Rasbeschrijving van de Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo komt van oorsprong uit Italië en werd gebruikt als een waterretriever en jager. Van dit ras wordt verondersteld dat ze aan de basis te staan van het ontstaan van alle waterhonden. Hun meest opvallende onderscheid is echter dat ze als enige rashond op de wereld geselecteerd werden om te zoeken naar truffels (een eetbare paddenstoel).

Karakter van een Lagotto Romagnolo

De rashond Lagotto Romagnolo is klein tot middelgroot. Ze zijn goed gebouwd, gedrongen en levendig en de Lagotto Romagnolo beschikt over buitengewone goede reukzintuigen. Ze vertonen een oplettende, intelligente en zachte uitdrukking

Temperament van een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een trouw en aanhankelijk ras en is een uitstekende familie metgezel. Ze kunnen goed samenleven met andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze doen het goed met kinderen en hebben nauwe bindingen met hun huis en gezin. Dit ras waarschuwt hun familie als er bezoek of gevaar is.

Verzorging van een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo moeten de dagelijkse gekamd worden om klitten en matten te voorkomen. Twee keer per jaar moet de vacht professioneel geknipt worden. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Er komen weinig gevallen van HD voor.

Vacht van een Lagotto Romagnolo

De vacht van de Lagotto Romagnolo is dik, krullend en wollig

Trainen en opvoeden van een Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo's zijn zeer intelligent en leergierig. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen en ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met positieve versterking, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement of bij sedentaire eigenaren. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Dit ras doet het het beste als ze mogen werken in een landelijke omgeving. Als ze eenzaam of verveeld zijn zullen ze destructief worden. Ze blinken uit in het opsporen, behendigheid en gehoorzaamheid.
Bron foto: Alberto Ziveri, Lagotto Romagnolo 2, CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Lagotto Romagnolo

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 43-48cm, Teef 41-46cm
Gewicht: 11-16 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Lagotto Romagnolo Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test