwharige hoeft niet met de hand geplukt te worden, deze dient af en toe een geborsteld te worden

Vacht

De Ibiza Hound is er in drie verschillende variëteiten. Kortharige, langharige en ruwharig. Geaccepteerde kleuren zijn wit en rood, wit en Tan, of helemaal wit of rood. De kortharige komt het meeste voor.

Trainen en opvoeden

Dit ras heeft opvoeding met de zachte hand nodig, maar wel met een consistente training anders raken ze snel verveeld. Als ze niet de juiste training en socialisatie krijgen, dan kan dit ras uitgegroeid tot een tiran. Ze zijn erg leergierig, dus daar moet gebruik van worden gemaakt.

Activiteit en bewegen

Dit ras heeft veel beweging nodig. Hoge schuttingen in de tuin worden aanbevolen aangezien deze honden hoog kunnen springen. In een actief en ondernemend gezin zou dit ras het erg goed doen. Ze moeten worden beschermd tegen koude weersomstandigheden.
Bron foto: Lydie, Femelle Podenco Ibicenco, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 66-72 cm Teef 60-67 cm
Gewicht: Reu 20-25kg, Teef 20-25kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

M.D. Warnink

geplaatst op 14 augustus 2015 | 11:06

Mijn hond “Bowie” is weggelopen in Ibiza. Dit is gebeurd in Ibiza Marina, op 12 augustus 2015 rond 22.00 uur. De hond is gechipt en ingeënt tegen Rabias. Wilt u contact met ons opnemen als hij gevonden is. E. mitchell@seniorresult.nl M. 0031611483419 —- Mi perra "Bowie" ha escapado en Ibiza. Esto se lleva a Marina Ibiza , el 12 de agosto de 2015 a las 22.00 . La perra esta chipt y certificado de vacunación de rabia. Si desea contactar con nosotros, si se le encuentra. Mijn hond “Bowie” is weggelopen in Ibiza. Dit is gebeurd in Ibiza Marina, op 12 augustus 2015 rond 22.00 uur. De hond is gechipt en ingeënt tegen Rabias. Wilt u contact met ons opnemen als hij gevonden is.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test