Rasbeschrijving van de Japanse Chin

Als een favoriet van de Japanse rechterlijke macht, mocht dit ras alleen het eigendom zijn van leden van de Japanse keizerlijke familie en werden vaak aangeboden als een koninklijk geschenk. In 1853 werd de Japanse Chin zeer populair toen deze als geschenk gegeven werd aan Koningin Victoria. In 1964 werden ze geëerd als een van nationale symbolen van Japan. Oorspronkelijk was de naam de Japanse Spaniel.

Karakter van een Japanse Chin

De Japanse Chin is een sierlijk ras met een vierkante vorm. Zij hebben een onderzoekende uitdrukking met een oosterse uitstraling. Dit ras is een echte aristocraat en zeer levendig en ze werden oorspronkelijk gefokt om een verwende metgezel te zijn en die rol hebben ze nog steeds.

Temperament van een Japanse Chin

Dit ras is zeer intelligent, liefdevol, aangenaam, aanhankelijk, milde gemanierd en speels. De Japanse Chin is zeer bedreven in het weerspiegelen van de stemmingen van mensen om hen heen. Ze zijn diep toegewijd aan hun baas en liefdevol voor iedereen. Door hun zachte en gevoelige houding is dit ras het meest geschikt om te plaatsen bij oudere kinderen. Ze zijn goed met andere honden en huisdieren. Hoewel ze niet buitensporig blaffen, zijn het wel goede waakhond. Ze vinden het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit is een ras die vol moed zit met een eigenwijs trekje. Gezegend met een uitstekend geheugen hebben ze ook duidelijke sympathieën en antipathieën en vergeten nooit een vriend of vijand.

Verzorging van een Japanse Chin

De Japanse Chin moeten dagelijkse borstelbeurten hebben om de vacht vrij van klitten te houden. Zij moeten gekamd en geborsteld worden op een specifieke manier dus een les van een professionele hondentrimmer is aanbevolen. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. De ogen en oren moeten dagelijks schoongemaakt en gecontroleerd worden. Zoals het geval is bij vele korte snuit rassen, is de Japanse Chin gevoelig voor ademhalingsproblemen. Ze hebben ook een neiging tot ooginfecties en uitputting door hitte.

Vacht van een Japanse Chin

De vacht van de Japanse Chin is dik, recht, lang en zijdeachtig. De vacht is voller rond de hals en de borst. De oren en staart zijn bevederd. Hun mooie vacht is wit van kleur met flarden van zwart, geel, zwart, oranje, gestroomd en rood. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Japanse Chin

De Japanse Chin erg gehoorzaam, meer dan andere kleine toy rassen. Ze staan te popelen om te behagen dus training is vrij gemakkelijk gedaan. Dit ras blinkt uit in het leren en uitvoeren van trucs. Omdat ze gevoelig zijn mogen harde training methoden nooit gebruikt worden. Ze reageren het beste op zachte, liefdevolle, eerlijke en consistente methoden. Basisgehoorzaamheid is aan te bevelen.

Activiteit en bewegen van een Japanse Chin

Dit ras vergt een minimale hoeveelheid lichaamsbeweging. Ze genieten van een korte wandeling of dagelijks speelsessie. Ze zijn zeer geschikt om in een appartement of flat wonen, maar zullen ook profiteren van de gelegenheid om te spelen in een klein stevig omheinde tuin. Het is heel belangrijk om te onthouden dat de Japanse Chin zeer gevoelig is voor extreme temperaturen.

Kenmerken van een Japanse Chin

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: 20-24 cm
Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Japanse Chin Oogontsteking  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test