Lagotto Romagnolo

Alles wat je wilt weten over de Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo: een hond met extreem goede reukzintuigen

De Lagotto Romagnolo komt van oorsprong uit Italië en werd gebruikt als een waterretriever en jager. Van dit ras wordt verondersteld dat ze aan de basis te staan van het ontstaan van alle waterhonden. Hun meest opvallende onderscheid is echter dat ze als enige rashond op de wereld geselecteerd werden om te zoeken naar truffels (een eetbare paddenstoel).

Karakter van een Lagotto Romagnolo

De rashond Lagotto Romagnolo is klein tot middelgroot. Ze zijn goed gebouwd, gedrongen en levendig en de Lagotto Romagnolo beschikt over extreem goede reukzintuigen. Ze hebben een alerte, intelligente en zachte uitdrukking

Temperament van een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een trouw en aanhankelijk ras en is een uitstekende familie metgezel. Ze kunnen goed samenleven met andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze doen het goed met kinderen en hebben nauwe bindingen met hun huis en gezin. Dit ras waarschuwt hun familie als er bezoek of gevaar is.

Verzorging van een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo moeten de dagelijkse gekamd worden om klitten en matten te voorkomen. Twee keer per jaar moet de vacht professioneel geknipt worden. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Er komen weinig gevallen van HD voor.

Vacht van een Lagotto Romagnolo

De vacht van de Lagotto Romagnolo is dik, krullend en wollig

Trainen en opvoeden van een Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo's zijn zeer intelligent en leergierig. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen en ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met positieve versterking, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement of bij sedentaire eigenaren. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Dit ras doet het het beste als ze mogen werken in een landelijke omgeving. Als ze eenzaam of verveeld zijn zullen ze destructief worden. Ze blinken uit in het opsporen, behendigheid en gehoorzaamheid.
Bron foto: Alberto Ziveri, Lagotto Romagnolo 2, CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Lagotto Romagnolo

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 43-48cm, Teef 41-46cm
  • Gewicht: 11-16 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Lagotto Romagnolo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test