Rasbeschrijving van de Japanse Chin

Als een favoriet van de Japanse rechterlijke macht, mocht dit ras alleen het eigendom zijn van leden van de Japanse keizerlijke familie en werden vaak aangeboden als een koninklijk geschenk. In 1853 werd de Japanse Chin zeer populair toen deze als geschenk gegeven werd aan Koningin Victoria. In 1964 werden ze geëerd als een van nationale symbolen van Japan. Oorspronkelijk was de naam de Japanse Spaniel.

Karakter

De Japanse Chin is een sierlijk ras met een vierkante vorm. Zij hebben een onderzoekende uitdrukking met een oosterse uitstraling. Dit ras is een echte aristocraat en zeer levendig en ze werden oorspronkelijk gefokt om een verwende metgezel te zijn en die rol hebben ze nog steeds.

Temperament

Dit ras is zeer intelligent, liefdevol, aangenaam, aanhankelijk, milde gemanierd en speels. De Japanse Chin is zeer bedreven in het weerspiegelen van de stemmingen van mensen om hen heen. Ze zijn diep toegewijd aan hun baas en liefdevol voor iedereen. Door hun zachte en gevoelige houding is dit ras het meest geschikt om te plaatsen bij oudere kinderen. Ze zijn goed met andere honden en huisdieren. Hoewel ze niet buitensporig blaffen, zijn het wel goede waakhond. Ze vinden het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit is een ras die vol moed zit met een eigenwijs trekje. Gezegend met een uitstekend geheugen hebben ze ook duidelijke sympathieën en antipathieën en vergeten nooit een vriend of vijand.

Verzorging

De Japanse Chin moeten dagelijkse borstelbeurten hebben om de vacht vrij van klitten te houden. Zij moeten gekamd en geborsteld worden op een specifieke manier dus een les van een professionele hondentrimmer is aanbevolen. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. De ogen en oren moeten dagelijks schoongemaakt en gecontroleerd worden. Zoals het geval is bij vele korte snuit rassen, is de Japanse Chin gevoelig voor ademhalingsproblemen. Ze hebben ook een neiging tot ooginfecties en uitputting door hitte.

Vacht

De vacht van de Japanse Chin is dik, recht, lang en zijdeachtig. De vacht is voller rond de hals en de borst. De oren en staart zijn bevederd. Hun mooie vacht is wit van kleur met flarden van zwart, geel, zwart, oranje, gestroomd en rood. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Japanse Chin erg gehoorzaam, meer dan andere kleine toy rassen. Ze staan te popelen om te behagen dus training is vrij gemakkelijk gedaan. Dit ras blinkt uit in het leren en uitvoeren van trucs. Omdat ze gevoelig zijn mogen harde training methoden nooit gebruikt worden. Ze reageren het beste op zachte, liefdevolle, eerlijke en consistente methoden. Basisgehoorzaamheid is aan te bevelen.

Activiteit en bewegen

Dit ras vergt een minimale hoeveelheid lichaamsbeweging. Ze genieten van een korte wandeling of dagelijks speelsessie. Ze zijn zeer geschikt om in een appartement of flat wonen, maar zullen ook profiteren van de gelegenheid om te spelen in een klein stevig omheinde tuin. Het is heel belangrijk om te onthouden dat de Japanse Chin zeer gevoelig is voor extreme temperaturen.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: 20-24 cm
Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Sandy

geplaatst op 18 mei 2016 | 22:53

Er zit er eentje uit een inbeslagname van 98 hondjes in het dierenasiel in sint truiden. Wie kan hem redden

marga

geplaatst op 15 januari 2015 | 07:20

Wij hebben Lady via het asiel en zijn erg blij met haar. Zij is lief, gehoorzaam, speels maar ook een tikkie eigenwijs.

marit

geplaatst op 25 november 2014 | 16:43

het is een leuke hond

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test