Rasbeschrijving van de Kai Hond

De Kai hond komt van oorsprong uit Japan en dit oude ras werd gebruikt als jachthond op wilde zwijnen en herten. De Kai is zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Voorheen waren ze te primitief om als huisdier te functioneren, tegenwoordig hebben ze bewezen beminnelijke metgezellen te zijn. Zij werden in Japan in 1934 aangewezen als "natuurmonument".

Karakter

De Kai is van middelmatige grootte, krachtig en gespierd. Een stevig, uitzonderlijk moedig ras en ze bewegen met souplesse en hebben een snelle draf waarmee ze snel over bergen en door bossen kunnen rennen. Kai's zijn ook bedreven in bomen klimmen. Hun meest onderscheidend kenmerk is de bonte vacht. Ze worden vaak aangeduid als de "Tora (Tiger) Dog".

Temperament

De Kai hond is zeer toegewijd, aanhankelijk en trouw. De Kai is gereserveerd tegenover vreemden en is een betrouwbare voogd. Ze kunnen goed met kinderen en honden bij wie ze zijn opgegroeid. Door hun hoge prooidrift worden ze niet aanbevolen voor woningen met niet-honden huisdieren. Ze hechten zich meestal aan een familielid en zijn van nature kalm en rustig. Kai's worden niet aanbevolen voor de eerste keer of onervaren hondenbezitters.

Verzorging

De Kai hond moeten wekelijks worden geborsteld om de vacht vrij van matten te houden. Wassen moet alleen worden gedaan als dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te reinigen en de nagels moeten regelmatig worden geknipt. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht

De Kai hond heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is middellang tot lang van lengte, recht en stug. De ondervacht is dicht, dik en zacht. De vacht is korter op de oren, hoofd en benen en langer op het lichaam en de staart. Pups worden zwart geboren met pluizige vacht en de ‘stroom’ komt naar voren als de volwassen vacht komt. De markeringen die ze zullen krijgen zijn niet eerder tot ze volwassen zijn.

Trainen en opvoeden

De Kai hond is zeer dominant en eigenzinnig. Vroege, voortdurende en intense socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. Zij zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Kai hond wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Kai doet het het beste in een landelijke omgeving met volop ruimte om veilig te zwerven, jagen en rennen.
Bron foto: anonymous, Image of Kai (dog), CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 50-56 cm, Teef 46-50 cm
Gewicht: 16-18 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test