Norwich Terriër

Ziektes die bekend zijn bij Norwich Terriër

Bij de Norwich Terriër komen de volgende 3 gezondheidsproblemen voor: cataract , oogontsteking en levershunt . Voor meer informatie kun je de bijbehorende artikelen raadplegen waar verder in wordt gegaan op onder andere de symptomen, diagnose, prognose en behandeling.

Cataract

We noemen dit ook wel grauwe staar . Er ontstaat een niet-pijnlijke grijsverkleuring of vertroebeling van de ooglens. Cataract ontstaat op zowel jonge [...]

Lees het artikel

Oogontsteking

Indien men spreekt over een oogontsteking dan wordt er vaak conjunctivitis mee bedoelt. Dit is een ontsteking van de conjunctiva (het bindvlies) van h [...]

Lees het artikel

Levershunt

Bij een gezonde hond neemt het bloed in de darm alle voedings-stoffen op van de maaltijd. Als eerste gaan deze voedingsstoffen naar de lever. Daarna naar d [...]

Lees het artikel

Marloes

geplaatst op 7 januari 2016 | 21:29

De vacht van onze Norwich Terriër is niet zoals deze moet zijn. Bovenop haar rug is haar vacht stug en ruw (bovenvacht) en de rest van haar vacht is zacht en dun (ondervacht). Weet iemand hoe dit zou kunnen komen? Laten we haar te vroeg of juist te laat plukken? of heeft het ergens anders mee te maken?

Hanny Bruining

geplaatst op 14 juni 2015 | 14:46

Op de website van de Nederlandse Norwich Terrier Club is veel te vinden over het ras. Ook kunt u hier de contactgegevens van fokkers vinden die lid zijn van de vereniging.

Lia Walther

geplaatst op 10 december 2013 | 17:27

Graag wil ik een kleine hond hebben echter momenteel verzorg ik het konijn van mijn kleindochter, kind van mijn zoon die sinds de afgelopen 4 jaar met zijn gezin in Londen woont. In het gebied waar zij daar wonen zijn veel vossen en daarom was het problematisch konijn (Kiko) mee te nemen. September volgend jaar komen zij weer terug in Nederland. Konijn Kiko vertoeft grotendeels in de huiskamer en is nog maar zelden buiten. Ik heb ontdekt dat ik het héél gezellig vind een dier in huis te hebben.Mijn man is overleden en de kinderen het huis uit. Nu heb ik besloten, na het vertrek van Kiko, een klein formaat hond te nemen. Na diverse zoektochten over het internet ben ik tot de slotkom gekomen dat ik de norwichterriër toch wel héél erg leuk vind. Vroeger heb ik een foxterriër gehad. Een erg mooie hond met een eigenwijs karakter. Dat terriërkarakter spreekt mij erg aan. Elke dag van de week laat ik, samen met andere buren, de hond van onze gezamenlijke buren uit. Een vol uur lopen wij dan in de polder. Héél gezond, zowel voor ons alswel voor de hond. Dit wil ik dan ook in de toekomst met mijn eigen hondje blijven doen (zolang als mijn lijf dat toelaat). Momenteel ben ik 70 jaar oud en ik ben mij ervan bewust dat er een tijd zal komen dat ik niet meer zo flexiebel zal zijn in de omgang met een hond. Mijn zoon echter heeft mij beloofd dat, mocht de tijd komen dat ik het niet meer aan zou kunnen, hij (en zijn gezin) mijn hond een goed tehuis zal geven.\ Mijn vraag bij deze is dus: is een norwichterriër geschikt voor iemand van mijn leeftijd en zo ja wat is de beste fokker in mijn buurt (regio Den Haag). Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Gilbert Ector

geplaatst op 11 november 2013 | 09:58

Wij zijn de zeer gelukkige eigenaars van een Norwich terrier. Onze Baziel ( zijn officiële naam is Xenon ) is in september 15 jaar geworden. Sinds anderhalf jaar heeft hij een speelkameraadje gekregen, nl. Kaatje. Kaatje is een Norfolk terrier. Het gaat schitterend tussen die twee. Ik hoop dat Baziel nog enkele jaren bij ons blijft. De vriendschap die wij van onze Baziel altijd gekregen hebben is onbeschrijfbaar. Waar ik ook in huis naar toe ga, Baziel volgt mij altijd.Ik durf er niet aan denken als hij er niet meer zal zijn. Gelukkig zullen wij dan ons Kaatje nog hebben om ons verdriet te verzachten.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt