Berghond van de Maremmen

Alles wat je wilt weten over de Berghond van de Maremmen

Rasbeschrijving van de Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen (ook wel Maremma ) komt van oorsprong uit Italië en is een zeldzaam ras. Hun eenzame functie, zowel in het verleden als vandaag de dag is die van een hoeder van de kudde en onroerend goed.

Karakter van een Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen heeft een majestueuze verschijning, is stevig en draagt zichzelf met waardigheid. Dit ras is groot, goed gebouwd en heeft een afstandelijk expressie.

Temperament van een Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen is een echte werkhond en is niet uitsluitend bedoelt als een huisdier. Dit ras is intelligent, onafhankelijk en alert. De Berghond van de Maremmen is uiterst bedreven als hoeders van het bedrijf, de kudde en de familie. Ze doen het goed met andere honden en huisdieren en zijn zeer attent voor kinderen. Ze zijn voortdurend waakzaam en blaffen veel. De Berghond van de Maremmen is trouw, aanhankelijk en toegewijd.

Verzorging van een Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen moeten regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Extra aandacht moet worden besteed tijdens de rui. De oren en de voetzooltjes moeten vaak worden gecontroleerd op vuil. Door hun zeldzaamheid en selectieve fok zijn er bij de Berghond van de Maremmen geen bekende gezondheidskwesties bekend.

Vacht van een Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is lang, dik, ruw en licht golvend. De ondervacht is zacht en dicht. De vacht beschermt ze tegen elk type weer. De Berghond van de Maremmen verhaart zwaar twee keer per jaar.

Trainen en opvoeden van een Berghond van de Maremmen

Vroege socialisatie en basisgehoorzaamheid worden aanbevolen. De Berghond van de Maremmen zien hun baas als een gelijke en een vriend. Ze zullen niet reageren op hardheid. Opleiding moet worden gegeven met respect en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen wordt niet aanbevolen voor een appartement of een leven in de stad. Dit ras vereist een landelijke omgeving en een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging (ze houden van struinen, willen in beweging zijn. Een dagelijks blokje om is niet genoeg) en mentale stimulatie. Ze doen het het best met ruimte om te zwerven en willen graag werken.

Kenmerken van een Berghond van de Maremmen

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 65-73cm. Teef 60-68cm
  • Gewicht: Reu 35-45kg, Teef 30-40kg
Grootte:
5
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
7
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test