Rasbeschrijving van de Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen (ook wel Maremma ) komt van oorsprong uit Italië en is een zeldzaam ras. Hun eenzame functie, zowel in het verleden als vandaag de dag is die van een hoeder van de kudde en onroerend goed.

Karakter

De Berghond van de Maremmen heeft een majestueuze verschijning, is stevig en draagt zichzelf met waardigheid. Dit ras is groot, goed gebouwd en heeft een afstandelijk expressie.

Temperament

De Berghond van de Maremmen is een echte werkhond en is niet uitsluitend bedoelt als een huisdier. Dit ras is intelligent, onafhankelijk en alert. De Berghond van de Maremmen is uiterst bedreven als hoeders van het bedrijf, de kudde en de familie. Ze doen het goed met andere honden en huisdieren en zijn zeer attent voor kinderen. Ze zijn voortdurend waakzaam en blaffen veel. De Berghond van de Maremmen is trouw, aanhankelijk en toegewijd.

Verzorging

De Berghond van de Maremmen moeten regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Extra aandacht moet worden besteed tijdens de rui. De oren en de voetzooltjes moeten vaak worden gecontroleerd op vuil. Door hun zeldzaamheid en selectieve fok zijn er bij de Berghond van de Maremmen geen bekende gezondheidskwesties bekend.

Vacht

De Berghond van de Maremmen heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is lang, dik, ruw en licht golvend. De ondervacht is zacht en dicht. De vacht beschermt ze tegen elk type weer. De Berghond van de Maremmen verhaart zwaar twee keer per jaar.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en basisgehoorzaamheid worden aanbevolen. De Berghond van de Maremmen zien hun baas als een gelijke en een vriend. Ze zullen niet reageren op hardheid. Opleiding moet worden gegeven met respect en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Berghond van de Maremmen wordt niet aanbevolen voor een appartement of een leven in de stad. Dit ras vereist een landelijke omgeving en een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging (ze houden van struinen, willen in beweging zijn. Een dagelijks blokje om is niet genoeg) en mentale stimulatie. Ze doen het het best met ruimte om te zwerven en willen graag werken.

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 65-73cm. Teef 60-68cm
Gewicht: Reu 35-45kg, Teef 30-40kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test