Kai Hond

Alles wat je wilt weten over de Kai Hond

De Kai hond: bedreven in bomen klimmen

De Kai hond komt van oorsprong uit Japan en dit oude ras werd gebruikt als jachthond op wilde zwijnen en herten. De Kai is zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Voorheen waren ze te primitief om als huisdier te functioneren, tegenwoordig hebben ze bewezen beminnelijke metgezellen te zijn. Zij werden in Japan in 1934 aangewezen als "natuurmonument".

Karakter van een Kai Hond

De Kai is van middelmatige grootte, krachtig en gespierd. Een stevig, uitzonderlijk moedig ras en ze bewegen met souplesse en hebben een snelle draf waarmee ze snel over bergen en door bossen kunnen rennen. Kai's zijn ook bedreven in bomen klimmen. Hun meest onderscheidend kenmerk is de bonte vacht. Ze worden vaak aangeduid als de "Tora (Tiger) Dog".

Temperament van een Kai Hond

De Kai hond is zeer toegewijd, aanhankelijk en trouw. De Kai is gereserveerd tegenover vreemden en is een betrouwbare voogd. Ze kunnen goed met kinderen en honden bij wie ze zijn opgegroeid. Door hun hoge prooidrift worden ze niet aanbevolen voor woningen met niet-honden huisdieren. Ze hechten zich meestal aan een familielid en zijn van nature kalm en rustig. Kai's worden niet aanbevolen voor de eerste keer of onervaren hondenbezitters.

Verzorging van een Kai Hond

De Kai hond moeten wekelijks worden geborsteld om de vacht vrij van matten te houden. Wassen moet alleen worden gedaan als dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren te reinigen en de nagels moeten regelmatig worden geknipt. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Kai Hond

De Kai hond heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is middellang tot lang van lengte, recht en stug. De ondervacht is dicht, dik en zacht. De vacht is korter op de oren, hoofd en benen en langer op het lichaam en de staart. Pups worden zwart geboren met pluizige vacht en de ‘stroom’ komt naar voren als de volwassen vacht komt. De markeringen die ze zullen krijgen zijn niet eerder tot ze volwassen zijn.

Trainen en opvoeden van een Kai Hond

De Kai hond is zeer dominant en eigenzinnig. Vroege, voortdurende en intense socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. Zij zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Kai Hond

De Kai hond wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Kai doet het het beste in een landelijke omgeving met volop ruimte om veilig te zwerven, jagen en rennen.
Bron foto: anonymous, Image of Kai (dog), CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Kai Hond

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:11 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 50-56 cm, Teef 46-50 cm
  • Gewicht: 16-18 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
6
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test